PIN w Orange ? No problem! - najprostszy dialer.
Moderator: Moderatorzy
- DJMETRIX
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: PIN w Orange ? No problem! - najprostszy dialer.
ok.
Poszukam w (c) .
Dziekuje za porady
P.S jak napisze ta nakladke , bedzie chcial Pan ja przetestowac ?
Poszukam w (c) .
Dziekuje za porady
P.S jak napisze ta nakladke , bedzie chcial Pan ja przetestowac ?
Sony Vaio VPCF11ME - Alcatel One Touch Link Y858 Orange LTE
- bob
- Guru bezprzewodowy
Do testów jestem zawsze gotow. Call me bob, please.DJMETRIX pisze:.S jak napisze ta nakladke , bedzie chcial Pan ja przetestowac ?
-
- Użytkownik forum
Ja nie kumam, pin podmienie tam w tej pierwszej komendzie w pierwszm poscie, ale skad mam wiedziec jak to port? mam laptopa dell stary sprzet, i do niego wkladam taka duza metalowa karte w ktorej umieszczam karte sim, i skad mam wiedziec jakie poalczenie internetowe wpisac?
- bob
- Guru bezprzewodowy
Jaki modem masz ?
Piszmy może już w jednym wątku:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=70558#70558
Piszmy może już w jednym wątku:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=70558#70558
-
- Początkujący użytkownik forum
Przesyłam sprawdzoną dzisiaj metodę likwidacji PIN na karcie Orange.
1. Wizyta w salonie Orange
2. Prośba o zdjęcie PIN-u.
3. Jeżeli powiedzą, że nie można należy zarządać wymiany karty typu USI na STK ( z karty typu Usi nie można usunąć PIN)
4. Po wymianie karty na STK (ten sam numer) likwidację Pin-u dokonuje się z poziomu każdego salonu Orange.
1. Wizyta w salonie Orange
2. Prośba o zdjęcie PIN-u.
3. Jeżeli powiedzą, że nie można należy zarządać wymiany karty typu USI na STK ( z karty typu Usi nie można usunąć PIN)
4. Po wymianie karty na STK (ten sam numer) likwidację Pin-u dokonuje się z poziomu każdego salonu Orange.
Rudek
- bob
- Guru bezprzewodowy
Rudolf, to już było na forum ale dzięki, że ująłeś to tak treściwie i krótko.
[ Dodano: 2008-04-17, 16:35 ]
Dodano do FAQ.
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=19014#19014

[ Dodano: 2008-04-17, 16:35 ]
Dodano do FAQ.
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=19014#19014

-
Witam oto zawartość mojego pliku:
Nazwa połączenia to GT
Operator Orange.
Problem jest taki że po włączeniu komputera i uruchomieniu skryptu BAT nic się nie dzieje.
Dopiero gdy uruchomię GlobeTrotter Mobility Manager i w nim wpisze PIN to wtedy skrypt działa.
Czy można ominąć uruchamianie GlobeTrotter Mobility Manager by łączyć się z internetem ?
Kod: Zaznacz cały
@echo off
echo at+cpin="1217">pin
print /d:com10 pin>nul
del pin>nul
ping 127.0.0.1>nul
rasdial/d|rasdial ^
GT /phone:*99***1#>nul
Operator Orange.
Problem jest taki że po włączeniu komputera i uruchomieniu skryptu BAT nic się nie dzieje.
Dopiero gdy uruchomię GlobeTrotter Mobility Manager i w nim wpisze PIN to wtedy skrypt działa.
Czy można ominąć uruchamianie GlobeTrotter Mobility Manager by łączyć się z internetem ?
- bob
- Guru bezprzewodowy
Tak i po to ten skrypt powstał.krwawyjepetto pisze:Czy można ominąć uruchamianie GlobeTrotter Mobility Manager by łączyć się z internetem ?
Prawdopodobnie powinieneś zmienić numer portu.
-
Dlaczego portu? Modem korzysta z COM10
-
witam,
mam modem usb icon225
zrobiłem wszystko wg powyższych wskazówek i działa, mam tylko kilka pytań (z góry przepraszam za laickie pytania, ale blade moje pojęcie w tych dziedzinach):
1)
2)
3)Jeśli tak, to czy jak jestem połączony przez HSDPA i w trakcie połączenia spadnie zasięg HSDPA do zera, to automatycznie przełączy się na wolniejszą technologię np na EDGE (tak jak ma to miejsce w BE), czy się rozłączy, albo jeszcze coś innego??
4)prawie zawsze przy kliknięciu na pin.bat pojawia się "połączenie orange zostało przerwane. oczekiwanie na ponowne połączenie..." jak kliknę "wybierz nr ponownie", to łączy się od razu. Jakiś pomysł??
5)co zrobić, żeby łączył się przy starcie systemu i czy przed wyłączeniem kompa powinienem rozłączać połączenie?
6)na tym modemie (icon225) są wgrane sterowniki i aplikacja BE. jak tylko go podłączymy, to instalują się stery i ok, ale potem od razu chce się instalować BE. I tak za każdym razem, jak wyjmiemy i włożymy ponownie modem, wyskakuje okienko instalatora BE. Jest jakiś sposób, żeby to wyłączyć??
7)nigdzie w necie nie mogę znaleźć sterowników pod xp do tego icona (na stacjonarnym kompie jest jakiś problem i nie chce zainstalować sterów z modemu...) Pomocy..
mam modem usb icon225
zrobiłem wszystko wg powyższych wskazówek i działa, mam tylko kilka pytań (z góry przepraszam za laickie pytania, ale blade moje pojęcie w tych dziedzinach):
1)
dlaczego??bob pisze: Pamiętajcie jednak ,żeby odinstalować różne dialery typu BE.
2)
czy jeśli nic takiego nie ustawiam, to modem łączy się standardowo, czyli w najszybszej technologii, do jakiej ma dostęp/zasięg?bob pisze: Przed uruchomieniem pin.bat można ustawić aby modem łączył się zawsze tylko z HSDPA/UMTS:
3)Jeśli tak, to czy jak jestem połączony przez HSDPA i w trakcie połączenia spadnie zasięg HSDPA do zera, to automatycznie przełączy się na wolniejszą technologię np na EDGE (tak jak ma to miejsce w BE), czy się rozłączy, albo jeszcze coś innego??
4)prawie zawsze przy kliknięciu na pin.bat pojawia się "połączenie orange zostało przerwane. oczekiwanie na ponowne połączenie..." jak kliknę "wybierz nr ponownie", to łączy się od razu. Jakiś pomysł??
5)co zrobić, żeby łączył się przy starcie systemu i czy przed wyłączeniem kompa powinienem rozłączać połączenie?
6)na tym modemie (icon225) są wgrane sterowniki i aplikacja BE. jak tylko go podłączymy, to instalują się stery i ok, ale potem od razu chce się instalować BE. I tak za każdym razem, jak wyjmiemy i włożymy ponownie modem, wyskakuje okienko instalatora BE. Jest jakiś sposób, żeby to wyłączyć??
7)nigdzie w necie nie mogę znaleźć sterowników pod xp do tego icona (na stacjonarnym kompie jest jakiś problem i nie chce zainstalować sterów z modemu...) Pomocy..
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Bo mogą zajmować modem.kaziktom pisze:dlaczego??
Jak będzie miał silniejszy sygnał EDGE to będzie sie łączył w tej technologii.kaziktom pisze:czy jeśli nic takiego nie ustawiam, to modem łączy się standardowo, czyli w najszybszej technologii, do jakiej ma dostęp/zasięg?
To przerzuci się na coś wolniejszego. A na marginesie masz taka sytuacje?kaziktom pisze:Jeśli tak, to czy jak jestem połączony przez HSDPA i w trakcie połączenia spadnie zasięg HSDPA do zera,
- bob
- Guru bezprzewodowy
Dlatego można sobie zrobić inny dodatkowy bat:Sundance_kid pisze:Jak będzie miał silniejszy sygnał EDGE to będzie sie łączył w tej technologii.
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=60674#60674
p.s.
Dzięki S_k. za trafną podpowiedź pod moją nieobecność.
-
bob,
Witam, mam problem z orange business Everywhere pod windows7 - czy to połączenie opisane przeż ciebie bedzie działało pod windows7? Ponieważ jestem kompletnie zielony i twój opis to dla mnie czarna magia, więc czy mogę prosić byś opisał to łopatologicznie (czyli gdzie co i jak kliknąć
)
Witam, mam problem z orange business Everywhere pod windows7 - czy to połączenie opisane przeż ciebie bedzie działało pod windows7? Ponieważ jestem kompletnie zielony i twój opis to dla mnie czarna magia, więc czy mogę prosić byś opisał to łopatologicznie (czyli gdzie co i jak kliknąć

-
I nie będzie się nic działo, bo ten skrypt (tzn. chyba komenda print) nie działa dla portów com z numerem większym niż 9. Sprawdziłem to na modemach Icon225 i ZTE636. Po zmianie portu na jednocyfrowy wszystko działa prawidłowo. Podejrzewam, że com10 traktuje jako com1 i tam wysyła pin.krwawyjepetto pisze: echo at+cpin="1217">pin
print /d:com10 pin>nul
W związku z tym proszę o poradę:
1. Czy da się tak zmienić ten skrypt, by podawał pin do portów com z numerami od 10 wzwyż? Może jakoś szesnastkowo to podać lub w jakimś cudzysłowie? Zna ktoś rozwiązanie?
2. Jeżeli się nie da tego zrobić, to jak zamienić porty com z innym urządzeniem, bo np. modem ZTE636 zajmuje co najmniej 4 porty com, przy czym modem instaluje na ostatnim z nich. Tak więc, jeżeli mamy zasjęte porty com od 1 do 6, to ZTE636 zainstaluje nam modem na porcie 10 i już z tego dialera nie skorzystamy.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Wystarczy pomajstrować w menadżerze urządzeń tak aby zwolnić jeden z jednocyfrowych portów (niepotrzebne urządzenie przenieść na wyższy) i już modem można przemeldować niżej na zwolniony "lokal"marcovan pisze:Jeżeli się nie da tego zrobić, to jak zamienić porty com z innym urządzeniem,
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Zgubiłem kartkę z PINem ale całe szczęscie PIN został zapamiętany w programie. Niedługo bedę robic formata, także po świeżej instalacji będą mnie prosic o wpisanie PINu. Mam ogromnie ważne pytanie - w którym pliku aplikacja Business Everywhere zapisuje kod PIN? To dla mnie bardzo ważne. Z góry dzieki za pomoc.Jaco pisze:PIN który po zapisaniu w aplikacji aby już go nie podawać jest zapamiętywany nawet po wyłączeniu komputera.Byłem trochę zaskoczony bo po przygodach z ED 77 nie ma takiej wygody.(ED77 tylko testowałem)
Ponadto jak to w innych aplikacjach służących to połączeń dostarczanych przez operatorów powstaje w zakładce połączeń sieciowych połączenie dial-up które po dodaniu skrótu na pulpit łączy bez problemów(nawet po ponownym uruchomieniu komputera).Nie trzeba już uruchamiać tej aplikacji.PIN jest już zapamiętany.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Zadzwoń do BOA i na podstawie danych podadzą ci kod PUK . Gdy błędnie wpiszesz PIN i karta zablokuje się odblokujesz ją poprzez PUK i wówczas masz możliwość ustanowienia nowego PINu.
-
Tam nie ma takiej możliwości - albo wpisujesz PIN poprawnie, albo wywala błąd. Nawet po wielokrotnym wklepywaniu nie zablokują PINu (odmiennie niż robiłbym to w telefonie). Więc nawet gdyby dali mi PUK nie rozwiązałoby to problemu. Najprościej zajrzeć w pliki, niestety nie mogę trafić.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Oj nie za bardzo.spello pisze:Nawet po wielokrotnym wklepywaniu nie zablokują PINu
[ Dodano: 2009-12-26, 18:01 ]
Na 99% jest zapisany w zaszyfrowanej postaci.spello pisze:Najprościej zajrzeć w pliki, niestety nie mogę trafić.
-
- Guru bezprzewodowy
To wrzuć kartę do telefonu i zablokuj PIN wpisując trzy razy niepoprawnie.spello pisze:Nawet po wielokrotnym wklepywaniu nie zablokują PINu (odmiennie niż robiłbym to w telefonie).
Wprowadź PUK, który uzyskasz dzwoniąc na 510100100 lub powinno być na Orange Online.
-
W którym miejscu?marens pisze:powinno być na Orange Online
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Tu: http://www.orange.pl/portal/map/map/hub ... 6799D.0207spello pisze:W którym miejscu?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
iPlus Manager robi to w postaci niezaszyfrowanej...Patryk pisze:Na 99% jest zapisany w zaszyfrowanej postaci.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
Podsłuchaj przesyłany PIN w programie PortMonspello pisze:Zgubiłem kartkę z PINem ale całe szczęscie PIN został zapamiętany w programie.
-
Jak program autoconnect zmusić do pracy z takim plikiem bat?bob pisze:INSTRUKCJA:
@echo off
echo at+cpin="xxxx">pin
print /d:com4 pin>nul
del pin>nul
ping 127.0.0.1>nul
rasdial/d|rasdial ^
HSDPA /phone:*99#>nul
Lub jak program Huawei Mobile Partner zmusić do ponownego łączenia po utracie połączenia?
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-02-24, 18:29 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2010-02-24, 18:29 przez piccolossj, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Mam problem. Zgodnie z instrukcją ze strony https://aps2.toshiba-tro.de/kb0/HTD9802OF0000R01.htm
w Menedżerze urządzeń wszedłem we właściwości swojego modemu (Option Globesurfer Icon, wersja z 3G) i w zakładce zaawansowane wprowadziłem linijkę: AT+CPIN="NUMERPIN"
Niestety gdy chcę wykonać połączenie to wyskakuje device error. Coś ewidentnie jest nie tak z wprowadzeniem komendy. Jeśli nie wpiszę nic to pojawia się błąd odmowy nawiązania połączenia, a jeśli włączę jakiś inny program który wyświetla okienko do wpisania PINu to wtedy mogę się zalogować.
Czy może ktoś pomóc dlaczego nie działają komendy wprowadzone w tej zakładce?
Ewentualnie czy ktoś mógłby przygotować skrypt z rozszerzeniem ".scp" (Dial-Up Script) do załadowania w ustawieniach windowsa?
w Menedżerze urządzeń wszedłem we właściwości swojego modemu (Option Globesurfer Icon, wersja z 3G) i w zakładce zaawansowane wprowadziłem linijkę: AT+CPIN="NUMERPIN"
Niestety gdy chcę wykonać połączenie to wyskakuje device error. Coś ewidentnie jest nie tak z wprowadzeniem komendy. Jeśli nie wpiszę nic to pojawia się błąd odmowy nawiązania połączenia, a jeśli włączę jakiś inny program który wyświetla okienko do wpisania PINu to wtedy mogę się zalogować.
Czy może ktoś pomóc dlaczego nie działają komendy wprowadzone w tej zakładce?
Ewentualnie czy ktoś mógłby przygotować skrypt z rozszerzeniem ".scp" (Dial-Up Script) do załadowania w ustawieniach windowsa?