banalne pytanie o wybór GSM w warszawie

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
63chile

banalne pytanie o wybór GSM w warszawie

Post autor: 63chile »

wybaczcie, użytkownicy zaawansowani, pytanie lamerskie: dla centrum warszawy (w wynajmowanym mieszkaniu - m. in. stąd odpadają dostawcy kablowi) chciałbym wybrać najkorzystniejszą, najlepiej roczną umowę z dostawcą internetu GSM, dla celów czysto rekreacyjnych, stąd wyśrubowane osiągi transferu nieistotne (żadnych tam importów filmów, itd.). i dodam, że modemu GSM nie posiadam do tej pory, więc wybór powinien też to uwzględnić.
z góry dziękuję za pomoc!
Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy

Re: banalne pytanie o wybór GSM w warszawie

Post autor: Fanta »

Laptop czy PC? A może jeśli nie masz dużych potrzeb to wystarczy pre-paid (SimData lub Orange Free).
[center]!! Zaczynaj od: FAQ -> Szukaj tematów-> GOOGLE
Regulamin i Netykieta[/center]
63chile

zdecydowanie laptop
Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Fanta »

A jakie gniazdo PCMCIA, czy ExpresCard? A myślałeś nad pre-paid?
[center]!! Zaczynaj od: FAQ -> Szukaj tematów-> GOOGLE
Regulamin i Netykieta[/center]
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

63chile pisze:chciałbym wybrać najkorzystniejszą, najlepiej roczną umowę z dostawcą internetu GSM, dla celów czysto rekreacyjnych, stąd wyśrubowane osiągi transferu nieistotne
Jeżeli nie posiadasz modemu i nie interesują Cię duże szybkości, umowa ma być na rok, to może zainteresuje Cię najnowsza promocja iPlusa (o ile jeszcze jest)?

>KLIK do wątku o tym<

Ale wtedy będziesz musiał pogodzić się z prędkością GPRS. Chyba, ze sprzedasz ten modem z tej oferty i kupisz szybszy :D
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
63chile

to hp nx7300 (PCI Express Ethernet Broadcom);
a po lekturze forum rozważałem też prepaida - jak rozumiem, wówczas za modemem rozejrzeć się na allegro, hm?
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

63chile pisze:to hp nx7300 (PCI Express Ethernet Broadcom);
a po lekturze forum rozważałem też prepaida - jak rozumiem, wówczas za modemem rozejrzeć się na allegro, hm?
Ewentualnie po komisach. Zakupu u operatorów bez umowy nie proponuje. Ewentualnie rozejrzyj się za jakimś telefonem.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

63chile pisze:to hp nx7300 (PCI Express Ethernet Broadcom);
Tu podałeś jaką masz kartę sieciową a ta nas nie interesuje ;)
Ale z tego co wiem, to ten notebook ma slot PCMCIA i takowego modemu będziesz musiał poszukać.
63chile pisze:rozważałem też prepaida - jak rozumiem, wówczas za modemem rozejrzeć się na allegro, hm?
Tak, wtedy będziesz musiał kupić albo modem albo telefon, który będzie pracował jako modem. Czasami telefon może być tańszy od modemu.

Zobacz też moją propozycję powyżej w linku.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
63chile

dziękuję za sugestie!
i jeszcze: a jeśliby decydować się na telefon w roli modemu (akurat skończyła się moja umowa abonamentowa) - to czy istnieją modele z modemem, które powinienem omijać szeroko/takie, na które się decydować?
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

63chile pisze:dziękuję za sugestie!
i jeszcze: a jeśliby decydować się na telefon w roli modemu (akurat skończyła się moja umowa abonamentowa) - to czy istnieją modele z modemem, które powinienem omijać szeroko/takie, na które się decydować?
Tu już wystarczy tylko: ObrazekSzukaj tematów na forum
ODPOWIEDZ