Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach. Reklama:Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.
Jak mam zalozyc siec domowa w iplus?? mam 2 kompy oba w XP sp2 2 karty sieciowe takie same "Pentagram®"... ale do jasnej ciasnej mecze sie 4 dni i nic... moze to ip lub bramy albo DNS?????? powie mi ktoś???? HEEELLLPPPP
Powinieneś ustawić na komputerze, który udostępnia internet stałe ip. W drugim komputerze też ustaw stałe ip - oczywiście inne - i jako bramę podaj ip pierwszego komputera, tego który udostępnia.
Krosowanego nie mam ma pojedynczy 8m... do sieciowej... ale to co mam tam klikac i wpisywac to mam zrobione reinstalowalem nawet kompa 4 razy:/:/:/ po prostu nie chce mi sie z netem polączyc pokazuje prędkość 100mb/s i w ogole ale nie dziala:/ <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> ja mam ip brame itp z Neastrady a musza byc z iplusa??
bob pisze:Setki razy to robiłem i nic takiego nie można zrobić.
Teraz mi przyszło do głowy jak kumpel z watu mówił, że można zmienić kanał/linie (czy jak to nazwać) programowo. Krosowanie softwarowe. Z tym, że podobno pisania dużo. Nie wiem na ile to prawda.
No to ja Ci powiem, że czytałem kiedyś o takich kartach, co podobno to jakoś wykrywają czy łączysz się bezpośrednio do komputera czy do sieci i same potrafią się przestawić na ten tryb krosowania softwarowego
YaHooo pisze:czytałem kiedyś o takich kartach, co podobno to jakoś wykrywają czy łączysz się bezpośrednio do komputera czy do sieci i same potrafią się przestawić na ten tryb krosowania softwarowego
Owszem sa, nawet stosunkowo czesto spotykane w nowszych laptopach. Zreszta teraz praktycznie wszystkie switche maja uplink autocrossujacy, a nawet inne porty.