Thomson twg870ug i tplink wr740nd jak połączyć bezprzewodowo

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
dawiddrago7
Początkujący użytkownik forum

Thomson twg870ug i tplink wr740nd jak połączyć bezprzewodowo

Post autor: dawiddrago7 »

Witam, dziś kupiłem tp link wr740n i chcialem go podlaczyc pod mojego thomsona (z upc) - niestety coś mi nie wychodzi. Stosowałem się do paru poradników, już pare razy go restartowałem bo wszystko się kopało. Mógłby ktoś mi pomóc to skonfigurować?
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Thomson twg870ug i tplink wr740nd jak połączyć bezprzewodowo

Post autor: YaHooo »

dawiddrago7 pisze:Mógłby ktoś mi pomóc to skonfigurować?
Coś Ci nie wychodzi, to znaczy co dokładnie? Zresetuj tl-linka na początku. Następnie bez podłączania routera do modemu skonfiguruj mu połączenie WAN. Zapewne będziesz musiał ustawić opcję "Dynamic IP". W zasadzie to wszystko. Po ponownym podłączeniu routera do modemu powinieneś mieć podzielony internet.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Birkoff
Początkujący użytkownik forum

Re: Thomson twg870ug i tplink wr740nd jak połączyć bezprzewodowo

Post autor: Birkoff »

Sprawdź którą wersję masz routera i wgraj Gargoyle. Będziesz mógł ustawić urządzenie jako most bezprzewodowy i mieć możliwość dodatkowo włączenia przekaźnika (repeatera).
ODPOWIEDZ