Orange MIX + Orange Free
Moderator: Moderatorzy
- dacula
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Orange MIX + Orange Free
Czy jest taka mozliwosc, zeby w jednej karcie SIM polaczyc dwie ofery? Moj aktualny numer telefonu i taryfy jakie mam plus "zdrapkowy" internet z Orange?
Nie znam sie na "internecie komorkowym", wiec wybaczcie jesli moje pytanie jest glupie ;-) Chociaz pewnie z technicznego punktu widzenia jest to mozliwe.
Nie znam sie na "internecie komorkowym", wiec wybaczcie jesli moje pytanie jest glupie ;-) Chociaz pewnie z technicznego punktu widzenia jest to mozliwe.
Nie, nie jestem monterem WiMAX i pracownikiem Netii ;-)
Przede wszystkim jestem zadowolonym klientem

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Orange MIX + Orange Free
Co masz na mysli polaczyc?dacula pisze:Czy jest taka mozliwosc, zeby w jednej karcie SIM polaczyc dwie ofery?
Moze dual-sim jest tym, czego szukasz?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- dacula
- Specjalista bezprzewodowy-junior
BliSki, czy to jest jedna karta z podwojna funkcjonalnoscia czy to sa dwie karty stackowane?
Nie, nie jestem monterem WiMAX i pracownikiem Netii ;-)

-
Są różne rozwiązania, dlatego pytałem co dokładnie potrzebujesz. Bo nie bardzo rozumiałem co chcesz dokonać. ![:]](./images/smilies/splash.gif)
Możesz mieć specjalny adapter i do niego wkładasz dwie karty SIM (dlatego nazwa Dual-SIM). A możesz mieć specjalny nowy SIM do którego "wczytujesz" swoje SIMy (tu czasem ich ilość może sięgać dziesięciu). Ale to i tak nie zmienia sytuacji, że telefon w danej chwili widzi tylko jeden SIM (i nie wiem czy Ci to będzie odpowiadało) i chcąc używać drugi trzeba wybrać odpowiednia opcje w menu telefonu lub czasem nawet go "zrestartować".
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Możesz mieć specjalny adapter i do niego wkładasz dwie karty SIM (dlatego nazwa Dual-SIM). A możesz mieć specjalny nowy SIM do którego "wczytujesz" swoje SIMy (tu czasem ich ilość może sięgać dziesięciu). Ale to i tak nie zmienia sytuacji, że telefon w danej chwili widzi tylko jeden SIM (i nie wiem czy Ci to będzie odpowiadało) i chcąc używać drugi trzeba wybrać odpowiednia opcje w menu telefonu lub czasem nawet go "zrestartować".
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
BliSki moim zdaniem chodzi tu o możliwość uruchomienia internetu na karcie z Orange Mix po tych samych cenach co Orange Free (aktywowanie usługi Oragne Free na karcie z Orange Mix). Moim zdaniem jest to niemożliwe. Jedyna możliwość to adapter Dual Sim. Ale najbardziej pewne informacje zdobędziesz w salonie, bo to zależy tylko od chęci operatora.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
Moim zdaniem też jest to niemożliwe, dlatego napisałem o tym Dual-SimieYaHooo pisze:moim zdaniem chodzi tu o możliwość uruchomienia internetu na karcie z Orange Mix po tych samych cenach co Orange Free (aktywowanie usługi Oragne Free na karcie z Orange Mix). Moim zdaniem jest to niemożliwe

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- Darecky
- Stary wyga bezprzewodowy
Orange Free można sobie włączyć tylko w Nowym Twoim Planie, w mixie masz pakiet 5MB/5zł. Inaczej się nie da.
- DJ1910
- Specjalista bezprzewodowy-senior
i by moc aktywowac ten pakiet 5MB w mixie trzeba to zrobic ze srodkow z doladowania dodatkowego niestety:/ ze srodkow abonamentowych nie da sie tego aktywować
-
- Stały użytkownik forum
W ofertach na abonament można włączyć pakiet 150 MB za 30 zł. Po przekroczeniu ograniczenie 16 kbps
-
- Początkujący użytkownik forum
mam pytanko.Jak aktywować internet w telefonie gdy się ma mixa??Napiszcie dokładnie co trzeba zrobić bo ja się na tym zupełnie nie znam. 

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Chodzi Ci o przesyłanie danych? Logujesz lub rejestrujesz się na stronie Orange i tam będziesz miała zakładkę z Twoimi ustawieniami. I tam aktywujesz. To jak i rózne inne opcje. I pakiety danych, smsów ...kasia_fr pisze:Jak aktywować internet w telefonie gdy się ma mixa
Ostatnio zmieniony 2008-07-17, 13:08 przez Sundance_kid, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Orange chyba ma domyśle włączony GPRS.