Zrób już lepiej formata.Nikelajer pisze:wyskakiwal ciagle BSoD

Moderator: Moderatorzy
Zrób już lepiej formata.Nikelajer pisze:wyskakiwal ciagle BSoD
Teraz coś takiego można kupić na allegro za mniej nić 50 zł >KLIK<. Tylko musisz uważać aby kupić taki który instaluje w systemie wirtualną kartę sieciową. A nie korzysta z dedykowanego programu do udostępniania internetu czy współdzielenia plików.DarQ pisze:A ja mam pytanie, czy jest jakiś kabel, którym można podłączyć dwa kompy i ile on kosztuje?
Tak, laczysz karty sieciowe. Teoretycznie potrzeba kabla scrossowanego, ale np wiekszosc lapkow ma autocrosoowanie w sieciowkach. Nie wiem jak to jest ze stacjonarkami.A przez kabel sieciowy to jak? Będę miał udostepnianie dysków czy jak to wygląda?Może ktoś opisać? To się podłącza do karty sieciowej? Jęsli tak, to nie ma problemu, oba kompy je mają...
Jak ustawisz tak jak to jest w <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=38343#38343" target="_blank">»FAQ«</a> opisane przy rozdzielaniu łącza za pomocą ICS to będzie wszystko działać jak należy.DarQ pisze:A przez kabel sieciowy to jak?
Najlepiej będzie jak pójdziesz do salonu. A próbowałeś sprawdzić a innej lokalizacji w mieście. Ewentualnie można spróbować wymusić 3g.Nikelajer pisze:nie ma przypadkiem jakiegos limitu na okres probny jak sie bierze?
ale ja to mam do PC-ta podlaczony a nie do laptopa.. raczej nie mam jak sprawdzic a z reszta po co bo tylko w domu bede korzystac z neta. wymusic czyli? zaraz sprawdze na forum o co Ci chodziYaHooo pisze:A próbowałeś sprawdzić a innej lokalizacji w mieście. Ewentualnie można spróbować wymusić 3g.
To znaczy ustawić modem na tryb UMTS/HSDPA ew, 3g w parametrach połączenia. Czasem to można wybrać częstotliwość 2100 MHz.Nikelajer pisze:wymusic czyli?
Raczej to na nic się nie zda, ale spróbować można. Jak piszesz, że idealnie równo to najprawdopodobniej masz założony limit.Nikelajer pisze:zaraz wlacze tryb awaryjny z obsluga sieci i tam sprawdze, moze cos mi w windzie blokuje...
Jeśli tak, to niezłe z nich cwaniaczki. W czasie okresu próbnego po limicie ograniczają do 60kb/s, bo gdyby ograniczyli tak jak zawsze to robią - czyli do 16kb/s, to ludzie natychmiast by oddali i prawdopodobnie nabluzgali sprzedawcyNikelajer pisze:mozliwe ze robia takie limity, zeby ludzie nie brali neta na 6 dni nasciagali 6gb i oddawali..
U mnie też tak było czasem (nawet ten sam błąd). Od czasu gdy zaprzestałem używania iPlus Manager'a to nic nie zrywa połączeń. Czasem używam aplikacji producenta modemu jak jestem poza domem gdzie są kłopoty z HDSPA i trzeba wymusić EDGE. Tak na codzień używam dial-up.Nikelajer pisze:uzywam tego progsa co sie instaluje z modemu..
Tak, masz to zrobić tak jak tam to opisałem. Oczywiście będą drobne różnice zależne od tego jaki masz sprzęt i oprogramowanie.Nikelajer pisze:jesli chodzi o polaczenie dial-up to mam to robic zgodnie z 1 postem tego tematu, tak?
Jeżeli chodzi o łączenie przy starcie systemu to zrób skrót do połączenia dial-up w StartNikelajer pisze:jeszcze tylko autoconnecta znajde jak zrobic i bede juz calkiem zadowolony
Z doświadczenia wiem, że najlepsze są te co dostaje się razem ze sprzętem. W przeciwnym wypadku pozostaje aktywny HUB.krystianb pisze:ewentualnie dobry przedłużacz jeśli w ogóle taki można kupić.
w sumie to wydaje mi sie ze bardziej stabilniej na huawei-u ale mam go dopiero 2gi dzien (odkad dziala:P) i nic wiecej powiedziec nie moge.. chociaz praktycznie za kazdym razem jak sprawdzam to mam 2mb i wzwyz a optionie bylo roznie.. ale upload jest lepszy. siegam nawet powyzej 300kbps. no i w huawei-u nie przeszkadza zadna dioda mrygajaca w nocy:P zasieg na 3 paski nie na 2 takze poki co mowie huaweikrystianb pisze: Aha i małe pytanko jak sprawa zasięgu, są jakieś różnice pomiędzy Optionem a Huawei?