Otwarty apel do PTC operatora sieci ERA Tak-Tak

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
de_stroy
Stały użytkownik forum

Re: Otwarty apel do PTC operatora sieci ERA Tak-Tak

Post autor: de_stroy »

BliSki pisze:I kiedy Era, kiedy Era. Czy tam marketing śpi??? :puknijsie: :mur: :puknijsie: :mur: :wsciekly:
Wiesz, przekonałem się, że w erze obecnie pracują nieodpowiedni ludzie... Nie interesują się potencjalnym klientem indywidualnym - ja kombinuję jak się da na co zmienić ofertę ery, choć jestem z nią związany od lat. W erze ostatnio jakby czas w miejscu stanął chyba...

Pakiety? Dobra rzecz, jeśli ktoś ma orange pre-paid i do tej pory musiał płacić więcej za wap. Mobilny przedpłacany dostęp do internetu - tylko i wyłącznie simdata. Podejrzewam, że będzie tak do tej pory, aż era nie postanowi pójść po rozum do głowy.

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-01-01, 19:44 ]
Dyskusja wydzielona z wątku >KLIK<
Komu w drogę, temu notebook...
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

de_stroy pisze:Nie interesują się potencjalnym klientem indywidualnym
Podzielam Twoje zdanie bo zamiast dla stałych abonentów dawać jakieś super promocje to łapią nowych na telefony za 1zł i nawet 2 dają. Ale bynajmniej jeśli już dość dawno była SimData w Plusie i pojawiła się w Orange to Era chyba nadal nie wie co to jest.Takie rzeczy tylko w Erze jak głosi słynna już reklama. eh...
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

de_stroy pisze:W erze ostatnio jakby czas w miejscu stanął chyba...
Też takie wrażenie odnoszę...
de_stroy pisze:Podejrzewam, że będzie tak do tej pory, aż era nie postanowi pójść po rozum do głowy.
Grzmię na tym forum od roku a może i dwóch..., i nic. A konsultanci w niektórych salonach nie wiedzą nawet co to jest SimData i orange Free na kartę. Nie znają produktów konkurencji a to podstawa w tej branży.
de_stroy pisze:Podejrzewam, że będzie tak do tej pory, aż era nie postanowi pójść po rozum do głowy.
Ciekawe tylko kiedy to będzie? Bo jak widać po tym Newsie. Orange już goni Plusa. Plus jako pierwszy miał SimDatę, potem pakiety do SimPlusa. Teraz Orange wprowadza to samo. Era natomiast nie ma nawet odpowiednika SimDaty o pakietach już nawet nie wspomnę :( :cry:
Jaco pisze:Ale bynajmniej jeśli już dość dawno była SimData w Plusie i pojawiła się w Orange to Era chyba nadal nie wie co to jest.
Dokładnie tak.... Panie i Panowie z Ery, co jest z Wami. Wiem, że to czytacie zatem do dzieła. Nie szkoda Wam tych utraconych klientów?

Mi się już nudzi utrzymywanie dwóch pre-paidów, jednego do dzwonienia drugiego do danych. Można terasz zachować numer i czas chyba zmienić opa...
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
regedit
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: regedit »

Era Biznes ma dość sensowny jeden pakiet - 500MB za 39zł netto (można aktywować/dezaktywować tylko raz w miesiącu). Szkoda że nie ma np. 100MB za 10-15zł. Wtedy można by sobie na stałe włączyć coś mniejszego a np. na wyjazdy przełączać na wyższy. W tej chwili jest:

Tak Tak
> 5MB za 5zł (żenada)

Indywidualni
> 5MB za 5zł (...)
> 50MB za 30zł (też strasznie drooogo)

Biznesowi
> 50MB za 25zł netto
> 500MB za 39zł netto (nie jest źle)

Ciągle brakuje tej simdaty Ery.

Czekamy!!! Niech ktoś tu w końcu zajrzy i przekaże komuś nasze uwagi!!! "Droga" Ero do dzieła ;)
ZTE MF60 HSPA+ @ T-Mobile
Linksys WAG200G & Neostrada 10Mb/s
zDaleKi

regedit pisze:Era Biznes ma dość sensowny jeden pakiet - 500MB
Mi chodzi o pakiety dla Tak-Taka tak jak Plus ma dla SimDaty.
regedit pisze:Tak Tak
> 5MB za 5zł (żenada)
Dokładnie tak.
regedit pisze:Ciągle brakuje tej simdaty Ery
"Simdaty" dla Ery i pakietów dla Tak-Taka.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
szalony

Post autor: szalony »

Panowie ja mam już od dawna dwie wersje czemu w Erze jest zdecydowanie najgorsza oferta internetowa w prepaid i abonamencie... Jedna z nich jest niestety na 100% prawdziwą :/ ... Więc albo niestety "rządzący" Erą mają głęboko gdzieś co by chcieli ich klienci - to źle świadczy o Erze , lub druga wersja według mnie bardziej realna że sieć Ery nie jest przystosowana do wzmożonego ruchu danych co by niewątpliwie nastąpiło dając pakiety takie jakie ma np Plus , Simdata i Iplus do abonamentu - i to także źle świadczy o Erze...
zDaleKi

szalony pisze:Panowie ja mam już od dawna dwie wersje czemu w Erze jest zdecydowanie najgorsza oferta internetowa w prepaid i abonamencie...
Czekamy zatem może coś się wyjaśni, bo mamy już nowy rok czy coś w końcu się zmieni.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Awatar użytkownika
uzdzik
Stały użytkownik forum

Post autor: uzdzik »

Zmienią zmienią nie martwcie sie .... pamiętacie jak to był z sekundowym naliczaniem.... orange, plus długa przerwa i era sie przebudziła. To nic nowego historia lubi się powtarzać :] :rotfl: .....ale nikt ie wie kiedy.
szalony

Siec Era w tak-taku ogranicza predkosci systemowo w umts/hsdpa do predkosci tylko umts :dobani: O czym to swiadczy :zdziwko:
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

Uprzejmie informuję tego operatora, że zmienię go na innego ze względu na brak poprawnego zasięgu w centrach miast województwa śląskiego.W grę wchodzi 6 numerów telefonów oraz z kilka moich znajomych. :/
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

Z tego co sie orientuję to Simdata jest juz od ponad dwóch lat. OF nie pamiętam ale w każdym razie Era juz dawno powinna zareagować.
zDaleKi

Sundance_kid pisze:Era juz dawno powinna zareagować
Ale jak widać mają to gdzieś.... Szkoda, że tak traktują swoich abonentów.
szalony pisze:Siec Era w tak-taku ogranicza predkosci systemowo w umts/hsdpa do predkosci tylko umts :dobani:
Dziwne podejście operatora, nie będę tego nawet komentował :(
uzdzik pisze:Zmienią zmienią nie martwcie sie .... pamiętacie jak to był z sekundowym naliczaniem
Tylko zauważ ile już lat konkurencja ma niektóre usługi, np. Plus SimDatę.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

BliSki pisze:Szkoda, że tak traktują swoich abonentów.
Akurat teraz nie przytoczę dokładnych dat ale z dwa lata temu Era miała najwięcej abonentów, teraz jest chyba na ostatnim miejscu. To o czymś swiadczy. Zrobili Heyah i może myslą, że to wystarczy?
Jarek no.1

Post autor: Jarek no.1 »

bob pisze:Uprzejmie informuję tego operatora, że zmienię go na innego....
Informuję Cię niniejszym że już dość dawno temu z grupą przyjaciół wysłaliśmy do nich oficjalne pismo że rezygnujemy z ich usług i zrobiliśmy to. Został mi jeszcze tylko ten blueconnect. Też zrezygnuję i wreszcie ....będę mógł więcej.
szalony

Zauwazcie moj podpis - 2-3lata temu mialem w Erze i rodzinie okolo 6aktywacji - dzis juz nie mam zadnej :D Po prostu trzeba zmienic operatora bo jak cos nie gra to operator "normalnych" klientow ma gleboko gdzies ... I my jako klienci musimy operatorowi takze pokazac ze nie pozwolimy sobie na "cyrki" wtedy tak naprawde pozostaje nam tylko odejscie z "takiej" sieci i naglasnianie "nieprawidlowosci" ...
Awatar użytkownika
norbert486
Stały użytkownik forum

Post autor: norbert486 »

Dokłaenie tak to operator ma zabiegać o nasze względy (jak by podrywał panienkę)a nie odwrotnie.:-)
e50+iplus=180kb/s
Awatar użytkownika
Jaco

Niech hasło reklamowe Takie rzeczy tylko w Erze się w końcu spełni i będziemy mieć wolność wyboru. Abonament czy doładowanie dla Blueconnect.

[ Dodano: 2008-01-19, 14:53 ]
Napisałem do BOA Ery naświetlając sprawę i podałem również linka do tego tematu i oto taką dostałem odpowiedź. Trzymajcie się mocno na tym co siedzicie :hyhy:
Witam

Uprzejmie dziękuję za nadesłaną korespondencję.
Na wstępie chciałabym zapewnić Pana, iż celem nadrzędnym naszej firmy, jest nieustanne podnoszenie satysfakcji Klientów, zarówno z jakości świadczonych usług jak i z jakości obsługi.

W związku z powyższym jest nam niezmiernie przykro, iż prowadzone przez nas działania nie spełniły Pana oczekiwań.
Propozycje przesłane przez naszych Abonentów są brane pod uwagę przez Dział Marketingu w tworzeniu nowych ofert. Nieustannie staramy się sprostać rosnącym oczekiwaniom oraz potrzebom zmieniającego się rynku.
PTC Sp. z o. o. stara się stwarzać takie propozycje, aby zaspokajały one oczekiwania coraz szerszych kręgów Klientów, ale wybór oferty czy usługi zależy tylko i wyłącznie od decyzji Abonenta.
Licząc na Pana wyrozumiałość zapewniam, iż dołożymy wszelkich starań, aby jakość świadczonych usług była dla Pana satysfakcjonująca. Jeszcze raz dziękuję za przesłane uwagi.

z pozdrowieniami

Małgorzata Urban
konsultant ds. korespondencji
Internetowe Biuro Obsługi Abonenta sieci Era
[email protected]
http://www.era.pl
Możecie komentować. Wszelkie uwagi mogę przesłać w odpowiedzi na tego maila.
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

...ale wybór oferty czy usługi zależy tylko i wyłącznie od decyzji Abonenta.
Ja wybrałem już usługę, gdzie ten zasięg? :szok:
Awatar użytkownika
SVIPER
Stały użytkownik forum

Post autor: SVIPER »

Kod: Zaznacz cały

wybór oferty czy usługi zależy tylko i wyłącznie od decyzji Abonenta
Jak dla mnie to dziwnie zabrzmiało-tak jakby chcieli powiedzieć- "Wziąłeś erę-to masz-twoja wina a nie nasza-widziały gały co brały" ;) Nie wiem o co im tak naprawdę w tym zdaniu chodziło... :niepewny:

Kod: Zaznacz cały

celem nadrzędnym naszej firmy, jest nieustanne podnoszenie satysfakcji Klientów
Tylko abonenci chcieliby zobaczyc tego efekty ;)
ED77 + ATK20 = :D
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Dla mnie to wygląda jak szablon odpowiedzi.
Awatar użytkownika
Jaco

Licząc na Pana wyrozumiałość zapewniam, iż dołożymy wszelkich starań, aby jakość świadczonych usług była dla Pana satysfakcjonująca.
A gdzie jest zasięg bo z tego jestem bardzo nieusatysfakcjonowany :klnie:
Ostatnio zmieniony 2008-01-19, 21:07 przez Jaco, łącznie zmieniany 1 raz.
Jarek no.1

Zajrzałem na stronkę ERY a tam pod mapką zasięgu jak byk napisane:

"...- Mapa nie jest częścią umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych i nie może być podstawą ewentualnych reklamacji...."

http://www.era.pl/pl/indywidualni/uslug ... ect/zasieg
Awatar użytkownika
Jaco

Jarek no.1 pisze:Zajrzałem na stronkę ERY a tam pod mapką zasięgu jak byk napisane:
To tu nie ma żadnego znaczenia bo nie oto chodzi. To że ja żalę się na zasięg to dlatego jak już napisał Bob
bob pisze:
Ja wybrałem już usługę, gdzie ten zasięg? :szok:
Ja również wybrałem usługę.Skoro piszą
zapewniam, iż dołożymy wszelkich starań, aby jakość świadczonych usług była dla Pana satysfakcjonująca.
to niech również pomyślą o zasięgu.
Jarek no.1

Jaco pisze:..To tu nie ma żadnego znaczenia bo nie oto chodzi...
Zrozumiałem właściwie, tylko po co w takim razie ta mapka, skoro w żaden sposób nie jest wiążąca?
Awatar użytkownika
Jaco

Jarek no.1 pisze:tylko po co w takim razie ta mapka,
Po to aby mniej więcej sprawdzić czy jesteś w zasięgu tego operatora. Tyle że one są niedokładne i dlatego taki zapis.
walther99
Użytkownik forum

Post autor: walther99 »

bob pisze:
J
a wybrałem już usługę, gdzie ten zasięg? :szok:
Jeszcze jeden "kamyk" na podworko Ery:posiadam 3 telefony(abonament) w Erze(jeszcze)i nosze sie z zamiarem dokupienia internetu bezprzewodowego.Logicznie byloby zakupic go rowniez w tej sieci ,ale co sie okazuje:Tychy-ogromne miasto-sypialnia Katowic a 3G tyko na pograniczu z Mikolowem.Zapowiedzi ze do konca 2007r we wszystkich miastach powyzej 100tys. mieszkancow bedzie smigal 3G mozna sobie wsadzic......Nieladnie klamczuszki!!!.Oglaszam wszem i wobec ze nie przedluze umowy na moje telefony w sieci ERA!!!
Awatar użytkownika
Hydzio14
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Hydzio14 »

W zeszłym roku popełniłem duży błąd i przedłużyłem umowe z era gdzie co innego uzgodniłem z konsultantem a co innego dostałem w umowie. Fona i umowe odbierałem na trasie od kuriera bo się zdzwoniliśmy a ja wyjeżdzałem w trase i on do mnie dojechał (jestem kierowcą tir-a). Mam dwa fony na abonament na firme +blueconnect. Zostałem potraktowany ja dzieciak któremu obiecano dużą czekolade a dostał sucharki :dobani: Po zgłoszeniu reklamacji odpowiedz ery była tak że to ja jestem głupi bo konsultant nie mógł mi tego obiecać bo to były dwie osobne oferty. Chodziło o upust na pakiet nowa era biznes oraz 10 nr za 1gr. Czekam tylko kiedy wejdzie to że można odstąpić od umowy nie płacąc kary i od razu kończe przygode z erą.
zDaleKi

Ja powiem tylko tyle w tym temacie jeszcze. Teraz coraz częściej korzystam SimDaty. Jeżeli Era nie chce moich pieniędzy, to ich strata. Zamiast zyskać na przesyłaniu danych stracą także kasę z połączeń głosowych, bo w końcu ile można czekać na jakieś normalne ceny i rozliczanie "pakietów" w tak-taku.... :dobani:
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Awatar użytkownika
de_stroy
Stały użytkownik forum

Post autor: de_stroy »

Jeszcze ja dołożę coś do tematu:
Pomimo, że mieszkam niedaleko btsa ery (a na przeciwko mnie jest orange, troszeczkę dalej plus :D ) to zasięg w moim domu jest tragiczny. Dopóki przez moją chatę nie przewinęły się osoby z dokładnie takimi samymi komórkami jak moja, tyle, że z różnymi operatorami - myślałem, że to porządne zbrojenie ścian wpływa na brak zasięgu na dolnym piętrze. Ale dlaczego kuzyn z plusa mógł rozmawiać do woli w każdym miejscu, a mi rozłącza połączenia? Ja się pytam z czego produkują te btsy? A może ten nieoficjalny proceder oszczędzania na mocy się nasilił? (w sensie: mamy btsów dużo, ale prądu nam szkoda...)
Jak wszystkim wiadomo, na chwilę obecną internet typu blueconnect jest o parenaście złotych tańszy, w najniższym planie taryfowym. Ale co z tego? Ja wolę pójść do orange, ponegocjować trochę, może przenieść kilka numerów, ale w zamian mieć PRZYNAJMNIEJ zasięg. Czyżby znów sprawdzała się maksyma "klient płaci i wymaga"?

Co do listu, który ktoś wysłał do ery - :ok: Oby tak dalej! Niech wiedzą, że userom największego w polsce forum o sieciach bezprzewodowych nie podoba się sytuacja jaką wprowadzili na rynku, niech poczują, że coraz więcej osób odejdzie od ich sieci! Sam osobiście też wyślę maila - co mi szkodzi 10min pisania, prześlę linka - niech wiedzą co myślimy.

Pozdrawiam bardzo serdecznie inicjatora wydzielenia wątku :)
Komu w drogę, temu notebook...
Awatar użytkownika
LuKaSh

Post autor: LuKaSh »

Sundance_kid pisze: Akurat teraz nie przytoczę dokładnych dat ale z dwa lata temu Era miała najwięcej abonentów
Sam mialem telefon w Tak taku ale teraz Simplus rzadzi :ok:

Ale...w tamtym czsie pakiet 100 sms w Era kosztowal 7 zł, w Orange 600 sms -> 6 zl (nie musze chyba komentowac)
A teraz w Simplusie mam 1000 sms za 5 zl :)

Dla mnie liczy sie tylko Orange i Plus. :ok: .Era, Heyah odpada
ODPOWIEDZ