banalne pytanie o wybór GSM w warszawie
Moderator: Moderatorzy
-
63chile
banalne pytanie o wybór GSM w warszawie
wybaczcie, użytkownicy zaawansowani, pytanie lamerskie: dla centrum warszawy (w wynajmowanym mieszkaniu - m. in. stąd odpadają dostawcy kablowi) chciałbym wybrać najkorzystniejszą, najlepiej roczną umowę z dostawcą internetu GSM, dla celów czysto rekreacyjnych, stąd wyśrubowane osiągi transferu nieistotne (żadnych tam importów filmów, itd.). i dodam, że modemu GSM nie posiadam do tej pory, więc wybór powinien też to uwzględnić.
z góry dziękuję za pomoc!
z góry dziękuję za pomoc!
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Re: banalne pytanie o wybór GSM w warszawie
Laptop czy PC? A może jeśli nie masz dużych potrzeb to wystarczy pre-paid (SimData lub Orange Free).
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
A jakie gniazdo PCMCIA, czy ExpresCard? A myślałeś nad pre-paid?
-
zDaleKi
- Stary bywalec bezprzewodowy
Jeżeli nie posiadasz modemu i nie interesują Cię duże szybkości, umowa ma być na rok, to może zainteresuje Cię najnowsza promocja iPlusa (o ile jeszcze jest)?63chile pisze:chciałbym wybrać najkorzystniejszą, najlepiej roczną umowę z dostawcą internetu GSM, dla celów czysto rekreacyjnych, stąd wyśrubowane osiągi transferu nieistotne
>KLIK do wątku o tym<
Ale wtedy będziesz musiał pogodzić się z prędkością GPRS. Chyba, ze sprzedasz ten modem z tej oferty i kupisz szybszy
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
63chile
to hp nx7300 (PCI Express Ethernet Broadcom);
a po lekturze forum rozważałem też prepaida - jak rozumiem, wówczas za modemem rozejrzeć się na allegro, hm?
a po lekturze forum rozważałem też prepaida - jak rozumiem, wówczas za modemem rozejrzeć się na allegro, hm?
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Ewentualnie po komisach. Zakupu u operatorów bez umowy nie proponuje. Ewentualnie rozejrzyj się za jakimś telefonem.63chile pisze:to hp nx7300 (PCI Express Ethernet Broadcom);
-
zDaleKi
- Stary bywalec bezprzewodowy
Tu podałeś jaką masz kartę sieciową a ta nas nie interesuje63chile pisze:to hp nx7300 (PCI Express Ethernet Broadcom);
Ale z tego co wiem, to ten notebook ma slot PCMCIA i takowego modemu będziesz musiał poszukać.
Tak, wtedy będziesz musiał kupić albo modem albo telefon, który będzie pracował jako modem. Czasami telefon może być tańszy od modemu.63chile pisze:rozważałem też prepaida - jak rozumiem, wówczas za modemem rozejrzeć się na allegro, hm?
Zobacz też moją propozycję powyżej w linku.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
63chile
dziękuję za sugestie!
i jeszcze: a jeśliby decydować się na telefon w roli modemu (akurat skończyła się moja umowa abonamentowa) - to czy istnieją modele z modemem, które powinienem omijać szeroko/takie, na które się decydować?
i jeszcze: a jeśliby decydować się na telefon w roli modemu (akurat skończyła się moja umowa abonamentowa) - to czy istnieją modele z modemem, które powinienem omijać szeroko/takie, na które się decydować?
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Tu już wystarczy tylko:63chile pisze:dziękuję za sugestie!