Schematy połączeń via IrDa, BT, kabrl USB do internetu gsm.

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Darecky
Stary wyga bezprzewodowy

Schematy połączeń via IrDa, BT, kabrl USB do internetu gsm.

Post autor: Darecky »

>>>>>KLIK<<<<<

W ramce flashowej wybieramy kolejno nazwę producenta, metodę połączenia i klikamy pobierz.
Jesli takie coś już było to proszę o skasowanie.
Mam nadzieję, że się przyda.
Sieć: Orange.
Awatar użytkownika
SVIPER
Stały użytkownik forum

Re: Schematy połączeń via IrDa, BT, kabrl USB do internetu gsm.

Post autor: SVIPER »

Przyznam się szczerze, że pierwszy raz zobaczyłem cos takiego (tzn. na stronie Orange). Chyba linku do tej akurat stronki na forum nie było.
Jest tam metoda podłączenia naszego telefonu jako modemu przez jeden z 3-ech sposobów i np. w moim SE k750i były jeszcze 2 opcje: przez tradycyjne "utwórz nowe połączenie" z poziomu systa czyli zwykły Dial-up i jeszcze połączenie przez oprogramowanie SE PC Suite. Właściwie opisano tam zwykły dial-up jak na forum w FAQ z paroma dodatkami np.podany jest podstawowy i zapasowy DNS w razie "problemów z otwieraniem stron" i numer do wybierania *99***1# ( ja np. korzystam z *99#..).
Ogólnie ciekawa i bardzo przydatna lektura dla laika-alternatywa dla FAQ "bez-kabli" ;)
Polecam :)
ED77 + ATK20 = :D
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

SVIPER pisze:np.podany jest podstawowy i zapasowy DNS w razie "problemów z otwieraniem stron" i numer do wybierania *99***1# ( ja np. korzystam z *99#..).
Ogólnie ciekawa i bardzo przydatna lektura dla laika-alternatywa dla FAQ "bez-kabli" ;)
U nas też to wszystko jest i nawet o wiele więcej. Cóż niech się od nas uczą bo na INFO BOK nie wiele wiedzą, powinni z tego nawet u siebie szkolenie zrobić :hyhy:
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Do tego co napisał bob, dodam jeszcze.
SVIPER pisze:z paroma dodatkami np.podany jest podstawowy i zapasowy DNS w razie "problemów z otwieraniem stron"
Zawsze twierdziłem, że można wpisać serwery DNS. Zapewne u nas w FAQ też to znajdziesz ;) Jak nie w poście o dial-up. to w poście poniżej.
SVIPER pisze:numer do wybierania *99***1# ( ja np. korzystam z *99#..)
To też było opisywane ;) wiele razy ;)
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ