Kilka pytań dotyczących Blueconnecta
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Kilka pytań dotyczących Blueconnecta
Witam.przymierzam sie do zakupu blueconnect w erze mieszkam 10 km od lodzi jestem podobno w strefie umts 400k/bs tak mi poweidzieli na infolinii.Mam pytanie jak chodzi naprawde ten internet w tej strefie i jak mam wziasc modem zarowno do laptopa i pc,ktory jest najlepszy i do ktorego bede mogl podlaczyc antene???
[ Komentarz dodany przez: Sundance_kid: 2008-03-07, 20:05 ]
Postaraj sie bardziej precyzyjnie formułować pytania.
[ Komentarz dodany przez: Sundance_kid: 2008-03-07, 20:05 ]
Postaraj sie bardziej precyzyjnie formułować pytania.
Ostatnio zmieniony 2008-03-07, 20:04 przez rekin27, łącznie zmieniany 1 raz.
rekin
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: Kilka pytań dotyczących Blueconnecta
Podobno a jestem to bardzo duża różnica. Najlepszym rozwiązaniem aczkolwiek trochę pracochłonnym i drogim jest pożyczenie lub jeśli się ma modemu lub telefonu z UMTSem, wsadzenie karty prepaidowej i samodzielne sprawdzenie. Bo ciężko na odległość powiedzieć jak to będzie chodzić. A mapki zasięgu bywaja czasem bardzo orientacyjnerekin27 pisze:jestem podobno

Czyli na USB. Masz do wyboru albo Option iCON 225 albo Huawei E220. Poszukaj na forum o tych modemach.rekin27 pisze:zarowno do laptopa i pc
- yagi
- Stary wyga bezprzewodowy
Nie wierz infolinii... Tylko samodzielne sprawdzenie da Ci obraz jak to wyglada...
W Lodzi powinien byc Salon Firmowy Ery... Zapytaj czy nie wypozyczyliby Ci sprzetu i karty BC... W salonach jest z tego co wiem taka usluga...
Salony sieci Era
Aleja Piłsudskiego 10
Łódź, 90-051
tel.: 42/6392900, fax.: 42/6392907
pn - pt: 10-19 sb: 10-14
W Lodzi powinien byc Salon Firmowy Ery... Zapytaj czy nie wypozyczyliby Ci sprzetu i karty BC... W salonach jest z tego co wiem taka usluga...
Salony sieci Era
Aleja Piłsudskiego 10
Łódź, 90-051
tel.: 42/6392900, fax.: 42/6392907
pn - pt: 10-19 sb: 10-14

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Dokładnie ja jeszcze dodam to że przy zakupie oraz podpisaniu umowy idź do salonu z laptopem. I niech Ci pokażą, że to rzeczywiście działa oraz zainstalują wszystko wtedy będziesz miał mniej kłopotów.yagi pisze:Nie wierz infolinii... Tylko samodzielne sprawdzenie da Ci obraz jak to wyglada...
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- yagi
W punkcie tego nie zainstaluja bo tego zabrania regulamin sklepow PTC... Chyba, ze ktos odwazy sie to zrobic na wlasna odpowiedzialnosc po pracy...

-
- Użytkownik forum
A mozesz zacytowac ten regulamin? Bo jakos nie moge uwierzyc, ze PTC zakazuje swoim pracownikom sprawdzania kompatybilnosci oferowanych modemow z komputerami klientow.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Niestety w Erze wszystko jest możliwepi pisze:A mozesz zacytowac ten regulamin? Bo jakos nie moge uwierzyc, ze PTC zakazuje swoim pracownikom sprawdzania kompatybilnosci oferowanych modemow z komputerami klientow.

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
pi pisze:Bo jakos nie moge uwierzyc, ze PTC zakazuje swoim pracownikom sprawdzania kompatybilnosci oferowanych modemow z komputerami klientow

Ja jakoś też w to nie wierzę.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Dziwne.
Jak dzwoniłem kiedyś spytać coś o modem czy będzie działać to konsultant powiedział, żeby przejść do salonu firmowego i sprawdzić czy u mnie będzie ok.
To, że nie poszedłem to inna sprawa.![:]](./images/smilies/splash.gif)

To, że nie poszedłem to inna sprawa.
![:]](./images/smilies/splash.gif)
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Takie rzeczy to tylko w Erzeyagi pisze:W punkcie tego nie zainstaluja bo tego zabrania regulamin sklepow PTC...

- bob
- Guru bezprzewodowy
Ej to Era ma jeszcze czystego umts`a ? Podobno wszędzie gdzie umts miał być hsdpa.rekin27 pisze:jestem podobno w strefie umts 400k/bs tak mi poweidzieli na infolinii.
-
- Guru bezprzewodowy
Jak brałem iPlusa to konsultant w salonie firmowym powiedział, "szkoda, że nie ma pan laptopa przy sobie skonfigurowałbym panu wszystko".ja.michal pisze:onsultant powiedział, żeby przejść do salonu firmowego i sprawdzić czy u mnie będzie ok.

Podziękowałem mu, mówiąc że akurat "siedzę w IT"
- yagi
Wg mnie rekin27 jest daleko od NodeB i moze miec HSDPA na poziomie 400 kb/s...bob pisze:Ej to Era ma jeszcze czystego umts`a ? Podobno wszędzie gdzie umts miał być hsdpa.rekin27 pisze:jestem podobno w strefie umts 400k/bs tak mi poweidzieli na infolinii.

- bob
- Guru bezprzewodowy
Może mieć prawie 400, tak wiele osób tu sobie zaokrągla.
- Blido
- Guru bezprzewodowy
"Czysty" UMTS ma 384kb/s...bob pisze:Może mieć prawie 400, tak wiele osób tu sobie zaokrągla.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Wiem bo miałem go w 2005 r.Blido pisze:"Czysty" UMTS ma 384kb/s...
![:]](./images/smilies/splash.gif)