wilkq pisze:podłącze komórkę z gprs i nie zauważe róznicy w prędkości

hehehe
Zauważysz, zauważysz...
Ale i tak masz szczęście, że w rozmowie z BOA od razu powiedzieli że transfer przycięty.
Gdy dostałem "ciacha" to w BOA usłyszałem, że problem jest w obciążeniu BTS-a.
Ciekawi mnie jednak co innego.
Otóż w regulaminie faktycznie jest zapis o możliwości zmienienia parametrów technicznych po przekroczeniu (u mnie 2) GB.
To akurat jest niezaprzeczalnym faktem i z tym nie będę się spierał.
Ale w odpowiedzi na pytanie o przycięcie transferu otrzymałem ostatnio taką oto odpowiedź:
BOA ERA pisze:Pragnę wyjaśnić, że Operator zastrzega sobie prawo do zmiany parametrów technicznych świadczonej usługi po przekroczeniu 2GB transferu w danym Cyklu rozliczeniowym.
Oznacza to, że PTC może ograniczyć przepustowość transferu danych do 8 kb/s.
Pomimo wprowadzonego ograniczenia, Klient ma możliwość nadal przesyłać dane, z tym że wolniej w sposób nieograniczony.
Oki. Tyle odpowiedź z BOA.
Zacząłem grzebać we wszystkich dostępnych mi dokumentach (zarówno dołączonych do umowy jak i opublikowanych w internecie) i
nie udało mi sie znaleźć tej wzmianki : "
że PTC może ograniczyć przepustowość transferu danych do 8 kb/s. ".
Może ktoś znalazł u siebie w papierach taką informację?
No i poza tym niezły kit z tym :
"
Klient ma możliwość nadal przesyłać dane, z tym że wolniej w sposób nieograniczony."
Zachęcam Panów i Panie z ERY do zapoznania się z określeniem "nieograniczony" w słowniku języka polskiego, a następnie spróbować wejść na którąś ze stron (chociażby właśnie
http://www.blueconnect.pl i po tym niech powiedzą po jakim czasie szlag ich trafił.
Pozdrawiam