Moderator: Moderatorzy
Sama sobie odpowiedz.koornelia pisze:ale czy stronki chodza tak jak chodzily przed wykorzystaniem limitu ?
Zależy jeszcze o jakich stronach mowa. Np. mi po ograniczeniu transferu bez-kabli i inne lekkie stronki wczytują się bezproblemowo, ale jeśli chodzi o strony pełne flashów (WP, Onet) to bez programów blokujących banery, np AdBlock ich obejrzenie jest prawie niemożliwe.ja.michal pisze:To tak chodzi. Tzn nie chodzi.
Tak HSDPA a GPRS to ogromna roznica...A po limicie jest gorzej niz GPRSkoornelia pisze:czy zmienia sie strasznie transfer majac zasieg HSDPA
Tak samo jak wyzej napisalem to ogromna roznica predkosci, a przeciez od tego zalezy także otwieranie stron..koornelia pisze:i jak to wyglada ogolnie czy stronki chodza jak chodzily
Mi wczoraj nałożyli limit. próbowałem załadować stronę poczty na interii... Dwie nieudane próby po 15 minut oczekiwania każda!! Więc kupiłem sobie 256MB dodatkowo... Pewnie do 21. i tak nie starczy.koornelia pisze:ale czy stronki chodza tak jak chodzily przed wykorzystaniem limitu ?
Dlatego ja uzywam Outlook'a. Pobiera sam tekst wiec nie obciaza limitu (bo po przekroczeniu zalogowanie do poczty przez portal graniczy z cudemMikolaj211 pisze:stronę poczty na interii... Dwie nieudane próby po 15 minut oczekiwania każda!!
Jeśli korzystałeś kiedyś z Internetu via modem 33600,to to wlaśnie tak chodzi,z tym,że dawniej strony nie były tak "cięzkie",jak dzisiaj.koornelia pisze:ale czy stronki chodza tak jak chodzily przed wykorzystaniem limitu ?
Ja korzystalem w....szkole podstawowejPatryk_ pisze:Jeśli korzystałeś kiedyś z Internetu via modem 33600
Patryk_ pisze:dawniej strony nie były tak "cięzkie",jak dzisiaj.
LuKaSh pisze:Tak HSDPA a GPRS to ogromna roznica...A po limicie jest gorzej niz GPRS
To zależy...za to pingi są nadal UMTSoweLuKaSh pisze:Tak HSDPA a GPRS to ogromna roznica...A po limicie jest gorzej niz GPRS
No chyba nawet na jednej kresce HSDPA dziala lepiej niz na GPRSPatryk_ pisze:To zależy...
Ja tam mam konto pocztowe na Gmail i mogę wejść na pocztę po ok. 30s, zaś za pomocą programiku Gmail Notifier jeszcze szybciej, jednak pobranie dużego załącznika to zupełnie inna sprawaja.michal pisze:próbowałem załadować stronę poczty na interii... Dwie nieudane próby po 15 minut oczekiwania każda!!
Jak chcesz się przekonać jak chodzi po przycięciu to wymuś połączenie po GPRS i zobacz czy Ci to odpowiada.Patryk_ pisze:Jeśli korzystałeś kiedyś z Internetu via modem 33600,to to wlaśnie tak chodzi
Tak to jest dobre rozwiązanie.YaHooo pisze:Ja tam mam konto pocztowe na Gmail
Ja doskonale wiem,jak chodzi po przycięciuYaHooo pisze:Jak chcesz się przekonać jak chodzi po przycięciu to wymuś połączenie po GPRS i zobacz czy Ci to odpowiada.
Domyślam się, że Ty wieszPatryk_ pisze:Ja doskonale wiem,jak chodzi po przycięciu![]()
Dokładnie. Ja korzystam jeszcze z thunderbirda do gmaila i jest ok.bob pisze:Tak to jest dobre rozwiązanie.
Mi jak przytną to właśnie wymuszam gprs/edge.YaHooo pisze:Jak chcesz się przekonać jak chodzi po przycięciu to wymuś połączenie po GPRS i zobacz czy Ci to odpowiada.
Na to jeszcze nie wpadłem, żeby przetestować, ale niedługo już mi się kończy okres rozliczeniowy, więc w ostatni dzień popróbuję przekroczyć limit i zrobić jak piszeszja.michal pisze:Mi jak przytną to właśnie wymuszam gprs/edge. Po pierwsze chodzi mi okazało się o 1-2KB/s szybciej
Właśnie ja też nic takiego nie zauważyłem, po przycięciu mam nawet mniej niż oferuje sam GPRS. Dokładnie tak jak ja.michal pokazał na swoim teście.Mikolaj211 pisze:ja.michal, gdybyś także po limicie jechał na 3G, to miąłbyś większy UL...
W Erze nie przycinają (przynajmniej mi)Mikolaj211 pisze:wydawało mi si, że na 3G jest ogólnie większy ul, to po limicie też, bo jego nie przycinają.
W Orange UL tez nie przycinajaBlido pisze:W Erze nie przycinają (przynajmniej mi)
No jest większy. Taki jak download lub przybliżony (mówię o umtsie nie hsdpa). W umowie jest zmiana parametrów po X danych wysłanych i odebranych. Jak by był limit na download to by upload latał dalej szybko.Mikolaj211 pisze:wydawało mi si, że na 3G jest ogólnie większy ul