Potrzebuję pliku z rejestru: "BOOTEXECUTE"

Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
SVIPER
Stały użytkownik forum

Potrzebuję pliku z rejestru: "BOOTEXECUTE"

Post autor: SVIPER »

Witam serdecznie. Mam następujący problemik. Mam...miałem zainstalowany System Mechanic, wersja trial i ostatnio skończył sie ten okres próbny i zarzadano ode mnie kupna licencji, na która nie chciałbym wydawac kasy ;) ale jak chce ponownie zainstalować program to problem nie znika i znów nie moge z niego korzystać... Co zrobić, żeby system "zapomniał" o tym, że kiedys miałem system mechanica? Usunąć jakieś pliki, gdzieś poszperać? tylko co i gdzie? A może jakis key, albo patch na fulla? Pomóżcie. w necie szukałem patchy, ale były tylko takie w rarze z hasłem :( (którego nie podano!!)
(program jest super, bardzo pomocny i przydatny, choćby do optymalizacji połączenia z netem i wiele, wiele innych... dlatego tak bardzo mi zależy...)

pozdro :)
Ostatnio zmieniony 2008-02-08, 18:09 przez SVIPER, łącznie zmieniany 2 razy.
ED77 + ATK20 = :D
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Re: Potrzebuję pliku z rejestru: "BOOTEXECUTE"

Post autor: bob »

SVIPER pisze:...miałem zainstalowany System Mechanic, wersja trial i ostatnio skończył sie ten okres próbny
Jeśli miałeś wersję 6 to szkoda, że go nie zarejestrowałeś bo rejestracja była za free ale z tego co widziałem to promocja się skończyła.
Awatar użytkownika
SVIPER
Stały użytkownik forum

Miałem zainstalowany program System Mechanic v7 (taki superkombajn narzędziowy do usprawniania kompa, neta itp, itd) i skończył się okres 30-dniowy. Program bardzo mi się spodobał, ale w końcu z niego zrezygnowałem. Ale pozostał jeden problem. Przy włączaniu kompa wyświetla mi sie następujący komunikat:

Kod: Zaznacz cały

smrgdf program not found - skipping AUTOCHECK
Podejrzewam, że jest to związane z tym, że program posiadał funkcję skanowania rejestru (czy czegos tam ;) ) przy starcie systemu. Jednak juz wcześniej ja wyłaczyłem, bo była dla mnie uciążliwa (za każdym razem był skan, restart w celu zapisania zmian itp-troche to trwało). Ten komunikat zaczął się pojawiać właśnie po odinstalowaniu programu(po ponownej instalacji komunikat się nie pojawiał, a po kolejnej deinstalacji znów to smao). I teraz moje pytanko: co moge zrobić, żeby zlikwidowac ten komunikat przy włączaniu kompa? Może gdyby usunąć wszystkie pozostałości programu w systemie.. ale jak i gdzie? Jesli ktos ma jakies pomysły i zna się na tych sprawach prosze o pomoc..
pozdro :)
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

SVIPER pisze:Może gdyby usunąć wszystkie pozostałości programu w systemie.. ale jak i gdzie?
Dobry pomysł. Spróbuj użyć programu do czyszczenia rejestru.
A tal na marginesie Ty nie masz jeszcze pozostałości w autostarcie?
Awatar użytkownika
SVIPER
Stały użytkownik forum

Sundance_kid pisze:A tal na marginesie Ty nie masz jeszcze pozostałości w autostarcie?
Może to głupie pytanie, ale jak tego szukać? Bo przez "wyszukaj" znalazłem parę pliczków związanych z programem, ale nie wiem sam, bo są w folderach windowsach, system32 itp. Ale mniejsza - co z tym autostartem? Spróbuje jeszcze wyczyścić rejestr.....
dzięki

edit:
pogrzebałem w rejestrze i usunąłem ten komunikat, ale pojawił się nowy.

"systemroot/windows/system32/autoChk.exe
i dalsza część jak w pierwszym poście-pewnie usunąłem niepotrzebnie coś z rejestru. Co z tym teraz zrobić? Znalałem w necie ,że może brakować klucza

BOOTEXECUTE
Bardzo Was proszę-niech ktoś przesle mi ten klucz/plik. Jeśli ktoś chce pomóc ale nie wie jak to zrobic to niech pisze-wytłumaczę…jeszcze raz proszę o ten BOOTEXECUTE
ok-robimy to tak:
Start->uruchom->regedit.exe->szukamy w folderach po lewej stronie okna:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\BootExecute <--teraz na tym prawoklik->eksportuj->zapisujemy sobie np. na pulpicie i wysyłamy np. na jakis serwer..... jak cos to piszcie...

pozdro
Awatar użytkownika
LuKaSh
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: LuKaSh »

SVIPER pisze:Ale mniejsza - co z tym autostartem?
Klik START->uruchom->wpisz msconfig->zakladka uruchamianie...ps nie usuwaj czego popadnie bo sa tam tez pliki windowsowe
Awatar użytkownika
SVIPER
Stały użytkownik forum

luki19910221 dzięki-ale problem z aplikacja juz rozwiązałem ;)
Więc tak dla wyjaśnienia:
pierwszy komunikat zniknał po usunięciu pozostałości aplikacji w rejestrze, a żeby pozbyć sie tego drugiego musiałem wgrac od kogoś klucz "BOOTEXECUTE" z rejestru (bo przez przypadek go usunałem ;)
Wniosek-jesli nie jestes czegos pewien - nie rób tego :)
problem rozwiązany :D
pozdro :cfaniak:
ODPOWIEDZ