banalne pytanie o wybór GSM w warszawie
Moderator: Moderatorzy
banalne pytanie o wybór GSM w warszawie
wybaczcie, użytkownicy zaawansowani, pytanie lamerskie: dla centrum warszawy (w wynajmowanym mieszkaniu - m. in. stąd odpadają dostawcy kablowi) chciałbym wybrać najkorzystniejszą, najlepiej roczną umowę z dostawcą internetu GSM, dla celów czysto rekreacyjnych, stąd wyśrubowane osiągi transferu nieistotne (żadnych tam importów filmów, itd.). i dodam, że modemu GSM nie posiadam do tej pory, więc wybór powinien też to uwzględnić.
z góry dziękuję za pomoc!
z góry dziękuję za pomoc!
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Re: banalne pytanie o wybór GSM w warszawie
Laptop czy PC? A może jeśli nie masz dużych potrzeb to wystarczy pre-paid (SimData lub Orange Free).
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
A jakie gniazdo PCMCIA, czy ExpresCard? A myślałeś nad pre-paid?
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Jeżeli nie posiadasz modemu i nie interesują Cię duże szybkości, umowa ma być na rok, to może zainteresuje Cię najnowsza promocja iPlusa (o ile jeszcze jest)?63chile pisze:chciałbym wybrać najkorzystniejszą, najlepiej roczną umowę z dostawcą internetu GSM, dla celów czysto rekreacyjnych, stąd wyśrubowane osiągi transferu nieistotne
>KLIK do wątku o tym<
Ale wtedy będziesz musiał pogodzić się z prędkością GPRS. Chyba, ze sprzedasz ten modem z tej oferty i kupisz szybszy

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
to hp nx7300 (PCI Express Ethernet Broadcom);
a po lekturze forum rozważałem też prepaida - jak rozumiem, wówczas za modemem rozejrzeć się na allegro, hm?
a po lekturze forum rozważałem też prepaida - jak rozumiem, wówczas za modemem rozejrzeć się na allegro, hm?
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Ewentualnie po komisach. Zakupu u operatorów bez umowy nie proponuje. Ewentualnie rozejrzyj się za jakimś telefonem.63chile pisze:to hp nx7300 (PCI Express Ethernet Broadcom);
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Tu podałeś jaką masz kartę sieciową a ta nas nie interesuje63chile pisze:to hp nx7300 (PCI Express Ethernet Broadcom);

Ale z tego co wiem, to ten notebook ma slot PCMCIA i takowego modemu będziesz musiał poszukać.
Tak, wtedy będziesz musiał kupić albo modem albo telefon, który będzie pracował jako modem. Czasami telefon może być tańszy od modemu.63chile pisze:rozważałem też prepaida - jak rozumiem, wówczas za modemem rozejrzeć się na allegro, hm?
Zobacz też moją propozycję powyżej w linku.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
dziękuję za sugestie!
i jeszcze: a jeśliby decydować się na telefon w roli modemu (akurat skończyła się moja umowa abonamentowa) - to czy istnieją modele z modemem, które powinienem omijać szeroko/takie, na które się decydować?
i jeszcze: a jeśliby decydować się na telefon w roli modemu (akurat skończyła się moja umowa abonamentowa) - to czy istnieją modele z modemem, które powinienem omijać szeroko/takie, na które się decydować?
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Tu już wystarczy tylko:63chile pisze:dziękuję za sugestie!