jak skonfigurować sieć ??
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
jak skonfigurować sieć ??
Witam . mam taki problem . mam komputer z internetem Blueconnect , oraz laptopa . W laptopie mam karte WiFi Tenda , i dokupiłem taką samą kartę do kompa stacjonarnego też wi-fi . I teraz jak zrobić żebym miał internet na komputerze stacjonarnym i na laptopie jednoczesnie ??
Czyli do kompa stacjonarnego mam podpiety modem Blueconnect i jak puścić neta przez sieciówke z kompa na laptopa ??
Prosze o pomoc jakies opisy itp.
Pozdrawiam
Czyli do kompa stacjonarnego mam podpiety modem Blueconnect i jak puścić neta przez sieciówke z kompa na laptopa ??
Prosze o pomoc jakies opisy itp.
Pozdrawiam
- bob
- Guru bezprzewodowy
Re: jak skonfigurować sieć ??
Tak są na forum. Próbowałeś w FAQ ?kakun pisze:Prosze o pomoc jakies opisy itp.
-
Tak próbowałem FAQ , ale tam nic nie znalazłem jak skonfigurowac kartę z kartą . jest ale przez Ap a ja chcę same karty ze soba połączyć .
Powiem że udało mi sie już częściowo , ale nie do końca .
Na obu komputerach niby jest aktywne połaczenie , ale na laptopie nie diała mi internet . Niby widzi sieć , uzyskał połaczenie , ale net nie chodzi . Czemu ??
czy jeszcze coś trzeba zrobić ??
Powiem że udało mi sie już częściowo , ale nie do końca .
Na obu komputerach niby jest aktywne połaczenie , ale na laptopie nie diała mi internet . Niby widzi sieć , uzyskał połaczenie , ale net nie chodzi . Czemu ??
czy jeszcze coś trzeba zrobić ??
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
No to mała podpowiedź trzeba nawiązać połączenie Ad-hoc i udostępnić połączenie internetowe. A patrzyłeś w tym poście >KLIK< ??
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- bob
- Guru bezprzewodowy
Właśnie odpisywałem komu innemu i nie zdążyłem i YaHooo mnie ubiegł.
Ja od siebie dodam, że ma to związek z tą osobą, która mnie ubiegła.

Ja od siebie dodam, że ma to związek z tą osobą, która mnie ubiegła.

-
właśnie utwożyłem połączenie , na laptopie i stacjonarnym wyswietla jako stan połaczenia oki czyli niby jest połaczenie . A jak je udostępnić ??
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Naprawdę zaglądałeś do tego posta co Ci wcześniej napisałemn linka i przeczytałeś uważnie poprzedni post którego autorem jest bob?? To, że jest napisane Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc nie oznacza, że nie da się tego zastosować do połączenia Blueconnect.
Pozdrawiam YaHooo 

-
A to sorki wielkie . Juz wszystko jasne . Dzięki panowie za pomoc