Jo_gurt pisze:paladyn pisze:to <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> możę coś innego ?
Cytat przycięty przez Moderatora ->Jaco - Panie i Panowie tniemy zbędne cytaty!
To ja <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> heh, pójdę do sklepu ze sprzętem komputerowym i możę popytam tam pracowników ...
[ Dodano: 2008-05-14, 08:12 ]
paladyn pisze:Jo_gurt pisze:paladyn pisze:to <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> możę
Cytat przycięty przez Moderatora ->Jaco - Panie i Panowie tniemy zbędne cytaty!
"Chyba mam to czego mi potrzeba oto aukcja:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=354249830
Napisałem do tego gościa tak:
Witam.
Piszę w jedenej sprawie, mianowicie mam pytanie co "OVISLINK AirLive WL-5450 AP 54Mbps" Czy ten przedmiot umożliwia że będę miał na drugim komputerze internet przez cały czas nawet jak będzie wyłączony ten z którego czerpię ten internet ponieważ, mam taką sytuację. A jaśniej, posiadam dwa komputery, są one połączone zwykłym kablem sieciowym, na jednym z nich internet jest bezpośrednio z anteny czyli zawsze jest a ten drugi jest do niego podpięty, i jak wyłończe ten na którym jest bezpośrednio internet to na drugim też niema internetu (w ten sposób drugi komputer jest zależny wobec internetu), i tu rodzi się pytanie, Czy po załączeniu tego "OVISLINK AirLive WL-5450 AP 54Mbps", internet będzie przez cały czas, nawet jeśli komputer na którym jest bezpośrednio internet, będzie wyłączony ? Przypomne jeszcze że mam łącze internetu radiowe. (czyli radiówka). Karte tą od internetu mam przypiętą do płyty głównej a kabel z tależa na dachu jest podpięt y do tej karty.
Proszę o szybko odpowiedź i jasną ^^ ponieważ, nie jestem w tym zadnym expertem, pierwszy raz się o to natykam, a bardzo potrzebuje takiego czegoś co umożliwo to co pisalem wyżej.
A On mi odpisał tak:
WItam.
Z tego co Ty napisales nic nie da sie zrobic, jednak zeby miec niezaleznie internet na 2 komputerach to potrzebujesz AccessPointa z routerem.
Wydaje mi sie ze najlepszy do tego bedzie 5470AP dlatego ze ma 4 wyjscia LAN i ma funkcje Wireless Client Mode. Jesli nie zalezy CI na 4 LANach to 5460APv2 ma 2 wyjscia poza tym to to samo (nie ma tylko portu WAN). WLA-5200 tez ma ta funkcje.
Pewnie mozna to podlaczyc jeszcze poprzez WISP czy WDS ale nie mam pojecia o tym wiec nie powiem Ci jak ktory jest najlepszy.
Tylko zeby bylo jasne. Jesli chcesz zeby to dzialalo to podlaczasz to w ten sposob ze do APeka podlaczasz antene. Od APeka do komputera 1 i komputera 2 musisz dac kabel sieciowy (skretka).
Pozdrawiam
Irek
Co o tym sądzisz ?