Nie działa eMule - dlaczego?

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
skalar13
Stały użytkownik forum

Nie działa eMule - dlaczego?

Post autor: skalar13 »

Mam pytanie jak próbuje sie łączyć się z serwerem emule to wyskakuje że mój IP jest na liście zablokowanych jak to możliwe?
I nie potrafie się połądczyć :(

Np: "2006-02-12 22:44:29: Błąd BiG BanG 6 (80.239.200.105:3000) - Connection refused. Your IP is currently blacklisted"
Blue Connect + Nokia 6020 + oryginal CA-42 + antena kierunkowa Dipol = MAX 23kB/s
Gość

Re: Nie działa eMule - dlaczego?

Post autor: Gość »

Witaj skalar13
Tak się dzieje ponieważ jesteś za nat`em i adres który został Ci przydzielony jest na czarnej liście ponieważ ktoś np. słał spam`y.
Będzie się tak dziać często ,do momentu kiedy nie wykupisz usługi IP PUBLICZNY u swojego operatora.
pozdr bob
Awatar użytkownika
sardo nunspa
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: sardo nunspa »

musisz u operatora wykupić co najmniej dynamicznu IP albo VPN szukaj po forum było dużo na ten temat najbliższy link jest tu
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=1359
Ostatnio zmieniony 2009-02-11, 11:28 przez sardo nunspa, łącznie zmieniany 1 raz.
Latka lecą...
Gość

Post autor: Gość »

Sorry nie zauważyłem ale ten adres to nie jest z usługi IP PUB. ?
bob
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

znowu mnie wylogowało
bob
Awatar użytkownika
dormario
Stały użytkownik forum

Post autor: dormario »

skalar13 pisze:Mam pytanie jak próbuje sie łączyć się z serwerem emule to wyskakuje że mój IP jest na liście zablokowanych jak to możliwe?
I nie potrafie się połądczyć :(

Np: "2006-02-12 22:44:29: Błąd BiG BanG 6 (80.239.200.105:3000) - Connection refused. Your IP is currently blacklisted"
poprostu masz LOW ID i nic na to nie poradzisz. niektóre servery nieprzyjmują gości z LOW ID zeby nie obciążać łączy. Musisz znależć taki server który będzie cię logował i póżniej jego się trzymaj.
Awatar użytkownika
skalar13
Stały użytkownik forum

Post autor: skalar13 »

Mam BC i jeśli sie nie myle to IP mam przydzialany dynamicznie wiec dlaczego akurat te IP z których sie łącze są blokowane co?
Blue Connect + Nokia 6020 + oryginal CA-42 + antena kierunkowa Dipol = MAX 23kB/s
Awatar użytkownika
sardo nunspa
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: sardo nunspa »

Przepraszam skalar13 przejęzyczyłem sie :oops:. Chodziło mi o publiczny IP, który trzeba wykupić u operatota
Latka lecą...
Awatar użytkownika
Vipera
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Vipera »

skalar13 pisze:dlaczego akurat te IP z których sie łącze są blokowane
99,9 % adresów IP przydzielanych przez ERE jest na czarnej liście adresów 'spamerskich'.
Chwilę wcześniej ten adres mógł byc przydzielony zupełnie innemu użytkownikowi.
sardo nunspa pisze:Chodziło mi o publiczny IP, który trzeba wykupić u operatota
Niestety, ale na dzień dzisiejszy ERA nie udostępnia możliwości wykupienia tego IP.
Pytam za każdym razym ( choć potrzebne mi jest najbardziej IP prywatne również w tej chwili niedostępne) zarówno korespondencji jak i telefonicznie.
Gdyby ktoś miał jakieś inne informacje o możliwości wykupu to może się nimi podzieli. Myślę, że będzie wielu wdzięcznych....

A w Plusie i Orange podobno jest taka możliwość :(
erwin01

Post autor: erwin01 »

witam ja zawsze laczylem sie z razorback2.0 choc mam low ID
nagle nie moge bo ma ten glupi tekst " Connection refused. Your IP is currently blacklisted" tak nagle what happen?
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Szadzik »

erwin01 pisze:witam ja zawsze laczylem sie z razorback2.0 choc mam low ID
nagle nie moge bo ma ten glupi tekst " Connection refused. Your IP is currently blacklisted" tak nagle what happen?
Podejrzewam, że serwery są ustawione w taki sposób, że jeśli nie ma zalogowanych dużo użytkowników to podłączają tych z Low ID, jeśli natomiast użytkowników jest dużo, to wtedy żeby zapobiec zbytniemu obciążeniu serwera nie chcą przyjmować połączeń od Low ID.
Jest na to jednak pewien sposób. Lepiej spróbować sortować serwey według ilości użytkowników i próbować się łączyć z tymi trochę dalej na liście. Powinno pomóc.
Ja mma w Orange uruchomiony VPN (nie wykupiony bo nic za niego nie płacę) i E. śmiga aż miło.
Back to the Future ;)
DatriX
Początkujący użytkownik forum

Post autor: DatriX »

tez mam eMula i dziala mi dobrze na gprs wyciaga nawet do 5 kb/s jak nie mam przekroczonego limitu. Tez mam LOW ID i lacze sie jedynie z serwerami donkeyserver no1 ,no2... itd
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

Zgłoś w BOK ,że chcesz mieć APN : VPN to będziesz miał HI ID
Awatar użytkownika
crocon
Początkujący użytkownik forum

Post autor: crocon »

Muszisz polonczyć sie z eMule i czekać aż sam cie zaloguje na któryś server. Ja tak mam ze wkoncu za którymś razem łączy mnie z jakimś servem
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Szadzik »

crocon pisze:Muszisz polonczyć sie z eMule i czekać aż sam cie zaloguje na któryś server. Ja tak mam ze wkoncu za którymś razem łączy mnie z jakimś servem
Oczywiście masz na myśli WŁĄCZENIE i emule i oczekiwanie na połączenie z serwerem?
Back to the Future ;)
ODPOWIEDZ