Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.
Witam! Chce przejść z pakietu Mini na Familijny, więc zadzwoniłem tam do biura obsługi Pani powiedziała że dopiero wyśle nową umowe i jak ją podpisze się i wyśle to dopiero mi przełączą na pakiet familijny Możecie mi powiedzieć ile to trwa presłanie umowy do mnie..? Będzie to długo trwało czy nie? Cały ten proces.
właśnie im napisałem czy by nie mogli ten umowy przesłać mi e-mialem By było szybciej.. podpisało by się i odesłało... no ale coż czekam na odp. No ale może się zgodza e-mailem, nie? No ale w sumie jak dzisiaj wysłali to przecież juz mi nie wyślą e-mailem
Damiano pisze:czy by nie mogli ten umowy przesłać mi e-mialem By było szybciej.. podpisało by się i odesłało...
Takie przesłanie nie zapewni ci posiadania oryginału umowy, wydruk z kompa to tak jak ksero = nie ma mocy prawnej, są pewne procedury załatwiania takich spraw, sposób załatwienia nabiera znaczenia w momencie kiedy dojdzie do sporu między stronami.
Jarek no.1 pisze:Takie przesłanie nie zapewni ci posiadania oryginału umowy, wydruk z kompa to tak jak ksero = nie ma mocy prawnej, są pewne procedury załatwiania takich spraw, sposób załatwienia nabiera znaczenia w momencie kiedy dojdzie do sporu między stronami.
Kurde szkoda Ale jeszcze nic nie odpisuje.. zobaczę... A jak nie to poczekam... na listonosza No ale w sumie szkoda że nie mogą przesłać to e-mailem
Podpisanie umowy skutkuje (od pewnego czasu) koniecznością trzymiesięcznego wypowiedzenia usługi w przypadku gdy się chce zrezygnować. Czyli po wyrażeniu swej niechęci posiadania talerza zmusza do "bulenia" jeszcze przez trzy miesiące za pakiet...
Damiano pisze:[...]ja nie chce zrezygnować tylko się przenieść z pakietu na inny pakiet [...]
Tak, tyle że wcześniejsze umowy nie zobowiązywały do terminu trzymiesięcznego wypowiedzenia. Trzeba mieć tego świadomość a warunki te są w umowie drobnym maczkiem napisane... . Podstępnie były rozsyłane propozycje zawarcie kolejnych umów porozumieniowych, niby bardziej atrakcyjnych a zastawiających pułapkę...
Myślę że N'ka jest bardziej atrakcyjna...