Jest i nazywa się to dual sim ale raczej tego nie polecam.gryq pisze:Chyba, ze jest opcja wlozenia dwoch kart do jednego telefonu...
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-01-10, 23:17 ]
Dyskusja wydzielona z >KLIK<
Moderator: Moderatorzy
Jest i nazywa się to dual sim ale raczej tego nie polecam.gryq pisze:Chyba, ze jest opcja wlozenia dwoch kart do jednego telefonu...
Dlaczego tego nie polecasz? Czasami to jedyne wyjście i sprzęt mniej się niszczy od czegoś takiego. Mam tu namyśli to, że odpada nam konieczność rozbierania go na części pierwsze, żeby wymienić karty.Jaco pisze:nazywa się to dual sim ale raczej tego nie polecam
Są też takie, ze "programuje" się pustą kartę np. 10 różnymi Simamicanidy pisze:Są takie gdzie wkłada się SIMy w całości[...]
Są też takie gdzie wycina się część SIMów
Sam się zastanawiam nad takim rozwiązaniem, bo moja kochana Era ma gdzieś użytkowników Tak-Taka i postanawia nie wprowadzać pakietów na przesył danych utrzymując zabójcze stawki i zabójcze rozliczanie (a niestety nie samymi SMSami człowiek żyje). Dlatego albo czeka mnie "dual-sim" z SimDatą, żeby nie przekładać karty (bo stary dual się połamał), albo zamiana na SimPlusa i powiedzenie Erze Papacanidy pisze:Ja go wykorzystuję do odbierania poczty na PDA aby korzystać z SimDaty
Oooo, możesz to potwierdzić na 100%?wojteks pisze:Dla mnie dual-sim (11 generację miałem) ma wadę polegającą na zwiększonym poborze prądu przez telefon, bez duala bateria trzyma 4 dni z dualem 2 dni.
To nie jest wada przy dual simie pobór może prądu może byc zwiększony o 30-50 % niż na jednej karcie. Ale jakoś o 100% nie chce mi się wierzyc.wojteks pisze:Dla mnie dual-sim (11 generację miałem) ma wadę polegającą na zwiększonym poborze prądu przez telefon, bez duala bateria trzyma 4 dni z dualem 2 dni.
Może to był Dual SIM w formie wycinanej?ja.michal pisze:Jo_gurt, ja Ci do E51 to wlazło?Tam miejsca na jedną sim ledwo starcza.
Nie. Zwyczajnie jeszcze nie wlazłocanidy pisze:Może to był Dual SIM w formie wycinanej?
Gorzej kiedy nie chodzi.ja.michal pisze:To powinno chodzić.
Podobno to niezła loteria ale sam się jeszcze nie zdecydowałem na takie rozwiązanie.Jo_gurt pisze:Jeszcze nie przeresotwałem sprzęta, pewnie jutro się tym zajmę bo dzisiaj już mi się nie chce.
Niby tak ale jakby tak wszystko testować to niezłe hobby by się z tego zrobiło a jak wiadomo dobre hobby to ruina dla rodziny.Jo_gurt pisze:20zł z przesyłką to nie majątek.
A na 3g też działa?? Bo czytałem ze tylko na gsmie te wynalazki działają, i chyba nawet edge nie działa.pgoral pisze:to telefon odbiera sygnał GSM/UMTS a nie simkarta).