Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.
Witam!!
Mam maly problem...wiec, dzis zauwazylem ze moj brat korzystajac z kompa przez kilka godzin przeslal ponad 60 MB danych ;/ (tu jest powod szybkiego wyczerpywania limitów)
Mamy osobne profile użytkownika wiec czy jest mozliwość zmniejszenia prędkości na jego koncie?? Bo to co ja oszczedzam on roztwania...
bob pisze:A czy te profile nie są od tapetek i takich tam pierdzików ?
No właśnie nie wiem czy jest taka mozliwość ze stworzyl bym drgiego Dial-upa i on by sie nim łączyl, ale np jakiś program by ograniczal predkość...Jest jakiś program do zrobienia czegos takiego??
Nie używam żadnych programów do łączenia ale przypominam sobie, że w GTMM były jakieś profile ale nie ma to nic wspólnego z profilami o których pisałeś na samym początku czyli profilami windowsa.
Nic nie wykombinujesz poza tym że brat kupi sobie własną usługę i będzie z niej sam korzystał. Jeśli masz jeden dostęp do neta to obydwaj z niego korzystacie.Pisał już o tym bob.
Zainstaluj netlimitera. Dodaj do brata profilu do autostartu. Ustaw limit i tyle. Jak go nie wylaczy to bedzie dobrze
Nie jestem pewien ale moze istnieje mozliwosc instalacji tylko na jednym koncie (duzo programow ma opcje wyboru czy dla wszystkich uzytkownikow czy nie) wiec warto zainstalowac to z poziomu jego konta.
cysio pisze:Dlatego napisalem aby wrzucil go do autostartu
Ale nie tego z menu Start (bo to jest zbyt widoczne), tylko lepiej w rejestrze systemowym, u danego użytkownika wtedy brat się nie zorientuje, że coś działa w tle i nie będzie wiedział za bardzo jak usunąć
cysio pisze:Zainstaluj netlimitera. Dodaj do brata profilu do autostartu. Ustaw limit i tyle
Dokładnie tak.
cysio pisze:wiec warto zainstalowac to z poziomu jego konta
I najlepiej, żeby to konto nie posiadało uprawnień admina. Instalujemy na tym koncie i logujemy się przy instalacji jako admin. Może dzieki temu nie będzie mógł tego wyłączyć?
YaHooo pisze:tylko lepiej w rejestrze systemowym, u danego użytkownika
Tez racja.
A co do samego oprogramowania, to jest jeszcze jeden ciekawy programik, ale niestety nie jest Free. Opisany jest w FAQ.
Pozdr, (R) BliSki. (tm) Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.