Vista 64bit i iPuls - wybór modemu
Moderator: Moderatorzy
Vista 64bit i iPuls - wybór modemu
Witam,
Na dniach chcę zakupić model wraz z internetem w Plusie (dla firm). Czy orientujecie się może który z modemów : http://www.iplus.pl/firmy-promocje-iplus-wiosenna.html
będzie działał bezproblemowo na Windowsie Vista 64 ??
W grę wchodzą modemy USB lub ExpressCard.
Z góry dzięki za pomoc,
pozdrawiam Northwest
Na dniach chcę zakupić model wraz z internetem w Plusie (dla firm). Czy orientujecie się może który z modemów : http://www.iplus.pl/firmy-promocje-iplus-wiosenna.html
będzie działał bezproblemowo na Windowsie Vista 64 ??
W grę wchodzą modemy USB lub ExpressCard.
Z góry dzięki za pomoc,
pozdrawiam Northwest
- bob
- Guru bezprzewodowy
Re: Vista 64bit i iPuls - wybór modemu
Na pewno te z Option resztę to nie wiem.
- bob
- Guru bezprzewodowy
pozwolą włożyć i zainstalować każdy z modemów??
czy to raczej jest na zasadzie "kup i zobacz sobie czy działa"??
czy to raczej jest na zasadzie "kup i zobacz sobie czy działa"??
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Dla mnie to jeszcze przed podpisaniem umowy sprzedawca zainstalował modem żeby nie było kłopotów. Co ciekawe w salonach mają do tego specjalne karty SIM, dzięki czemu nie musiałem aktywować tej którą zakupiłem.northwest pisze:pozwolą włożyć i zainstalować każdy z modemów??
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- bob
- Guru bezprzewodowy
Daj im szanse się wykazać zanim sobie wybierzesz. To Ty tu przed zakupem jesteś "sprite". Niestety po zakupie to już będziesz tylko "pragnienie". Jeśli mogę to tak humorystycznie przedstawić.northwest pisze:pozwolą włożyć i zainstalować każdy z modemów??

a jesteście zadowoleni z tego iPlusa??:) z tego co czytałem to chyba iPlus jest najlepszy (chodzi o oferty firmowe) i do tego najmniej przycinają po przekroczeniu limitu 
super że można ich pomęczyć przed zakupem:)))

super że można ich pomęczyć przed zakupem:)))
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Tak ja jestem zadowolony z iPlusa. Praktycznie zero kłopotów. Jednak limit (1GB) mógłby być trochę większy.
Pozdrawiam YaHooo 

- bob
- Guru bezprzewodowy
Ja niestety mam Orange ale zadowolony jestem generalnie z technologii HSDPA. 

a jakie masz ograniczenia w orange po przekroczeniu limitu??:)
-
- Guru bezprzewodowy
Oprócz drobnych kłopotów z modemem to jestem bardzo zadowolony. Limitu nie jestem w stanie przekroczyć, bo to jest moje weekendowe łącze.YaHooo pisze:Tak ja jestem zadowolony z iPlusa. Praktycznie zero kłopotów. Jednak limit (1GB) mógłby być trochę większy.
Mogliby popracować nad zasięgiem EGDE, jadąc samochodem (na Dolnym Śląsku) można zaobserwować częste przeskakiwanie GPRS/EDGE.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
O czym Wy piszecie?
Co da instalowanie aplikacji, skoro w iPlus menadżerze nie ma sterowników do systemów 64 bitowych? Już teraz jestem Ci w stanie powiedzieć, że to nie będzie działało.
Jeśli ma zadziałać, to tylko na oprogramowaniu producenta z dołączonymi przez niego sterownikami.
Polecam modemy Option Globetrotter, przed wizytą w punkcie ściągnij ze strony producenta aplikację GT Connect 2.3, zainstaluj. Bez problemu zadziała z Iconem 225, pewnie GT Max też zadziała.
Co do modemów Huawei - producent w swojej aplikacji chyba też dodaje sterowniki do systemów 64 bitowych - ale nigdy nie miałem okazji przetestować.
Co da instalowanie aplikacji, skoro w iPlus menadżerze nie ma sterowników do systemów 64 bitowych? Już teraz jestem Ci w stanie powiedzieć, że to nie będzie działało.
Jeśli ma zadziałać, to tylko na oprogramowaniu producenta z dołączonymi przez niego sterownikami.
Polecam modemy Option Globetrotter, przed wizytą w punkcie ściągnij ze strony producenta aplikację GT Connect 2.3, zainstaluj. Bez problemu zadziała z Iconem 225, pewnie GT Max też zadziała.
Co do modemów Huawei - producent w swojej aplikacji chyba też dodaje sterowniki do systemów 64 bitowych - ale nigdy nie miałem okazji przetestować.
- bob
- Guru bezprzewodowy
?Engelbert pisze:O czym Wy piszecie?
-
Piszecie o tym, żeby pójść do Plusa i przetestować. Tak jak pisałem - takie testowanie bez wcześniejszego zaopatrzenia się w sterowniki do modemów dla systemów 64 bitowych jest bezcelowe. Nikt o tym nawet nie wspomniał.
http://www.option.com/support/login.shtml - bez karty nie da się ściągnąć wcześniej tych sterowników 

- bob
- Guru bezprzewodowy
Pomijając całą wiedzę jaką tu częściowo posiedliśmy i jesteśmy świadomi tego jak to działa to skąd taki potencjalny klient Plusa, Ery i Orange ma to wiedzieć ?
Nie mam uprzedzeń do Plusa i uważam, że to dobry operator fajny zasięg i w ogóle (miałem to wiem).
Kiedy kupowałem swoje kino domowe to kazałem sobie podłączyć całą machinerię oczywiście uzgadniając to tydzień wcześniej tak aby mogli się przygotować do urządzenia sali odsłuchowej i dokonali mi prezentacji po której zadowolony kupiłem sprzęcik.
Nie wiem jak inni ale ja jestem upierdliwie wybredny i jeśli sprzedawca nie da z siebie wszystkiego to rezygnuję. I z tego powodu mam Orange a nie Erę czy Plusa do "internetu komórkowego" po prostu traf tak chciał, że pewien salon się bardzo zainteresował zyskiem z mojej osoby i dali naprawdę wszystko z siebie aby zbadać w 2005 roku czy będę miał po wykupieniu usługi UMTS. Sprzedawcy to ludzie i różnie podchodzą do swojej roboty a więc to przypadek, że trafiłem na beznadziejny salon Plusa i Ery i fantastyczny Orange. Mały włos przecież byłoby inaczej.
[ Dodano: 2008-04-07, 20:20 ]

Nie mam uprzedzeń do Plusa i uważam, że to dobry operator fajny zasięg i w ogóle (miałem to wiem).
Kiedy kupowałem swoje kino domowe to kazałem sobie podłączyć całą machinerię oczywiście uzgadniając to tydzień wcześniej tak aby mogli się przygotować do urządzenia sali odsłuchowej i dokonali mi prezentacji po której zadowolony kupiłem sprzęcik.
Nie wiem jak inni ale ja jestem upierdliwie wybredny i jeśli sprzedawca nie da z siebie wszystkiego to rezygnuję. I z tego powodu mam Orange a nie Erę czy Plusa do "internetu komórkowego" po prostu traf tak chciał, że pewien salon się bardzo zainteresował zyskiem z mojej osoby i dali naprawdę wszystko z siebie aby zbadać w 2005 roku czy będę miał po wykupieniu usługi UMTS. Sprzedawcy to ludzie i różnie podchodzą do swojej roboty a więc to przypadek, że trafiłem na beznadziejny salon Plusa i Ery i fantastyczny Orange. Mały włos przecież byłoby inaczej.

[ Dodano: 2008-04-07, 20:20 ]
Dokładnie tak by było gdyby nie to forum - rozglądnij się bardziej.http://www.option.com/support/login.shtml - bez karty nie da się ściągnąć wcześniej tych sterowników

Operatorzy sieci gsm muszą dać więcej coś z siebie oprócz pobierania comiesięcznej opłaty za usługę.Engelbert pisze:Tak jak pisałem - takie testowanie bez wcześniejszego zaopatrzenia się w sterowniki do modemów dla systemów 64 bitowych jest bezcelowe.

- yagi
Mozna tutaj:northwest pisze:http://www.option.com/support/login.shtml - bez karty nie da się ściągnąć wcześniej tych sterowników
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=990&start=0
Forum jest studnia wiedzy

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
- bob
- Guru bezprzewodowy
Dzięki yagi. Myślę, że kolego odnalazłby podwieszony wątek bez problemu. ![:]](./images/smilies/splash.gif)
![:]](./images/smilies/splash.gif)
A z modemów na express card i viste 64 co byście polecili??:) Bo ten Option to na USB jest...

Ostatnio zmieniony 2008-04-07, 21:08 przez northwest, łącznie zmieniany 1 raz.
- bob
- Guru bezprzewodowy
To jedynie jeśli miałby być Option z wolnego rynku. http://www.option.com/products/globetro ... supa.shtmlnorthwest pisze:a z modemów na express card
Potrafi szybko wysyłać pliki i ma stery w sobie.

ale ja nie chce z wolnego rynku
wole już wszystko wsiąść od Plusa 

- bob
- Guru bezprzewodowy
Proszę bardzo Twój link:northwest pisze:ale ja nie chce z wolnego rynkuwole już wszystko wsiąść od Plusa
http://www.iplus.pl/firmy-promocje-iplus-wiosenna.html

Nie znam się na tych modemach ale chyba ten:
iPlus ExpressCard Huawei E870 HSPA 7,2 Mb/s Najwyżej wrócisz do nas na forum.

tylko boje się o te sterowniki i o to czy będzie chodziło na x64 

- bob
- Guru bezprzewodowy
Poczekajmy na wypowiedź tych co mają ten modem. 

okey:)) ogólnie ta vista jest extra, ale boję się nietypowego sprzętu (np. tego modemu) 

-
Dlatego jako przyszły klient pojawia się tutaj - chodziło mi o to, że nikt wcześniej o konieczności posiadania właściowych sterowników nawet nie wspomniał, a więc można byłoby wywnioskować, że sugerujecie zainstalować aplikację iPlus Menadżer i wtedy testować, co - jak napisałem - jest bez sensu...bob pisze:to skąd taki potencjalny klient Plusa, Ery i Orange ma to wiedzieć ?

Wiesz, akurat co do samego iPlusa - operator nie oferuje rozwiązań dla systemów 64 bitowych z rodziny Windows, tak samo jak nie wspiera Maca i Linuxa. Nie jest dużym problemem mimo to korzystanie z usługi na tych systemach - ale to operatora już nie interesuje - powtarzam - tych systemów operator nie wspiera, więc nie sposób mimo takiej deklaracji oczekiwać od niego innego zachowania.bob pisze:Operatorzy sieci gsm muszą dać więcej coś z siebie oprócz pobierania comiesięcznej opłaty za usługę

- bob
- Guru bezprzewodowy
Konkludując wierzę jednak nawet więcej - wiem, że dobry salon postara się pomóc i w tej kwestii wychodząc poza sztywne ramy i standardowe działania operatora. 

nooo i firma kupiła mi iPlus ExpressCard Huawei E800 HSDPA 7,2. Co o tym myślicie?? Pójdzie mi na tym Windowsie czy trzeba będzie doinstalować jakieś drivery z neta dla Visty??:) Sprzęt dostane w poniedziałek i chciałbym się przygotować na niego;)
-
Najlepiej zacznij od ściągnięcia oprogramowania producenta: link.
Legenda:
UTPS - Huawei Mobile Partner
HOST - Huawei Mobile Connect
Legenda:
UTPS - Huawei Mobile Partner
HOST - Huawei Mobile Connect