Coś jest nie tak z tą SimDatą
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Re: Coś jest nie tak z tą SimDatą
heh:P no straszne co piszecie:p ja zebym miał mozliwosc podłaczenia neostrady to nie bawił bym sie w net bezprzewodowy:P chyba ze korzystałbym z netu w terenie to owszem;) pozdrawiam:D
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ja korzystam z simdaty od wczoraj i faktycznie połknęło mi kasę nawet wtedy jak nie byłem podłączony do netu,ale już dziś wysłałem do nich maila z reklamacją. Pobrałem i wysłałem wczoraj łącznie 3,28MB*1024=3358,72KB,wynik dzielę przez 100KB (jednostka,za którą według cennika Simdata pobierana jest opłata w wysokości 0,03zł)Więc 33,58,72KB/100KB=33,5872 (wyszła ilość jednostek). 33,5872*0,03zł = 1,007616zł, i zamiast na koncie mieć niepełne 19zł,to mam nieco ponad 17,90zł.Jednak myślę,że sobie poradzą z tym problemem,a do przedmówcy taka sugestia:jak chcesz płacić za kijowy net 120zł to proszę bardzo (najgorsze jest to,że w TP nie można mieć netu z nawet najniższym pakietem tkzw.socjalnym,nie mówiąć już o technologii,że przez GPRS mogę podłączyć się do netu praktycznie gdzie chcę).
-
- Stały użytkownik forum
hm:p no to porownaj transer gprs z neostrada nawet 128:p przez gprs nie sciagniesz filmu czy czegokolwiek:P bo to zbyt kłopotliwe:p pozdrawiam:D
u mnie jest problem z zasiegiem gprs. A wlasciwie brakiem zasiegu. Wsadzam do modemu popa i wszystko dziala bez problemu, a w przypadku dimdaty <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie odnajduje sieci gprs. Pochwalilem Plusa... i prosze dali plame!!
NIE KUPUJCIE TEJ KARTY I NIE LADUJCIE DOTYCHCZASOWYCH!!!
PLUS TO ZLOSNY OPERATOR!!!
niecierpliwie czekam na podobna usluge u innego operatora. A komorki w plusie nie polece nawet wrogowi.
jero
NIE KUPUJCIE TEJ KARTY I NIE LADUJCIE DOTYCHCZASOWYCH!!!
PLUS TO ZLOSNY OPERATOR!!!
niecierpliwie czekam na podobna usluge u innego operatora. A komorki w plusie nie polece nawet wrogowi.
jero
- magmike
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Jak modem ma Simlock to o Erze w takim razie musisz napisać to samo co o Plusie 

pozdrawiam, magmike
-
- Stały użytkownik forum
Niestety tak jest, że najlepsze technologie i największy zasięg jest na początku w dużych miastach. Wsie i miasteczka muszą poczekać na swoją kolej. Jest tak we wszystkich sieciach. Sam coś o tym wiem 

-
- Początkujący użytkownik forum
Czy PLUS już rozwiązał te problemy z SimDatą?
wedlug moich obserwacji - nic nie rozwiazal. dalej sa problemy - mi nalicza osobno dane pobrane i osobno dane wyslane (a powinno lacznie)... 

- magmike
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Dziś dostałem SMS: "Otrzymałeś kwoty będące zwrotem błędnie naliczonych kosztów, które wystąpiły w dn.19-31.01.06. Polkomtel serdecznie przeprasza za zaistniałe utrudnienia." A kase zwrócili mi już kilka dni temu. Taryfa Team7.
pozdrawiam, magmike
według mnie też PLUS nie rozwiązał problemu bo mi nadal żźera kasę.
-
- Mistrz bezprzewodowy
No to poczekają jeszcze ci co chcą żeby nowa platorma w Plusie zadziałała.
Back to the Future 

Oto co jest dostepne na stronie Plusa w regulaminie - http://www.plusgsm.pl/promocje/promocje_uslug/simdata/
No po prostu - brak słow... Co myslicie?
Dostalem po 10 dniach odpowiedz od Plusa. Oto ona:Opłaty za pobranie i wysłanie danych naliczane są razem (w ramach jednej sesji). Opłaty za połączenie APN: wap. plusgsm. pl; naliczane są za każde rozpoczęte 10 KB; Opłaty za połączenia za APN: www. plusgsm. pl oraz Internet naliczane są za każde rozpoczęte 100KB
Pogrubilem rozniace sie słowa.W odpowiedzi na nadesłaną przez Pana korespondencję uprzejmie informujemy, iż stawka za korzystanie z GPRS WAP - każde rozpoczęte 10 kB odebranych i wysłanych danych naliczane jest oddzielnie.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Myślimy, że najlepiej sprawdzić w regulaminie usługi.Anonymous pisze:Oto co jest dostepne na stronie Plusa w regulaminie - http://www.plusgsm.pl/promocje/promocje_uslug/simdata/
Dostalem po 10 dniach odpowiedz od Plusa. Oto ona:Opłaty za pobranie i wysłanie danych naliczane są razem (w ramach jednej sesji). Opłaty za połączenie APN: wap. plusgsm. pl; naliczane są za każde rozpoczęte 10 KB; Opłaty za połączenia za APN: www. plusgsm. pl oraz Internet naliczane są za każde rozpoczęte 100KB
Pogrubilem rozniace sie słowa.W odpowiedzi na nadesłaną przez Pana korespondencję uprzejmie informujemy, iż stawka za korzystanie z GPRS WAP - każde rozpoczęte 10 kB odebranych i wysłanych danych naliczane jest oddzielnie.
Back to the Future 

a nie przytoczylem tego regulaminu - wraz linkiem - co sie tyczy tej konkretnej kwestii?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Miałem na myśli to, że mimo tego co pisze BOK, najlepiej opierać się na regulaminie, a nieduczonych konsultantów olać.Anonymous pisze:a nie przytoczylem tego regulaminu - wraz linkiem - co sie tyczy tej konkretnej kwestii?
Back to the Future 

no wiec opieram sie na reuglaminie - i co mam zrobic, by nie placic za to, za co wedlug regulaminu placic nie powinienem?
Mnie nic nie zrzarło, nawet od dłuższego czasu nie aktualizuje mi konta:).
To w końcu jak sa naliczane te dane???
Ja wczoraj miałem fajną sytuację zostało mi na koncie 0,43gr. myśle se połącze sie i sprawdze poczte oglądne kilka stron powinno wystarczyc a siedziałem do 2 w nocy ściągnełem ponat 100MB i mogłem dalej ciągnąc tylko spac mi sięzahciało.Potym sprawdziłem stan konta dalej 0,43gr. Dzisiaj miałem nadzieje nato samo ale niestety musiałem zasilic konto bo było 0. Oby jak najwięcej takih awarii w plusie.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Oczywiśce napisać reklamację. Nic innego Ci nie pozostaje.Anonymous pisze:no wiec opieram sie na reuglaminie - i co mam zrobic, by nie placic za to, za co wedlug regulaminu placic nie powinienem?
Back to the Future 

- tomasat
- Użytkownik forum
U mnie było tak: Gdy kupiłem sobie simDate przez około tydzień zabierało poprawnie puźniej przestało zabierać przez tydzień a jak zaczęło to skończyłem na -15zł i tu był mój wielki błąd bo doładowałem sobie konto o 30 zł w ten piękny sposób na koncie miałem 15zł które i tak mi zabrali w dwa dni. A wszystko przez to że simDate trudn było kupić u mnie w mieście (piotrków) tylko siostra z warszawy musiała mi ją przysłać. Teraz już mam nową simDate i na razie wszystko jest ok zobaczymy jak długo
Jak już ktoś ma na minusie konto to lepiej się opłaca kupić nową simDate
Jak już ktoś ma na minusie konto to lepiej się opłaca kupić nową simDate
dzieki tomasat za info
w takim razie mam pytanie - jak CI nalicza te dane lacznie czy osobno za wyslane i odebrane?
nie wiem z czego korzystasz z - z WAP czy Internet?
jezlie np z Internet - to przykladowo:
odebrane dane - 20kB
wyslane - 10KB
powinno naliczyc 0.03 (lacznie jest ponizej 100KB) - a mi nalicza 0.06
dla WAP' jednostka jest 10KB
prosze o info
dzieki
w takim razie mam pytanie - jak CI nalicza te dane lacznie czy osobno za wyslane i odebrane?
nie wiem z czego korzystasz z - z WAP czy Internet?
jezlie np z Internet - to przykladowo:
odebrane dane - 20kB
wyslane - 10KB
powinno naliczyc 0.03 (lacznie jest ponizej 100KB) - a mi nalicza 0.06

dla WAP' jednostka jest 10KB
prosze o info
dzieki

Dzieki od Boga ze na drugi dzien jak mnie plus okradl z kasy na simdacie uaktywnilem iplusa.Dzwonienie pisanie zebranie ku....a to jest chore do dzisiaj mi nie oddali,jestem za nerwowy .co mam pójść i zabic jakąś kur....e w salonie plusa.Nie chodzi mi o 20 czy 30 zl. tylko o zasady żeby mnie nie dymali w <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font>(bo nie kocham inaczej).Dlatego juz nie sprawdzam bo cisnienie mnie rozp......la,Żal mi tych co biorą simdate, i tych co sie cieszą że im nie nalicza.bo przyjdzie czas i beda mieli zablokowane i jeszcze na minusie(tak na minusie bo ja tak mam.dziwne .prawda na minusie)Dlatego lepiej wyj.....ć tą karte i kupic nowa bo można załadować za 50zł i nic to nie da
oto dalej co uwaza Plus:
wnioski zostawiam zainteresowanymUprzejmie informujemy, iż na jedną sesję składają się dane wysłane i odebrane, przy czym opłata naliczana jest osobno. W związku z tym opłata za dane (zsumowane) rozlicza sesję.
-
- Użytkownik forum
Kolego, radze Ci kupic nastepny starter a tego niedoładowywać. Bo jak doładujesz to Ci odrazu zeżre to co doładujesz adekwatnie do tych 100 MB.ktryk1 pisze:Ja wczoraj miałem fajną sytuację zostało mi na koncie 0,43gr. myśle se połącze sie i sprawdze poczte oglądne kilka stron powinno wystarczyc a siedziałem do 2 w nocy ściągnełem ponat 100MB i mogłem dalej ciągnąc tylko spac mi sięzahciało.Potym sprawdziłem stan konta dalej 0,43gr. Dzisiaj miałem nadzieje nato samo ale niestety musiałem zasilic konto bo było 0. Oby jak najwięcej takih awarii w plusie.
Przynajmiej u mnie tak było
Pozdrawiam
-
- Użytkownik forum
Napisałem maila do BoK Plusa w odpowiedzi na maila " nalicznie danych i odebrancy w Simdacie "
Dziękuje za odpowiedz na pytanie odnosnie naliczania danych odebranych i
wysłanych. Otrzymałem od Państwa odpowiedz że "Pakiety w sesji GPRS
rozliczane są co 100kB (1kB=1024B) oddzielnie dla danych wysłanych i
odebranych. Przykładowo: jeżeli w ciągu jednej sesji wyślemy 70kB i
odbierzemy 80kB, to będzie to zataryfikowane jako dwie paczki po 100kB.
100kB jest najmniejszą jednostką taryfikacyjną przy rozliczaniu sesji GPRS"
. Jest to totalna bzdura.W regulaminie Plusgsm jest zupełnie odwrotnie i
prosze zapoznać sie z regulaminem.
Prosze o wyjasnienie zaistniałej sytuacji
a tu odpowiedź kolejna z PLUSA
Serdecznie przepraszamy za błędną odpowiedź. Udzielona informacja jest adekwatna dla rozliczeń simplusa, mixplusa oraz taryf abonamentowych. Taryfikacja danych w przypadku kart SIMDATA odbywa się co 100KB (dla APN www.plusgsm.pl lub internet), co 10KB (dla APN wap.plusgsm.pl)łącznie dla danych wysłanych i odebranych w obszarze jednej sesji.
Oni sami nie wiedzą co pisza
Dziękuje za odpowiedz na pytanie odnosnie naliczania danych odebranych i
wysłanych. Otrzymałem od Państwa odpowiedz że "Pakiety w sesji GPRS
rozliczane są co 100kB (1kB=1024B) oddzielnie dla danych wysłanych i
odebranych. Przykładowo: jeżeli w ciągu jednej sesji wyślemy 70kB i
odbierzemy 80kB, to będzie to zataryfikowane jako dwie paczki po 100kB.
100kB jest najmniejszą jednostką taryfikacyjną przy rozliczaniu sesji GPRS"
. Jest to totalna bzdura.W regulaminie Plusgsm jest zupełnie odwrotnie i
prosze zapoznać sie z regulaminem.
Prosze o wyjasnienie zaistniałej sytuacji
a tu odpowiedź kolejna z PLUSA
Serdecznie przepraszamy za błędną odpowiedź. Udzielona informacja jest adekwatna dla rozliczeń simplusa, mixplusa oraz taryf abonamentowych. Taryfikacja danych w przypadku kart SIMDATA odbywa się co 100KB (dla APN www.plusgsm.pl lub internet), co 10KB (dla APN wap.plusgsm.pl)łącznie dla danych wysłanych i odebranych w obszarze jednej sesji.
Oni sami nie wiedzą co pisza

-
- Użytkownik forum
Powinny być naliczane łącznie a nie odzielnie, tak jest w regulaminieSundance Kid pisze:Mnie nic nie zrzarło, nawet od dłuższego czasu nie aktualizuje mi konta:).
jak widac pisza sprzeczne rzeczy
co nie przeszkadza im naliczac taki jak jest IM korzystnie - wbrew wlasnemu regulaminowi
skandal

co nie przeszkadza im naliczac taki jak jest IM korzystnie - wbrew wlasnemu regulaminowi

-
- Stały użytkownik forum
Witam!
Simdata nie jest chyba taka zła jak piszecie, co prawda mialem drobne problemy tak jak i Wy ale teraz juz jest ok. Dobrze mi nalicza oplaty za dane itp. Nie dziwicie sie ze jak sciagniecie 100MB i Wam nic nie naliczy to dostaniecie to gratis. W Plusie tak jak i w naturze nic nie ginie i wczesniej czy pozniej potrąca odpowiednia sume z konta. Mam nadzieje ze z Waszymi simdatami bedzie wszystko wporzo i tego życze.
Simdata nie jest chyba taka zła jak piszecie, co prawda mialem drobne problemy tak jak i Wy ale teraz juz jest ok. Dobrze mi nalicza oplaty za dane itp. Nie dziwicie sie ze jak sciagniecie 100MB i Wam nic nie naliczy to dostaniecie to gratis. W Plusie tak jak i w naturze nic nie ginie i wczesniej czy pozniej potrąca odpowiednia sume z konta. Mam nadzieje ze z Waszymi simdatami bedzie wszystko wporzo i tego życze.
siubul87 - tzn jak CI nalicze te dane? tak jak jest w regulaminie czy tak jak twierdzi mi BOK?