Zliczanie pobranych danych iplus

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mati066
Stały użytkownik forum

Zliczanie pobranych danych iplus

Post autor: mati066 »

Witam mam internet w iplusie 26 GB + ipluspobieracz 12h
po sprawdzeniu pobranych danych przez przez sms okazało się że jeszcze z 1GB i obniżenie prędkości , zdziwiłem się ponieważ na pewno tyle nie zużyłem gdy coś ściągałem to pomiędzy 00:00 a 12:00 a w przez resztę godzin to tylko korzystanie z youtuba czasami (nie dużo) no i strony internetowe szyfrowane i nie szyfrowane. czytałem kiedyś że przy włączonym iplus pobieraczu sms przychodzący pokazuje dane z wszystkich godzin ,jednak gdy przed 12 godziną wysłałem sms a potem kolejny zużycie było takie same (wskazywało na to że nie nalicza) mam pytanie jak to dokładniej działa?

A no i jeszcze mam włączoną formułe www (nielimitowane nie szyfrowane strony)
Ostatnio zmieniony 2013-07-25, 14:28 przez mati066, łącznie zmieniany 2 razy.
matek451
Guru bezprzewodowy

Re: Zliczanie pobranych danych iplus

Post autor: matek451 »

Co to za oferta? Nielimitowane www i ipluspobieracz 12h. W ofercie z www za free iest limit 50GB w godz 1-7. Ipluspobieracz 12h to zamierzchłe czasy. Mają Ci co są na starych umowach bezterminowo, ale oni nie mają www za free. Jeśli przeszedłeś na nowe warunki to obowiązuje Cie nowy regulamin.
mati066
Stały użytkownik forum

ipluspobieracz włączyłem sobie dawno temu jeszcze na starej umowie teraz sobie ją przedłużyłem i puki go nie wyłącze jest aktywny , też myślałem że po przedłużeniu będzie nie aktywny ale jednak jest imi to pasuje :)
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Przedłużyłeś na starych warunkach i otrzymałeś darmowe www? Z wcześniejszych postów na forum wynikało, że Plus przy przedłużeniach stosuje nowe regulaminy ( brak Ipluspobieracza/ limit 50 GB w nocy) dlatego ludzie pozostawali na bezterminowym i płacili większą kasę. Jak to zrobiłeś i gdzie?
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

matek451 pisze:Z wcześniejszych postów na forum wynikało, że Plus przy przedłużeniach stosuje nowe regulaminy ( brak Ipluspobieracza/ limit 50 GB w nocy) dlatego ludzie pozostawali na bezterminowym i płacili większą kasę.
Ja już nie raz pisałem, że iPlusopobieracz raz włączony pozostaje aktywny nawet przy nowej umowie, ale nikt mi nie wierzył :P To jest usługa i o niej nie ma mowy w umowie, tak więc nie zostaje ona wyłączona.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
mati066
Stały użytkownik forum

YaHooo pisze:Ja już nie raz pisałem, że iPlusopobieracz raz włączony pozostaje aktywny nawet przy nowej umowie, ale nikt mi nie wierzył :P To jest usługa i o niej nie ma mowy w umowie, tak więc nie zostaje ona wyłączona.
No i dobrze pisałeś :)

Ja myślałem że już nie będę miał iplus pobieracza po przedłużeniu umowy, tylko ten limit nocny 50GB -1-7 ale po przedłużeniu wchodzę na plus online i patrze że w usługach ten limit nocny 50GB mam wyłączony wcisnąłem włącz usługę i potem mi przyszedł sms że koliduje ona z ipluspobiraczem , no i właśnie tak się zorientowałem że jest on aktywny.

No ale , prosił bym on odpowiedzi dotyczące mojego pytania (1 post)

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2013-07-24, 22:42 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2013-07-24, 21:42 przez mati066, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

mati066 pisze:No ale , prosił bym on odpowiedzi dotyczące mojego pytania (1 post)
Teraz trudno będzie mierzyć na komputerze zużycie skoro niektóre rzeczy są nielimitowane. A co do sms'ów to z tego co pamiętam to jednak poprawili informację zwrotną i dostaje się to co się zużyło w "dzień" przy aktywnym iPlusopobieraczu.
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
mati066
Stały użytkownik forum

Sprawdziłem to o godz 00:00 wysłałem sms i do 12:00 pobrałem z 4GB pod koniec dnia wysłałem znów sms ,przez dzień tylko używałem stron www ,żadnych filmików z youtuba itp
transfer zużyty wyniósł + 4,5GB
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

mati066 czyli dalej jest łącznie :dobani: Przecież i tak muszą to zliczać oddzielnie, więc nie wiem dlaczego w SMS'ie podają łącznie.
ODPOWIEDZ