Od miesiąca jestem posiadaczem Internetu LTE z firmy PLUS za 89.90zł
Pierwszego dnia mialem takie wyniki:
http://www.speedtest.net/my-result/3561983743
fajne , prawda? - też tak myślałem.
Ponieważ chciałem zrezygnować z dotychczasowego operatora, próbowałem wysycić łącze
ściągając kilka obrazów dystrybucji Linuxa Mint ( KDE, Fedora, Cinamon itd)
Niestety , tylko kilka godzin i zrobił się "lejek !!! ".
Po interwencji w BOK ,że na LTE nie mam limitu - wszystko powróciło do normy.
Niestety sytuacja taka trwa od miesiąca , codzienne blokady i interwencje i tak " w koło Macieju".
Rozmowy z działem technicznym plusa kosztowały już kilkadziesiąt złotych .
Kilka dni temu złożyłem reklamację pisemną i czekam . Internet startuje nad ranem i po kilku godzinach
klapa. W tej chwili jest już chyba wyłączany "ręcznie" bo router nie łączy się z siecią
( fabryczny HUAWEI 593)
Nie wiem czy pisemna interwencja coś zmieni , ale będzie jakiś ślad.
Myślę , że miesiąc czasu na załatwienie sprawy to kuriozum i nie mam tu na myśli pisemnego zgłoszenia ,
tylko rozmowy z BOK .
Ewidentnie problem leży po stronie operatora.
Uprzedzając ewentualne pytania powiem tylko, że po mojej stronie nie ma żadnego problemu.
Testowałem to także na innym routerze - efekt taki sam . Po ściągnięciu kilku GB danych wszystko się
wykłada. Połączenie zestawiane tylko po LTE.
Zasięg mam bardzo dobry i dział techniczny nie podnosi kwestii konfiguracji czy zasięgu .
Na chwilę obecną internetu nie mam wcale - blokuje się po kilku GB danych do następnego dnia.
( może nie trzeba było się skarżyć

Podsumowując : Usługa Plusa jest niepoprawnie przygotowana i nierealizowana w tym najdroższym
pakiecie.
Przestrzegam wszystkich przed tą ofertą . Fakt , że można testować przez 7 dni nic nie zmienia, ponieważ
konsultanci przez kilka dni nie mogli zdiagnozować problemu i twierdzili że to tylko przejściowe kłopoty,
a mnie zależy na stabilnym i szybkim łączu.
Proszę o ewentualne spostrzeżenia i pytania ( merytoryczne ).
Pozdrawiam