to jest wpis z dziennika modemu.01-20-2008 09:07:38.625 - CD porzucony - Modem zdalny zawieszony. ModemStatus=00000000
01-20-2008 09:07:38.640 - Podczas przetwarzania porzucania CD stan CTS lub DSR rozpoznano jako niski.
01-20-2008 09:07:38.640 - Rozłączanie modemu.
Wiem że wiele ludzi ma podobny problem przez zasięg itp. ale mój modem podłączony jest do anteny kierunkowej, na managerze jest non topa 5 kresek a co najlepsze modem działa poprawnie, bez żadnego rozłączania po podłączeniu do mojego laptopa i działał przez jakieś 2-3 miesiące poprawnie bez żadnego rozłączania na tej stacjonarce tak że o jakimkolwiek konflikcie sprzętowym nie ma mowy. Modem w stacjonarnym działa na com3 a w laptopie na com6 ale to raczej nie przyczyna ponieważ zmieniałem już port. Czy problem może tkwić w ustawieniach BIOS ?? bo był on w międzyczasie resetowany ale nie pamiętam już czy problem wystąpił po resecie. Czy może to być wina sterowników USB ??
Proszę o pomoc bo nie widzę sensu zanoszenia modemu do Plusa skoro działa on poprawnie, a sam szukam już przyczyny kilka dni i nie mogę dojść o co chodzi. Dodam jeszcze ze ustawienia w windzie na obu kompach w opcjach modemu są takie same.
pozdrawiam