Dostęp do internetu na całą europe
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Dostęp do internetu na całą europe
Witam.
Niedługo zamierzam sporo podróżować po europie i bede potrzebował dostępu internetu dla mojego laptopa.
Jakie są możliwości takiego dostępu ? poprzez komórke niestety bym nie wyrobił finansowo, sferia jest tylko w obrębie warszawy itd...
Wiem że abonament byłby zapewne większy niż np 100 pln, ale co moglibyście polecić najlepszego ?
Pozdrawiam.
Niedługo zamierzam sporo podróżować po europie i bede potrzebował dostępu internetu dla mojego laptopa.
Jakie są możliwości takiego dostępu ? poprzez komórke niestety bym nie wyrobił finansowo, sferia jest tylko w obrębie warszawy itd...
Wiem że abonament byłby zapewne większy niż np 100 pln, ale co moglibyście polecić najlepszego ?
Pozdrawiam.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Dostęp do internetu na całą europe
Najtaniej by było znaleźć w każdym z krajów coś podobnego do simdata/blueconnect na kartę prepaid, oczywiście należy mieć własny modem gprs/edge/umts/hsdpa bez simlocka. Innym wyjściem jest oferta Play i roaming ale to niewiele sieci oferuje.
Nie pomagam na PW!
-
no wlasnie NIE chodzi mi o internet za granicą... ani w kazdym kraju cos innego..
Chdzi mi o polskiego providera ktory oferuje net na cała europe, tego wlasnie NIGDZIE nie moge znalezc
Chdzi mi o polskiego providera ktory oferuje net na cała europe, tego wlasnie NIGDZIE nie moge znalezc

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Nie ma czegos takiego poza Play + roaming. Jak sobie wyobrazasz dzialanie takiej uslugi?
-
jak sobie to wyobrazam ? opłata miesieczna byla by oczywiscie większa, ale nie tak duza jak codziennie korzystanie poprzez komórke + gprs + roaming...
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Rozumiem, ale chodzi mi od strony technicznej - jak polski provider moglby miec zasieg w innych krajach nie korzystajac z lokalnej infrastruktury?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jest zagraniczna sieć która się nazywa 3G. Na pewno działa w Irlandii, Włoszech, Anglii. Stały abonament jest.
Zawsze możesz Max skorzystać z oferty Play-a teraz. 5zł/1MB w roamingu to tanio w porównaniu do innych operatorów gdzie jest 60-90zł/1MB.
Musisz się tylko łączyć z operatorami których Play podał na liście.
Niema takiej oferty na abonament w Polsce, że po całej europie jeździsz i płacisz tylko miesięczną stawkę.
Zawsze możesz Max skorzystać z oferty Play-a teraz. 5zł/1MB w roamingu to tanio w porównaniu do innych operatorów gdzie jest 60-90zł/1MB.
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Niema takiej oferty na abonament w Polsce, że po całej europie jeździsz i płacisz tylko miesięczną stawkę.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Achhh, jakby to było fajnie.Max pisze:Chdzi mi o polskiego providera ktory oferuje net na cała europe, tego wlasnie NIGDZIE nie moge znalezc