Witam,
Przyłączam sie do tematu, gdyż:
1. kupiłem modemik
ten
2. włożyłem go do laptopa - nie był w ogóle widziany,
3. zainstalowałem aplikacje vodafone`a - dopiera po tym został widoczny jako GlobeTrotter HSDPA Modem Interface.
4. Zainstalowałem Iplusa managera, go chcę korzystać z simdaty i w ogóle nie poprosił mnie o PIN, a przy próbie połączenia pojawiał sie komunikat "sprawdź kartę sim w modemie".
5. Odinstalowałem aplikację vodafone`a i próbowałem powiązać modem ze sterownikiem Etna NDIS załączonym do aplikacji Iplusa - nie udało się. Generalnie nie da się nawet podmienić sterownika na jakikolwiek inny - komp odpowiada, że to niewłaściwy sterownik.
6. Może to kwestia softu modemu, jednak nie umiwm go zmienić na inny.
7. przeczytałem już od groma postów na tym forum - natłok informacji mnie przeraża (to nie lenistwo) już zupełnie nie wiem, co mam zrobić.
8. Hyperterminal woła o jakies numery i lokalizacje - podaje je, ale nie chce sie połączyć z modemem, żeby sprawdzić to, co już wyczytałem na forum.
9. Proszę o pomoc - nie wiem, czy mam dobry sterownik, na 100% nie jestem pewien, czy modem ma zdjętego simlocka. Generalnie te dwie migające diody mnie rozwalają. Chyba nici z pracy poza domem w długi weekend.
Pozdrawiam i liczę na pomoc.