Witam
Potrzebował bym anteny wzmacniającej sygnał LTE. Najlepiej aby była to antena dookólna, wiem że antena panelowa wycelowana prosto na bts'a była by o niebo lepsza niż dookólna lecz nie posiadam własnego mieszkania tylko wynajmuję więc montaż anteny na dachu odpada.
Obecnie mieszkam w Warszawie dzielnia Wesoła a dokładnie Stara Miłosna wiem że jest kilka bts'ów z LTE. Osobiście mam najmniejszy dystans do bts'a w ochotniczej straż pożarnej (mieszkam na ul. Mazowieckiej).
Problem z LTE u mnie polega na tym iż zasięg na routerze w większości mieszkania jest słaby (pomarańczowa lampka na routerze) lecz są miejsca gdzie router pokazuje że zasięg jest dobry (zielona lampka) lecz transfer nie powala na kolana maksymalnie 8 Mb/s downloadu więc szału nie ma, jak jeszcze mieszkałem na mokotwie gdzie pokrycie zasięgiem jest lepsze transfer był dużo lepszy i mam nadzieję że antena by pomogła w większym stopniu wykorzystać LTE.
Ewentualnie może być antena kierunkowa lecz pokojowa
Proszę o pomoc
Antena dookólna do d-link dwr-921 LTE
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Antena dookólna do d-link dwr-921 LTE
Takie coś jest zupełnie pozbawione sensu moim zdaniem. O wiele lepszym rozwiązaniem w Twoim przypadku by był zakup pierwszej lepszej anteny dookólnej (tzw. patyk) i postawienie go za oknem. Wtedy może będzie lepiej. Ale to loteria.lisiu21 pisze: Ewentualnie może być antena kierunkowa lecz pokojowa
A jaki masz zasięg na zewnątrz? Bo jak dobry to istnieje duża szansa, że moja propozycja będzie trafiona.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Początkujący użytkownik forum
Na zewnątrz zasięg jest dobry
tylko teraz pytanie jaką antenę opłaca się kupić
tylko teraz pytanie jaką antenę opłaca się kupić
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Niestety w przypadku tzw. "patyków" to jest loteria. Jeśli masz na zewnątrz dobry zasięg to ja na Twoim miejscu bym po prostu kupił pierwszą lepszą antenę dookólną ze średniej półki cenowej i już. W razie czego przecież możesz ją oddać w przeciągu określonego czasu bez podawania przyczyny.lisiu21 pisze: tylko teraz pytanie jaką antenę opłaca się kupić
Pozdrawiam YaHooo