wzmacniacz gsm
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
wzmacniacz gsm
Witam Mam takie pytanko czy próbował ktoś zrobić wzmacniacz do anteny coś w stylu wzmacniaczy szerokopasmowych montowanych w antenach telewizyjnych. Przeglądając neta znalazłem dość tanie wzmacniacze scalone które mogą pracować właśnie w paśmie 900Mhz i mam chęć pobawić się Wzmacniacz ten wg. specyfikacji jest w stanie dać wzmocnienie 19 db więc jak by go podpiął do jagi to... Jest sens wchodzić w takie zabawy?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: wzmacniacz gsm
Wzmacniacz do gsm kosztuje chyba 2000zł z tego co pamiętam.
Tylko to wzmacniacz jest a nie kawałek pasywnego układu scalonego.

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Sam nie zbudujesz czegoś takiego choćby ze względu na to, że przy takich częstotliwościach ważny jest przebieg ścieżek na PCB, a to nie jest łatwe do policzenia jakie one wnoszą pojemności i indukcyjności pasożytnicze. Druga sprawa to taka, że to musi być wzmacniacz dwukierunkowy, czyli musi wzmacniać sygnał w kierunku modem->antena jak i antena->modem. Zdecydowanie odradzam samodzielne budowanie takich wzmacniaczy.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
I to jest najważniejsze czyli najtrudniejsze zadanie.YaHooo pisze:Druga sprawa to taka, że to musi być wzmacniacz dwukierunkowy
Ja także.YaHooo pisze:Zdecydowanie odradzam samodzielne budowanie takich wzmacniaczy
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- bob
- Guru bezprzewodowy
A ja zachęcam do budowy.
Jak zrobisz to koniecznie opisz to u nas.

Jak zrobisz to koniecznie opisz to u nas.

-
- Początkujący użytkownik forum
Więc po opisach sprawa wyglada na trudną Post uważam za zakończony ale tak czy inaczej po świętach ruszam z budową Jak coś będzie z tego dam znać
- bob
- Guru bezprzewodowy
No nie żartuj i koniecznie jak zrobisz to napisz o tym właśnie tu.cezar80 pisze:Post uważam za zakończony