Plus LTE zawieszanie się łącza
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Plus LTE zawieszanie się łącza
Witam! Od prawie roku jestem użytkownikiem internetu Plusa Lte.
Od jakiś dwóch miesięcy internet zawiesza się sporadycznie, przestają się ładować strony, transfer staje. Pomaga wyjęcie modemu i restart aplikacji.
Od kilku tygodni dzieje się tak na okrągło, łącze zawiesza się co 10-20 minut.
Wszystko na modemie zte MF821.
Dziś przedłużałem umowę i wziąłem router Dlink, ale problem pozostaje ten sam.
Zasięg full, prędkość znakomita (nadajnik ok 1-2km od domu).
Czy może to być wina karty sim czy problemów powinienem się doszukiwać u samego operatora ?
Od jakiś dwóch miesięcy internet zawiesza się sporadycznie, przestają się ładować strony, transfer staje. Pomaga wyjęcie modemu i restart aplikacji.
Od kilku tygodni dzieje się tak na okrągło, łącze zawiesza się co 10-20 minut.
Wszystko na modemie zte MF821.
Dziś przedłużałem umowę i wziąłem router Dlink, ale problem pozostaje ten sam.
Zasięg full, prędkość znakomita (nadajnik ok 1-2km od domu).
Czy może to być wina karty sim czy problemów powinienem się doszukiwać u samego operatora ?
-
- Użytkownik forum
Re: Plus LTE zawieszanie się łącza
A jak jest z plusem?Czy rozliczają Ci z pakietu GB wejścia na strony?Bo w playu wejścia na strony nie idą z pakietu danych jedynie filmiki itp.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Raczej to, całe szczęście 2 dni temu skończyła mi się u nich umowa, bo od jakiegoś czasu też mi ruch zamierał raz na jakiś czas. A miałem tak w Warszawie i Wołominie na modemach różnych firm.zajeta_nazwa pisze:czy problemów powinienem się doszukiwać u samego operatora ?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
zajeta_nazwa a czy te zawieszanie się nie występuje po jakimś czasie bezczynności? Bo może po prostu zrzuca Cię na UMTS i modem nie radzi sobie z wejściem na HSDPA ponownie.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Stary wyga bezprzewodowy
YaHooo pisze:może po prostu zrzuca Cię na UMTS i modem nie radzi sobie z wejściem na HSDPA ponownie.
Chyba że zbieg okoliczności, i obydwa urządzenia mają problem. Ale wątpię, u mnie też takie coś miało miejsce, ale rzadziej.zajeta_nazwa pisze:Dziś przedłużałem umowę i wziąłem router Dlink, ale problem pozostaje ten sam.
Ostatnio zmieniony 2013-12-19, 18:43 przez Darek.74, łącznie zmieniany 1 raz.
-
No właśnie nie, często zacinał się w trakcie pracy. Byłem w salonie plusa, zalecono mi wymianę karty sim. Od 10 minut pracuję na nowej karcie i jak na razie (odpukać) wszystko hula.
@pawelpk - odliczają za wszystko. Dopiero teraz przeszedłem na wyższą taryfę i youtube + ipla jest bez limitu, a to mi najwięcej transferu pożerało.
[ Dodano: 2013-12-20, 04:28 ]
Czegoś tu nie rozumiem. W laptopie po WiFi sporadycznie wyskakuje informacja, ze połączenie jest ograniczone-brak dostępu do internetu (Windows 8.1) natomiast na komórkach chodzi idealnie.
@pawelpk - odliczają za wszystko. Dopiero teraz przeszedłem na wyższą taryfę i youtube + ipla jest bez limitu, a to mi najwięcej transferu pożerało.
[ Dodano: 2013-12-20, 04:28 ]
Czegoś tu nie rozumiem. W laptopie po WiFi sporadycznie wyskakuje informacja, ze połączenie jest ograniczone-brak dostępu do internetu (Windows 8.1) natomiast na komórkach chodzi idealnie.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Tego wykluczyć się niestety nie da. Czasem modem nie potrafi sobie z tym poradzić i już.Darek.74 pisze:Chyba że zbieg okoliczności, i obydwa urządzenia mają problem.
Trzeba potestować jeszcze kilka dni, aby sprawdzić czy na pewno to wina karty SIM.zajeta_nazwa pisze:Od 10 minut pracuję na nowej karcie i jak na razie (odpukać) wszystko hula.
A internet wtedy masz? Bo Win 7 u mnie czasem lubi twierdzić, że nie ma dostępu do sieci, a www działa idealnie.zajeta_nazwa pisze: W laptopie po WiFi sporadycznie wyskakuje informacja, ze połączenie jest ograniczone-brak dostępu do internetu
Pozdrawiam YaHooo 

-
W innych urządzeniach jest, ale jak windows mówi, że nie ma, to nie maYaHooo pisze:A internet wtedy masz? Bo Win 7 u mnie czasem lubi twierdzić, że nie ma dostępu do sieci, a www działa idealnie.

- mobilek
Niestety również miałem z nimi taki kłopot, skończyła mi się umowa i nie przedłużałem. Moja znajoma przedłużyła teraz bardzo żałuje.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Niestety przed pospisywaniem umów warto się dłużej zastanowićmobilek pisze:Moja znajoma przedłużyła teraz bardzo żałuje.

Pozdrawiam YaHooo 

- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
Przetestuj Modem i router Dlink (jak rozumiem to router 3G a nie router+modem ZTE) w innej lokalizacji, tak aby wyjechać spod tego nadajnika. Wykluczysz wtedy sprzęt.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i