mobile partner v23

Firmware, APN, pasma, bridge, IPv4/IPv6, sterowniki, konfiguracja urządzeń i rozwiązywanie problemów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
karol
Użytkownik forum

mobile partner v23

Post autor: karol »

witam
Mam takie pytanie jak wgrac na modem samego mobile partnera bez dashboardu? bo posiadam wersje 23 ale tam jest setup i plik bin a setup nie odpala.Prosze o pomoc jak to zrobic bo nie mam zielonego pojecia .Z góry serdecznie dziekuje za pomoc karol
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
lesiolo
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: mobile partner v23

Post autor: lesiolo »

Kolego właśnie wgranie Mobile Partnera do modemu to jest zrobienie dashboardu z tym
Mobile Partnerem,chyba że chcesz mieć stary dashboard to tego MP wgraj sobie na kartę SD
Ps. Na moim chomiku jest dashboard z tym MP tylko po polsku
poczciarz
Początkujący użytkownik forum

Post autor: poczciarz »

Może to i głupie pytanie, ale załadowałem ten MP 23 uruchamiając go, ale jak teraz to uruchomić.

po włożeniu modemu Huawei 173U do portu USB nic się nie uruchamia i nie widzę "dodatkowego dysku w modemie" aby ręcznie uruchomić coś

Poczciarz
Poczciarz
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

poczciarz pisze:ale załadowałem ten MP 23 uruchamiając go, ale jak teraz to uruchomić.
Możesz dokładniej opisać co zrobiłeś? Bo nie za bardzo wiadomo. Zainstalowałeś dashboard, czy menadżer do komputera?
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Maximus Magnus
Stały użytkownik forum

Post autor: Maximus Magnus »

Witam!

Posiadam modem Huawei 3131 h2 z sieci Play bez simlocka z zainstalowaną aplikacją Playa. Chciałbym korzystać z niego w sieci Orange - taryfa Free na kartę. Czy po zainstalowaniu na kompie z Windows 8.1 Mobile Partnera 23 będę mógł korzystać z możliwości kontrolowania wykorzystanych danych z limitu jaki mam na karcie np. przez wysyłanie kodu expresowego - *101*01# ? Przypuszczam, że program obsługuje smsy, bo jest jeszcze taka możliwość sprawdzania - sms ILE na nr 411?
Ze zrozumiałych względów kody expresowe są lepsze ;)

Pozdr.serd. :)
ODPOWIEDZ