Zliczanie pobranych danych iplus
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Zliczanie pobranych danych iplus
Witam mam internet w iplusie 26 GB + ipluspobieracz 12h
po sprawdzeniu pobranych danych przez przez sms okazało się że jeszcze z 1GB i obniżenie prędkości , zdziwiłem się ponieważ na pewno tyle nie zużyłem gdy coś ściągałem to pomiędzy 00:00 a 12:00 a w przez resztę godzin to tylko korzystanie z youtuba czasami (nie dużo) no i strony internetowe szyfrowane i nie szyfrowane. czytałem kiedyś że przy włączonym iplus pobieraczu sms przychodzący pokazuje dane z wszystkich godzin ,jednak gdy przed 12 godziną wysłałem sms a potem kolejny zużycie było takie same (wskazywało na to że nie nalicza) mam pytanie jak to dokładniej działa?
A no i jeszcze mam włączoną formułe www (nielimitowane nie szyfrowane strony)
po sprawdzeniu pobranych danych przez przez sms okazało się że jeszcze z 1GB i obniżenie prędkości , zdziwiłem się ponieważ na pewno tyle nie zużyłem gdy coś ściągałem to pomiędzy 00:00 a 12:00 a w przez resztę godzin to tylko korzystanie z youtuba czasami (nie dużo) no i strony internetowe szyfrowane i nie szyfrowane. czytałem kiedyś że przy włączonym iplus pobieraczu sms przychodzący pokazuje dane z wszystkich godzin ,jednak gdy przed 12 godziną wysłałem sms a potem kolejny zużycie było takie same (wskazywało na to że nie nalicza) mam pytanie jak to dokładniej działa?
A no i jeszcze mam włączoną formułe www (nielimitowane nie szyfrowane strony)
Ostatnio zmieniony 2013-07-25, 14:28 przez mati066, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Zliczanie pobranych danych iplus
Co to za oferta? Nielimitowane www i ipluspobieracz 12h. W ofercie z www za free iest limit 50GB w godz 1-7. Ipluspobieracz 12h to zamierzchłe czasy. Mają Ci co są na starych umowach bezterminowo, ale oni nie mają www za free. Jeśli przeszedłeś na nowe warunki to obowiązuje Cie nowy regulamin.
-
- Stały użytkownik forum
ipluspobieracz włączyłem sobie dawno temu jeszcze na starej umowie teraz sobie ją przedłużyłem i puki go nie wyłącze jest aktywny , też myślałem że po przedłużeniu będzie nie aktywny ale jednak jest imi to pasuje 

-
- Guru bezprzewodowy
Przedłużyłeś na starych warunkach i otrzymałeś darmowe www? Z wcześniejszych postów na forum wynikało, że Plus przy przedłużeniach stosuje nowe regulaminy ( brak Ipluspobieracza/ limit 50 GB w nocy) dlatego ludzie pozostawali na bezterminowym i płacili większą kasę. Jak to zrobiłeś i gdzie?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ja już nie raz pisałem, że iPlusopobieracz raz włączony pozostaje aktywny nawet przy nowej umowie, ale nikt mi nie wierzyłmatek451 pisze:Z wcześniejszych postów na forum wynikało, że Plus przy przedłużeniach stosuje nowe regulaminy ( brak Ipluspobieracza/ limit 50 GB w nocy) dlatego ludzie pozostawali na bezterminowym i płacili większą kasę.

Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Stały użytkownik forum
No i dobrze pisałeśYaHooo pisze:Ja już nie raz pisałem, że iPlusopobieracz raz włączony pozostaje aktywny nawet przy nowej umowie, ale nikt mi nie wierzyłTo jest usługa i o niej nie ma mowy w umowie, tak więc nie zostaje ona wyłączona.

Ja myślałem że już nie będę miał iplus pobieracza po przedłużeniu umowy, tylko ten limit nocny 50GB -1-7 ale po przedłużeniu wchodzę na plus online i patrze że w usługach ten limit nocny 50GB mam wyłączony wcisnąłem włącz usługę i potem mi przyszedł sms że koliduje ona z ipluspobiraczem , no i właśnie tak się zorientowałem że jest on aktywny.
No ale , prosił bym on odpowiedzi dotyczące mojego pytania (1 post)
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2013-07-24, 22:42 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2013-07-24, 21:42 przez mati066, łącznie zmieniany 1 raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Teraz trudno będzie mierzyć na komputerze zużycie skoro niektóre rzeczy są nielimitowane. A co do sms'ów to z tego co pamiętam to jednak poprawili informację zwrotną i dostaje się to co się zużyło w "dzień" przy aktywnym iPlusopobieraczu.mati066 pisze:No ale , prosił bym on odpowiedzi dotyczące mojego pytania (1 post)
Pozdrawiam YaHooo 

-
- Stały użytkownik forum
Sprawdziłem to o godz 00:00 wysłałem sms i do 12:00 pobrałem z 4GB pod koniec dnia wysłałem znów sms ,przez dzień tylko używałem stron www ,żadnych filmików z youtuba itp
transfer zużyty wyniósł + 4,5GB
transfer zużyty wyniósł + 4,5GB
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
mati066 czyli dalej jest łącznie
Przecież i tak muszą to zliczać oddzielnie, więc nie wiem dlaczego w SMS'ie podają łącznie.

Pozdrawiam YaHooo