Witam. Dawno już mnie tu nie było. Modem Option GPRS śmigał wiec nie było kłopotów. Kupiłem niedawno w Niemczech nowy (używany) modem na e-bay - 20 Euro bo łączność po GPRS już mnie męczyła. Tym razem GT 3G+ EMEA (NL). Oryginalnie zapakowany firmware 3.15.0Hd. Kiepsko to chodziło więc szukałem na forum pomocy. Niestety nie chciały sie wgrać inne firmware 3.17 lub 3.19 z Plusa, Optiona, SK czy jakiś innych. Ale szukając w necie znalazłem na włoskim forum firmware które super się wgrało. Wersja 3.20 dla T-mobile. Polecam!! Instalacja jest po polsku!! Moja simdata śmiga aż miło. 1,5 Mb/s ściąga i wypycha 356 kb/s.
Daj link do tego forum może więcej ciekawych ,rzeczy można tam znaleźć.
Zanik pisze:...nie chciały sie wgrać inne firmware 3.17 lub 3.19 z Plusa, Optiona, SK czy jakiś innych. Ale szukając w necie znalazłem na włoskim forum firmware które super się wgrało. Wersja 3.20 dla T-mobile. Polecam!!
A ze strony T-mobile czy Ery po prostu nie dało się załadować ?
Zanik pisze: Niestety nie chciały sie wgrać inne firmware 3.17 lub 3.19 z Plusa, Optiona, SK czy jakiś innych.
wystarczylo wrzucic ze stron ery firmware 3.19 lub tak jak ja poszukac na t-mobile "ichnego" do którego podales link. Ten link tez na tym forum juz byl podany swoja droga
A co do fusion+ z t-mobile i firmware 3.15 potwierdzam, ze rwało połaczenie. Teraz mam Firmware version: 3.20.0BHd (Date: Sep 21 2006, Time: 14:21:00) i jest
To jest link do tego forum http://forum.telefonino.net/archive/ind ... 84115.html Ale te forum to nic specjalnego, zresztą jak zauważycie są w nim linki do naszego forum Firmware z Ery nie próbowałem. Ciekawe czy poszłaby instalacja, bo do tej pory wszystkie instalacje wywalały się na identyfikacji sprzętu.
Na stronie T-Mobile szukałem sterowników ale jakoś nie znalazłem. Bob, może Tobie się uda. Jak znajdziesz to podaj linka.
Mam jeszcze jedno pytanie. Sorry za lamerskie. Wyczytałem, że ta karta posiada WLAN. Czy to prawda? Jeżeli tak, to jak odpalić WLAN?? U mnie po instalacji karty w oknie "połaczenia sieciowe" nie utworzyło się żadne połączenie "sieci LAN". Powstało tylko "telefoniczne" (urządzenie iPlus) do łączenia modemowego.
[ Dodano: 2008-01-11, 00:01 ]
Jeśli ją włączysz i za pomocą programu wyszukasz sieci Hot-Spoty dla przykładu to się będziesz mógł połączyć i korzystać z neta. Pamiętaj że jak uruchomisz WLAN połączenie przez GSM będzie nie aktywne.
"menadżer urządzeń" bardzo żwawo reaguje na pojawianie się nowych urządzeń w kompie. Nie trzeba go zbytnio odświeżać. U mnie po wyciagnięciu karty i włożeniu jej z powrotem system wykrywa ja tylko w pozycji "Modemy"