Przy okazji zapytam czy jest coś (lub będzie) w ofercie co nie ma napisu "Made in China"
Routerowe (i modemowe) nowości na 2021 rok
Moderator: Moderatorzy
-
pyt.pow
- Początkujący użytkownik forum
Routerowe (i modemowe) nowości na 2021 rok
Czy ktoś się orientuje czy w najbliższych miesiącach albo już w nowym roku pojawią się jakieś nowe routery / modemy w naszym kraju? Jakich nowości można się spodziewać?
Przy okazji zapytam czy jest coś (lub będzie) w ofercie co nie ma napisu "Made in China"
? Wiem, że Netgear robi dość ciekawe routery, kiedyś też FritzBox.
-
key
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Routerowe (i modemowe) nowości na 2021 rok
FritzBox jest produkowany prze AVM - wszystkie nowosci znajdziesz na ich stronce: www.avm.de
Nie pomagam na PW.
-
astroneb
- Stary wyga bezprzewodowy
Najlepszy router na rynku bedzie OPPO 5G CPE Omni Sub-6 x55 8 anten max 5Gbps 5G+4G i mmWave 360 stopni obrotowa antena.
To cacko
Koszt podobny co Huawei 5G CPE Pro 2.
To cacko
-
matek451
- Guru bezprzewodowy
Trzeba czekać na sprzęt z X60 i czy komuś sie podoba czy nie to firmy z państwa środka będą z przodu, tak dzieje się od dawna w 5G. Netgear to ceny z kosmosu a doświadczenia uzytkowników z M1 pokazały że daleko im do ideału.
-
pyt.pow
Stronę ich znam, ale coś nowości nie widzę. Dziwie się, że trzymają się wciąż przestarzałych rozwiązań jak np. telefony DECTkey pisze:FritzBox jest produkowany prze AVM - wszystkie nowosci znajdziesz na ich stronce: www.avm.de
Jest jeszcze, a właściwie była (bo w PL są raczej nieobecni) firma www.sierrawireless.com - ale dawno od nich nic nie widziałem. Zaglądając pobieżnie na ich stronę widać że poszli bardziej w przemysłowe rozwiązania a nie SOHO.
-
pyt.pow
astroneb pisze:Najlepszy router na rynku bedzie OPPO 5G CPE Omni Sub-6 x55 8 anten max 5Gbps 5G+4G i mmWave 360 stopni obrotowa antena.
To cackoKoszt podobny co Huawei 5G CPE Pro 2.
Wygląda ciekawie (https://www.oppo.com/en/accessory-5g-cpe-omni/). Czytałem, że firma chce mocno wejść do PL ze swoimi produktami, zwłaszcza 5G. Polska jest ponoć jednym z ważniejszych rynków w Europie dla nich.
No niestety już prawie wszystko jest z Chin, nawet wirus COVID jest Made in China.Trzeba czekać na sprzęt z X60 i czy komuś sie podoba czy nie to firmy z państwa środka będą z przodu, tak dzieje się od dawna w 5G.
-
key
- *Mistrz bezprzewodowy*
Pojawiaja sie (jak w wszystkich firmach) krotko przed ich publikacja, zazwyczaj przed duzymi wystawami (IFA, CEBIT).pyt.pow pisze:Stronę ich znam, ale coś nowości nie widzę.
Produkty sa robione pod rynek na ktorym sie sprzedaja, to co Ty robisz nikogo nie interesuje.pyt.pow pisze:Dziwie się, że trzymają się wciąż przestarzałych rozwiązań jak np. telefony DECTJa swój wyrzuciłem do śmieci z 15+ lat temu
Nie pomagam na PW.
-
pyt.pow
OK, zgoda, ale myślałem że nowoczesna Europa też pożegnała się z telefonią stacjonarną jak weszły komórki.key pisze:Produkty sa robione pod rynek na ktorym sie sprzedaja, to co Ty robisz nikogo nie interesuje.pyt.pow pisze:Dziwie się, że trzymają się wciąż przestarzałych rozwiązań jak np. telefony DECTJa swój wyrzuciłem do śmieci z 15+ lat temu
-
key
- *Mistrz bezprzewodowy*
Niestety nie, w tej chwili gratisowe polaczenia stacjonarne sa w wszystkich niemieckich kontraktach - dlatego dolozyli DECT. Zreszta moge powiedziec, ze sprawdza sie to idealnie, a wybor wspolpracujacych sluchawek jest ogromny.
Nie pomagam na PW.