dziadoo pisze:Oprócz wifi oczywiście chciałbym wykorzystać możliwości gps oraz nadajniki GSM.
No to jak chcesz wykorzystywać GPS to nie ma sensu korzystać z czegoś innego.
dziadoo pisze:Na pewno jest inne rozwiazanie.
Inne istnieje, ale za pomocą samego WiFi to jest nierealne.
dziadoo pisze:I nie mówmy ze nie jest to możliwe bo są takie rozwiązania na rynku.
I jak testowałeś je? Masz jakiś dowód, że to naprawdę działa? Jakaś dokumentacja techniczna czy coś co może potwierdzić czy to ma prawo działać?
dziadoo pisze:Dziwne że google to robi, że navizon ma taką możliwość i wiele innych aplikacji.
Kiedyś była taka strona "BSSID to Map" Na podstawie adresu BSSID sąsiedniego routera, albo nawet Twojego podawała przybliżoną lokalizację. Działało to nawet ok, ale polegało to tylko na tym, że była baza adresów MAC wraz z pozycjami GPS routerów. I tylko na tej podstawie wyznaczana była pozycja.
dziadoo pisze: pokazują możliwości na youtube
Ja też dużo rzeczy oglądam na Discovery Channel. W 2012 roku NTT i druga firma (nie pamiętam jaka) osiągnęła przesył danych przez światłowód o prędkości 1 petabita na sekundę. Czy to oznacza, że jest to do zastosowania realnego? Nie.
dziadoo pisze:Nie potrzebuję opinii pana z helpdesku który poza umiejętnym ustaleniu adresu i maski nie za wiele więcej robi
Skąd wiesz co ludzie piszący na forum robią? Poza tym nie życzę sobie obrażania mnie. Ani kogokolwiek na forum, to po pierwsze. Tak więc uważaj na słowa kolego
dziadoo pisze:pierd oły sprawdzą
Po drugie nie omijaj cenzury.
dziadoo pisze:Nie obrażajac nikogo proszę o odpowiedź tylko te osoby które maja konkrety a nie że się nie da.
A moja wypowiedź nie była konkretna? Napisałem Ci jakie są przeszkody. Ale oczywiście to pominąłeś.
dziadoo pisze: Bo da się tylko trzeba wiedzieć jak.
Skąd wiesz? Masz szklaną kulę? Skoro wiesz, że się da to i powinieneś wiedzieć jak.
dziadoo pisze: Pytając wsród znajomych żaden z nich mi nie powiedział ze się nie da. Jedyne co usłyszalem to że z dokładnością mogą być problemy.
No to nie rozumiem dlaczego pytasz na forum. Niech Ci znajomi powiedzą skoro twierdzą, że się da. Ja powiem, że da się podróżować w czasie, tylko trzeba wiedzieć jak. Uwierzysz w to?
Ogólnie to nie rozumiem dlaczego ludzie mający pewne teorie szukają ich potwierdzenia na forach. A jeśli dostają konkretne sensowne odpowiedzi z konkretami to czepiają się i wyzywają innych od ludzi z helpdesku. Co więcej w jednym poście naruszają co najmniej dwa punkty regulaminu. Ja wiem, że czasem człowiek jak wymyśli jakąś rzecz która wydaje się jemu sensowna i się "napali" to ciężko mu zrozumieć, że się myli. Ale bez przesady. Co więcej jak ludzie piszą że się nie da, to Ty zmieniasz raptownie założenia, spłycasz problem oraz upraszczasz go. Po to aby powyzywać innych od pracowników helpdesku. Czyżbyś miał jakieś złe doświadczenia z nim związane? Zaręczam Cię, że tam pracują również porządni ludzie których wiedza daleko przekracza moją, Twoją, czy kogokolwiek z tego forum. Ale wybrali te zajęcie z różnych przyczyn, często niezależnych od nich. Tak więc napiszę luźno: Trochę pokory chłopcze i radzę czasem przeczytać swojego posta zanim się kliknie przycisk Wyślij. To naprawdę nie kosztuje zbyt wiele, a może tylko pomóc. Co więcej nie wyjdziesz na ignoranta i nie będziesz łamać regulaminu.
Ale ok załóżmy, że da się. Piszesz, że jest w Stanach taka maszynka i zarabia grube miliony. Myślisz, że to jest technologia bądź algorytm który opracuje 1 człowiek w 1 wieczór? Mylisz się. Nad takimi zabawkami jak sam napisałeś pracują ludzie na uniwersytetach i wątpię w to aby ktoś to mógł sam rozpracować.
Nie chcę Cię obrażać pomimo, że Ty to robisz. Ale poczytaj sobie teorię, pogadaj z naprawdę mądrymi ludźmi którzy mają solidne podstawy merytoryczne.