Tp Link Mr 3220 + Aero 2

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tomek7
Stary wyga bezprzewodowy

Tp Link Mr 3220 + Aero 2

Post autor: Tomek7 »

Witam właśnie zakupiłem ten router by rozdzielić na 2 komputery kartę Aero 2.Mianowicie czy jest inny sposób na rozłaczanie modemu po 60 min ? gdy pojawi się captcha trzeba rozłączyć się z internetem i pomaga tylko wyłączenie i włączenie z prądu routera wtedy modem łączy się z siecią no może z 3 min czyli za długo.Czy jest jakaś modyfikacja softu stworzonego specjalnie pod Aero ??by wyglądało to trochę prościej i mniej uciążliwie
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Tp Link Mr 3220 + Aero 2

Post autor: YaHooo »

Tomek7 a samo zrestartowanie routera z poziomu panelu administracyjnego nie pomaga?
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
dexter18

Post autor: dexter18 »

Ja mam u siebie Gargoyle i dograłem sobie 3ginfo. Poczytaj o tym nie musisz wyłączać z prądu tylko rozłącz/połącz i masz już git ;)
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

dexter18 pisze:Poczytaj o tym nie musisz wyłączać z prądu tylko rozłącz/połącz i masz już git ;)
Jeśli tak to nawet można by próbować pisać do tego skrypt logujący się przez http i rozłączający/połączający ;)
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Maximus Magnus
Stały użytkownik forum

Post autor: Maximus Magnus »

Witam!

Właśnie zamówiłem kartę Aero2 bardziej dla zabawy niż faktycznie do korzystania na co dzień. Interesuje mnie jednak jak na dzień dzisiejszy wygląda sprawa z kodami captcha tym bardziej, że m.in. korzystam z routera Tp Link Mr 3220? Jak często następuje rozłączenie i należy wykonać restart routera i czy już są jakieś "sposoby" na ominięcie tej procedury?

Pozdr.serd. :)
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Maximus Magnus pisze:Jak często następuje rozłączenie
Co godzinę mniej więcej.
Maximus Magnus pisze: i należy wykonać restart routera
Nie trzeba resetować, wystarczy rozłączyć się i ponownie połączyć.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ