MOOOOOTÓR!!
Moderator: Moderatorzy
- Mikolaj211
- Specjalista bezprzewodowy-senior
MOOOOOTÓR!!
Chciałbym się dowiedzieć, czy są na tym forum jacyś fani motocykli. Może nie koniecznie fani, tylko po prostu osoby, które lubią, lub mają motocykl. Można by zamieszczać zdjęcia swoich motocykli, wymieniać informacjami. Szczególnie chodzi tu o polskie, zabytkowe (właściwie innych nie ma
) motocykle. Zapraszam wszystkich do wypowiadania się!

Re: MOOOOOTÓR!!
Od 7 roku życia jeżdżę jednośladami, mam na koncie wiele zlotów (słynny Jedlińsk) i imprez.
- Mikolaj211
Jarek no.1, a obecnie posiadasz coś na stanie
?

Chwilowo nie ale to się zmieni, na razie miałbym problem z garażowaniem.
Obecnie tylko 2 auta... a i jeszcze kosiarka - smok, silnik 4-suwowy, całe 150 cm. sześć
Obecnie tylko 2 auta... a i jeszcze kosiarka - smok, silnik 4-suwowy, całe 150 cm. sześć

- Mikolaj211
Ja posiadam cztery motorki: Wskę, Shlkę, Simsona i Charta. Odpaliłem przedwczoraj wskę właśnie - stała od czerwca i po kilku kopnięciach gada!! A ma 31 lat 

-
Ja co prawda nie jeżdżę motocyklami ale normalnie głupieję gdy widzę odrestaurowanego Junaka. Mam ambitny plan zakupić sobie kiedyś takie cudo. Piękna maszyna 

Fakt, może się podobać.Boras pisze:ambitny plan zakupić sobie kiedyś takie cudo
Miałem takich kilka dawno temu, to bardzo nieudana konstrukcja, już chyba nawet z nowych stojących w sklepie kapał olej, bardzo źle rozwiązana skrzynia biegów - wałek łożyskowany w wałku, wystarczy lekki luz na każdym i się wygina jak patyk, złe smarowanie (problem lewego dekla), słabe chłodzenie oraz problem podstawowy elektryka.
Ostatni junak był wyprodukowany w 1964 więc dobrze zachowany egzemplarz to cud, większość jest nieudolnie naprawiana przez domorosłych mechaników i przedstawia stan opłakany.
Mam gdzieś w swoich papierach materiały jak z takich cudaków wyciągnąć więcej mocy, są opisy, rysunki, wymiary itdMikolaj211 pisze:posiadam cztery motorki: Wskę, Shlkę
-
- Początkujący użytkownik forum
ja to mam fioła na punkcie motocykli ale starsi mi nie dają kupic nic większego niz Simsona a ja bym chciał chociasz jakiegos scigacza 125cm3.Są ładne i nie droge patrzyłem na allegro
to za 5 patyków mozna juz cos kupic!!!!!
to za 5 patyków mozna juz cos kupic!!!!!
szeryfcio
- Mikolaj211
Ja umieszczę filmik, jak odpala WSK-a po zimie (tzn. odpaliłem ją kilka dni temu, teraz ponownie). Żeby nie było, że najpierw ją nagrzałem, to trzymam na początku rękę na cylindrze. Filmik na YT: http://pl.youtube.com/watch?v=5e7q_zHgZXY (oczywiście filmik dość krótki, taki, że moje łącze dało radę go "zupladować". Jednak jak chciałem go obejrzeć na EDGE, to musiałem trochę poczekać, aż się cały załaduje...)
- wojteks
- *** Administrator ***
do lasu by jutro albo w niedzielę pojechać na początek sezonu, dziś Yamahę TT350 lekko przeglądnąłem, łańcuch nasmarowałem, oleje posprawdzałem a jutro w błotko!
Nie pomagam na PW!
- pablo
- Stały użytkownik forum
Posiadałem do niedawna Jawę 250 z 63 roku. Za młodu przeleciało przez moje łapy troszkę jednośladów
od kadeta począwszy, przez obie WSK (3-,4-), MZ, CZ, itp.
Nie skalałem się jednak sprzętem młodszym od siebie
Jawa miała piękny niklowany zbiornik, w nim konsolę ze stacyjką i amperomierzem, słowem cudo

Nie skalałem się jednak sprzętem młodszym od siebie

Jawa miała piękny niklowany zbiornik, w nim konsolę ze stacyjką i amperomierzem, słowem cudo

Pozdrawiam.
Huawei E220/Iplus/Linuks/~do 1.5Mbps na HSDPA
Huawei E220/Iplus/Linuks/~do 1.5Mbps na HSDPA
- Mikolaj211
Ja przed chwilą oficjalnie otworzyłem sezon 2008 

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Posiadam Komara "sztywniaka" z 1969r,niestety z nieoryginalnym silnikiem (z 1975,na kopniak).
Oczywiście zarejestrowany,do jazdy,w pełni sprawny (poza lekkim luzem na przednim wahaczu - tulejek "nie idzie" już dostać,trzeba dorobić).
Poza tym poluję na nie dłubanego Junaka.
Z innych prawie zabytkowych pojazdów silnikowych posiadam na razie tylko Malucha '75
Oczywiście zarejestrowany,do jazdy,w pełni sprawny (poza lekkim luzem na przednim wahaczu - tulejek "nie idzie" już dostać,trzeba dorobić).
Poza tym poluję na nie dłubanego Junaka.
Z innych prawie zabytkowych pojazdów silnikowych posiadam na razie tylko Malucha '75

- Mikolaj211
Mój kolega z innego forum (o tematyce właśnie motocyklowej
) zrobił charta na oryginała. Ale to jeszcze nic: prawie wszystkie części, w tym silnik, są nowe i oryginalne, zmd.

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Tak prawdę mowiąc to chart to żaden klasyk ani tym bardziej zabytekMikolaj211 pisze:zrobił charta na oryginała.
![:]](./images/smilies/splash.gif)
- Maciek
Klasyk to motorynka z okrągłym silnikiem ... którą posiadam
No i oprócz tego mam Skutera > Honda x8rs - Super maszynka! No i rozwalana MZ'ke + Jakiś KTM którego wujek w niewiadomych okolicznosciach przywiozl z niemiec 

Dawno mnie tutaj nie było 

- bob
- Guru bezprzewodowy
A czym zajmuje się wujek ?Maciek pisze:Jakiś KTM którego wujek w niewiadomych okolicznosciach przywiozl z niemiec

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
obejrzałem filmik i widzę że masz taką samą "wueche" jak ja miałem tylko mój lelek był czarnyJa umieszczę filmik, jak odpala WSK-a po zimie
wspaniały motór nawet wyglądało że ma dwa zegary , ale to drugie to była puszka od stacyjki
terenowa WSK-a 125 eech