Wiec do rzeczy - posiadam telefon Nokia 6230 w Simplusie. Aktywowalem pakiet 50 mb na transmisje danych, ktory mi sie niedlugo konczy. Poki co udalo mi sie podlaczyc do internetu na komputerze za pomoca telefonu, przy uzyciu GPRS (co sugeruje zabojcza predkosc 9,6 kb/s i naliczanie czasu polaczenia). Ale niestety 50 mb za 10 zl jest smieszne, jesli wziac pod uwage transfer 9,6 kb/s. Tak wiec spojrzalem do cennik iPlusa Simdata i wydaje sie to korzystna oferta - tylko jak wyglada sprawa z oplatami? Mozna tym jakos "sterowac"? Chodzi o to, ze np dla danej sesji polaczenia z internetem (komputer) za posrednictwem telefonu moge "wybrac"
Internet - 1 min. połączenia CSD/HSCSD*
Poniewaz potrzebuje cos szybko sciagac, lub
Gdy planuje dluzej posiedziec i ogladac "okrojone" strony przy pomocy Opery?Internet - 100 KB połączenia HSDPA/3G(UMTS)/EDGE/GPRS
I oczywiscie, jakie predkosci moge uzyskac za pomoca telefonu, ktory obsluguje HSCSD, EDGE, GPRS?
W telefonie korzystam z Mini Opery i standardowego GPRS.
Z internetem na komputerze jestem polaczony za pomoca kabla USB i oprogramowania Nokia PC Suite.
Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi, w razie potrzeby chetnie podam wiecej szczegolow.