Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.
Witam. Od dziś posiadam Nokię N73 Music Edition. Mam pytanie. próbuję wysłać sms-a, i gdy robię wyślij nie mogę, ponieważ telefon pyta mnie o jakieś centrum wiadomości i chce bym podał nr centrum wiadomości.
1. Co to jest??
2. Jaki nr mam wpisać..??
Nie kumam tego...
Dzięki za pomoc. Pozdro
Ostatnio zmieniony 2008-02-07, 00:04 przez Sajmon_X2, łącznie zmieniany 1 raz.
A ja nie wiem co się stało u Ciebie. Mam N70 i N80 i też nie musiałem tego wpisywać po prostu z SIM było brane automatycznie.
Może zresetuj ten telefon.
Dodam, że te moje telefony przetrzymują po kilka takich numerów centrów do różnych operatorów a wybór jest zawsze automatyczny.
Jest, bob, dobry nr podałeś Wiadomość doszła do odbiorcy i raport dostałem. Wszystko ok. Dzięki, daję pomógł
P.S. Te ustawienia co mi linka podałeś do str. Plusa, co się wysyła z neta do telefonu, to są normalne konfiguracje dla telefonu tak? Ponieważ teraz np. nie mogę do neta wchodzić przez N73 a więc jeśli z tej str. internetowej co podałeś, prześlę sobie te konfiguracje, będę mógł wtedy wchodzić do sieci normalnie, tak?
Jeszcze mam takie pytanie. Spośród tych konfiguracji, do czego służy konfiguracja video?? Pierwsze słyszę, że się konfiguruje wideo...? W jakim celu to się robi i jakie to daje mi korzyści oraz rezultaty...???
mam pytanie, czy wiecie może, jaki program mogę ściągnąć na N73 by móc odtwarzać filmy w 3gp??? Jeśli wiecie, proszę o podanie nazwy i ew. linka, gdzie ściągnę plik gotowy do załadowania na telefon. Próbuję się doszukać w necie, ale nie widzę konkretnych wypowiedzi, więc moze Wy wiecie???? Bo teraz mam w telefonie tylko Real Player.... który mp4 m.in. otwiera, ale 3gp - nie.
wiem, ale te filmy w 3gp co zgralem z kompa z poprzedniego telefonu nie odpala....! A więc...? Znacie jakiś odtwarzacz który wgram na N73 i bedzie odpalac...?? Odtwarzacz do 3gp na symbiana N73...?
Tak przy okazji, mam jeszcze pytanie... czy za korzystanie z wideo rozmów operator (Plus) więcej nalicza za korzystanie z tego, droższe to jest??? czy płaci się tak samo jak za normalną rozmowę telefoniczną??
2. Jeśli w mojej Nokii mam ustawione w ustawieniach sieci, na dwuzakresowy i jestem obecnie w Bydgoszczy, to pod paskami zasięgu mi pisze 3G, i mam pytanie - jeśli nie chcę w ogóle z tego korzystać, to muszę koniecznie przełączyć na GSM w ustawieniach, żeby telefon nie łapał 3G (UMTS) czy to jest obojętne? I nic się nie stanie jeśli mam włączone sobie dwuzakresowy? Nic mi to nie nalicza gdy w tej sieci wykonuje normalne rozmowy i sms-y więcej?? Może zostać jako dwuzakresowy i nic się nie stanie??
Pozdrawiam i dzięki z góry za odp.
Sajmon_X2 pisze:[...]czy za korzystanie z wideo rozmów operator (Plus)
"Videorozmowa
Wysokość opłaty za połączenia wideo odpowiada stawce za połączenia głosowe, wg uruchomionej przez Ciebie taryfy.
Jak aktywować usługę?
Jeśli masz abonament, wyślij bezpłatną wiadomość SMS o treści: DODAJ PLUSKOD5 VIDEO na numer 2601 lub skontaktuj się z Biurem Obsługi Klienta.
Jeśli masz Mixa lub Simplusa możesz aktywować usługę krótkim kodem *101*11*03# i deaktywować kodem *101*00*03#
Możesz skorzystać z usługi tylko, jeśli Twój telefon działa w technologii UMTS i umożliwia przeprowadzenie połączeń wideo pomiędzy innymi telefonami UMTS.
Sajmon_X2 pisze:2. Jeśli w mojej Nokii mam ustawione [...]
To tylko problem szybciej wyczerpującej się baterii na zakresie UMTS, nic poza tym...
Ok, a czy to na dłuższą metę jest ta aktywna usługa płatna (gdy ją sobie dziś aktywuję wg. tego co podałeś) ??? czy mogę sobie po prostu dziś to aktywować, i może sobie być ta usługa aktywowana w razie czego na przyszłość i nic poza tym?? Nie będę płacić dodatkowo coś??
Zatem korzystanie później z tej usługi będzie tyle samo kosztować co zwykła rozmowa przez telefon i tak samo traktowana? bez dodatkowych opłat?? p.s. jakby co mam abonament z Plusa (klient biznesowy)
3. dlaczego nokia N73 nie chce mi odpalić filmików w formacie avi... ??? jakie odpala? mam w niej odtwarzacz real player... chcialbym wgrac jeszcze jakis, ale nie wiem jaki... znacie nazwy jakieś??
Witam, poradziłem sobie ze wszystkim ale mam jeszcze jeden problem... mój telefon odpala animacje flash, mam nawet w aplikacjach odtwarzacz Macromedia Flash Player, zatem ściągnąłem na komputerze z Aresa jakis filmik we flashu i ściągnął mi się plik i we właściwościach tego pliku pisze: Typ pliku: play with FLVPlayer4Free a rozszerzenie to flv. Mam teraz pytanie. Czemu telefon mi tego nie odpala pliku oraz program na telefonie Macromedia Flash player nie widzi tego pliku??? Czy też muszą być do tego kodeki jakieś..?? jeśli tak to prosze o linka, skąd będę mógł taki kodek pobrać i wgrać do telefonu oraz zainstalować aby odpalało mi animacje flash.. Czy może w czymś się mylę i źle interpretuję? Proszę o pomoc. Dziękuję z góry, pozdrowienia.
Sajmon_X2 pisze:Typ pliku: play with FLVPlayer4Free a rozszerzenie to flv. Mam teraz pytanie. Czemu telefon mi tego nie odpala pliku
Z tego co wiem, to pod Windowsami też ten plik nie jest normalnie otwierany tylko potrzebny jest specjalny program (player) tak samo zapewne będzie na telefonie. Bo rozumiem, że nie pytasz o animacje flash na stronie WWW, tylko z osobnego pliku?
Pozdr, (R) BliSki. (tm) Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Yyy, tak, z osobnego pliku. Po prostu - wgrywam jakiś filmik we flashu (w tym przypadku w flv) i program Macromedia flash player w telefonie mi tego nie odpala - w ogóle tego pliku nie widzi. Zatem może się mylę, a więc pytam, z jakim rozszerzeniem mam wgrywać pliki by mi odpalał je program w telefonie Macromedia flash player (jego ikonką w telefonie jest taka literka "f" skośna na niebieskim tle) ?? W ogóle pytam, ogólnie, co mam wgrywac, jakie pliki i z jakim rozszerzeniem by ten program w telefonie je widział i odpalał i żebym mógł się cieszyć w telefonie animacjami flash, bo nie wiem co mam wgrywać w tej kwestii bo nie czaję... jakie to mają być pliki...?
2. Czy może mi ktos podać stronę, z której będę mógł pobrać kodeki od 3gp na moją nokię N73?? ponieważ męcze się już dniami i nocami by znaleźć... telefon mi na chwile obecna nie odpala filmow w 3gp i potrzebuje kodeków! Proszę o pomoc, dziekuje z gory