Orange MIX + Orange Free

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dacula
Specjalista bezprzewodowy-junior

Orange MIX + Orange Free

Post autor: dacula »

Czy jest taka mozliwosc, zeby w jednej karcie SIM polaczyc dwie ofery? Moj aktualny numer telefonu i taryfy jakie mam plus "zdrapkowy" internet z Orange?

Nie znam sie na "internecie komorkowym", wiec wybaczcie jesli moje pytanie jest glupie ;-) Chociaz pewnie z technicznego punktu widzenia jest to mozliwe.
Nie, nie jestem monterem WiMAX i pracownikiem Netii ;-)
Przede wszystkim jestem zadowolonym klientem :)
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Orange MIX + Orange Free

Post autor: zDaleKi »

dacula pisze:Czy jest taka mozliwosc, zeby w jednej karcie SIM polaczyc dwie ofery?
Co masz na mysli polaczyc?
Moze dual-sim jest tym, czego szukasz?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
dacula
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: dacula »

BliSki, czy to jest jedna karta z podwojna funkcjonalnoscia czy to sa dwie karty stackowane?
Nie, nie jestem monterem WiMAX i pracownikiem Netii ;-)
Przede wszystkim jestem zadowolonym klientem :)
zDaleKi

Są różne rozwiązania, dlatego pytałem co dokładnie potrzebujesz. Bo nie bardzo rozumiałem co chcesz dokonać. :]

Możesz mieć specjalny adapter i do niego wkładasz dwie karty SIM (dlatego nazwa Dual-SIM). A możesz mieć specjalny nowy SIM do którego "wczytujesz" swoje SIMy (tu czasem ich ilość może sięgać dziesięciu). Ale to i tak nie zmienia sytuacji, że telefon w danej chwili widzi tylko jeden SIM (i nie wiem czy Ci to będzie odpowiadało) i chcąc używać drugi trzeba wybrać odpowiednia opcje w menu telefonu lub czasem nawet go "zrestartować".
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

BliSki moim zdaniem chodzi tu o możliwość uruchomienia internetu na karcie z Orange Mix po tych samych cenach co Orange Free (aktywowanie usługi Oragne Free na karcie z Orange Mix). Moim zdaniem jest to niemożliwe. Jedyna możliwość to adapter Dual Sim. Ale najbardziej pewne informacje zdobędziesz w salonie, bo to zależy tylko od chęci operatora.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
zDaleKi

YaHooo pisze:moim zdaniem chodzi tu o możliwość uruchomienia internetu na karcie z Orange Mix po tych samych cenach co Orange Free (aktywowanie usługi Oragne Free na karcie z Orange Mix). Moim zdaniem jest to niemożliwe
Moim zdaniem też jest to niemożliwe, dlatego napisałem o tym Dual-Simie ;)
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Awatar użytkownika
Darecky
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Darecky »

Orange Free można sobie włączyć tylko w Nowym Twoim Planie, w mixie masz pakiet 5MB/5zł. Inaczej się nie da.
Awatar użytkownika
DJ1910
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: DJ1910 »

i by moc aktywowac ten pakiet 5MB w mixie trzeba to zrobic ze srodkow z doladowania dodatkowego niestety:/ ze srodkow abonamentowych nie da sie tego aktywować
msienk
Stały użytkownik forum

Post autor: msienk »

W ofertach na abonament można włączyć pakiet 150 MB za 30 zł. Po przekroczeniu ograniczenie 16 kbps
kasia_fr
Początkujący użytkownik forum

Post autor: kasia_fr »

mam pytanko.Jak aktywować internet w telefonie gdy się ma mixa??Napiszcie dokładnie co trzeba zrobić bo ja się na tym zupełnie nie znam. :niepewny:
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

kasia_fr pisze:Jak aktywować internet w telefonie gdy się ma mixa
Chodzi Ci o przesyłanie danych? Logujesz lub rejestrujesz się na stronie Orange i tam będziesz miała zakładkę z Twoimi ustawieniami. I tam aktywujesz. To jak i rózne inne opcje. I pakiety danych, smsów ...
Ostatnio zmieniony 2008-07-17, 13:08 przez Sundance_kid, łącznie zmieniany 1 raz.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Orange chyba ma domyśle włączony GPRS.
ODPOWIEDZ