Problemy z zalogowaniem do niektórych portali internetowych

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

Buashy
Stały użytkownik forum

Re: Problemy z zalogowaniem do niektórych portali internetowych

Post autor: Buashy »

Po zmianie DNSów wczoraj na razie wszystko działa bez problemów. Ciekaw jestem czy to tylko zbieg okoliczności, czy faktycznie rozwiązało to problem. Tak czy inaczej Orange coś musiał u siebie poprzestawiać, że problem w ogóle się pojawił. Zgłoszę to, ale już słyszę teksty z ich strony, że mam wyłączyć antywirusa itp., bo u nich jest OK.
atento
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: atento »

ja.michal pisze:A jak po wejściu na daną stronę po IP, a nie nazwie?
To ne ma najmniejszego znaczenia
ja.michal pisze: Po IP nie udało się dostać. W sumie nie wiem jaki port jest dla tego forum więc może dla tego. :?
Bo sie nie dostaniesz na bez-kabli, nie jest stroną domyslna :D port jest standardowy, na tym serwerze jest kilka innych stron. Apache kieruje w odpowiednie miejsce tzw. wirtualne hosty, setki stron mogą stać na jednym IP.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Wystarczyłoby dopisać do pliku hosts.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

krystianb pisze:Ciasteczka nie, ale sesje już tak, jak zbyt długo masz otwarty dział czy wyszukiwanie nowych postów to sesja wygasa i przy kliknięciu w link przenosi Cie do 1. posta w temacie.
Faktycznie, ale to chyba trzeba jakieś 20 minut bezczynności aby coś takiego się stało? Bo mi szczerze to nigdy nie udało się tego uzyskać. Albo po prostu często odświeżam stronę.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ