W lapku byly 2 kabelki czarno-bialy i bialy (chyba anteny) które wpiąłem do przypisanych im miejsc. Wiem ,że sterowniki nie wchodzą i instalowałem z pozycji menedzera urzadzen aktualizujac sterowniki.Wszystkie 5 zainstalowaly sie dobrze.
GPS widnieje na porcie COM6 i HSPA MINICARD jest na COM7.
Udalo sie odpalić AERO2 z windowsa. Zainstalowalem automape i nie moge zlapac fixa,czekalem na zewnatrz i godzine jezdzilem z lapkiem nie pokazuje zadnej satelity. Port ustawilem w automapie taki sam jak w menedzerze urzadzen.
Próbowalem w programie DELL MOBILE BROADBAND MANAGER uruchomic gps jednak wyskakuje komunikat "utrata komunikacji z modulem" W menu polaczenie pisze"brak komunikacji w przenosnym urzadzeniu szerokopasmowym" Nie wiem czemu nie da sie wejsc w ustawienia zaawansowane(przeinstalowywalem program i nie pomoglo ,są na szarym tle)
Czytałem troche wasze forum i widze ,że sa podobne tematy ale nie ma nigdzie odpowiedzi co zrobić w takiej sytuacji. Dzwoniłem do goscia z alledrogo i powiedzial ze modem ma obsluge A-GPS i GPS zadziala jak wlacze aero 2 jednak próbowałem tego wczesniej i nic. Myslalem czy mozliwe aby nie bylo anteny? Komputer kupilem poleasingowyz 6mies gwarancji i sprzedajacy twierdzi ze antena jest w srodku. Prosze o rady i dziekuje z gory