Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.
To dobrze bo jak się okazało jednak nie jadę na chorwację w tym roku
Ale nie ma tego złego - popracuję 3 miechy i wymienię sobie lapka bo z tym już długo nie wytrzymam... Nikomu nie życzę pracy z laptopem marki HP a szczególnie z serią pavilion...
No ja za miesiąc może dwa będę kupował właśnie dell'a też z serii Lattitude ale 830 (15,4"). Znajomy ma 630 (to samo co 830 tyle że 14,1") i jestem pod wrażeniem jego sprzętu.
Bliski: ale nie pracujesz na serii pavilion dv?
yellowfox pisze:spoko a jak ten lapek tak ci utrudnia życie to chętnie przyjmę twój krzyż
Chyba nie wiesz o czym mówisz Mi będzie głupio go na allegro wystawić i pomyśleć sobie, że ktoś będzie na nim pracował
To co czytałem po różnych forach o laptopach to te paviliony hp mają ten pisk. Przypadłość mojej serii a nie konkretnego egzemplarza. Jakość wykonania i matryca też w każdym jest tak samo do d... tzn do niczego
IBM Ci się zespół?? Jak ty tego dokonałeś? To chyba nie możliwe
Sundance_kid pisze:Tak. Najpierw sfajczył sie napęd, potem podświetlenie matrycy padło a na końcu dysk.
Pisałem w liczbie mnogiej.
[ Dodano: 2008-05-24, 16:14 ]
Swoją drogą nie tak dawno pisałaś tylko o napędzie DVD. Coś ta dewastacja się pogłębiła ostatnio.
Czy czasem sprzęt nie był podłączany do tzw. "siły".
To się robi tak jak jeden z naszych kolegów z forum zrobił z Option z Holandii. Po postu do nich napisał co się dzieje w Polsce bo tak to oni tam na zachodzie nie mają pojęcia lub są zatykani raportami o takiej właśnie specyfice polskiego rynku. To samo można zrobić pisząc do Toshiby. Nie będę się tu rozwodził generalnie o jakości usług i produktów w naszym pięknym kraju do czego przyczyniają się właśnie Polacy. Jak w tekście Kazika Staszewskiego o kradzieży samochodów...
Pozdrawiam, bob.
Wracając do tematu HP z serii Pavilion .... mam dv6426 (zostane zbiczonwany) Ale tak naprawdę nie miałem z nim do tej pory jakichkolwiek problemów... fakt... potrafi się mocno zagrzać... ale poza tym wszystko działa bez problemu ... Ja tam nie narzekam.
Każdy sprzęt jest dobry póki konieczność nie zmusi nas do naprawy. I nie zależy to od półki cenowej. Znam lapka za 12 tys który całą gwarancję (2 lata) jeździł po serwisach zanim go wymienili (Toshiba).
Choć statystycznie (u mnie w pracy) HP-ki znacznie rzadziej odwiedzają serwis . Najczęściej niestety są to Acery.
mar_kow, po pierwsze nie chodzi mi o awaryjnosc sprzetu a o jakosc sewisu Asusa w Polsce
Po drugie to:
mar_kow pisze:Choć statystycznie (u mnie w pracy) HP-ki znacznie rzadziej odwiedzają serwis . Najczęściej niestety są to Acery.
juz jest raczej mocno nieaktualne, HP wypuszcza ostatnimi czasy tanie awaryjne serie. Szczerze mowiac ciezko teraz po samej firmie ocenic ktora jest najbardziej awaryjna.
A dla kontrastu Acer ma jeden z najlepiej dzialajacych serwisow, moze dlatego, ze nie jest w Polsce.
Maciek pisze:Wracając do tematu HP z serii Pavilion .... mam dv6426 (zostane zbiczonwany) Ale tak naprawdę nie miałem z nim do tej pory jakichkolwiek problemów... fakt... potrafi się mocno zagrzać... ale poza tym wszystko działa bez problemu ... Ja tam nie narzekam.
a kysz!! precz szatanie
bob pisze:Miałem HP Pavilon i byłem z niego zadowolony. Nie mogę zarzucić mu niczego.
j.w.
p.s. albo masz bardzo niskie wymagania co do laptopów albo masz duże szczęście i trafiłeś na "dobry" egzemplarz" albo (i to jest najbardziej prawdopodobne ) - co nie kupię to nadaje się do kosza
Co niektórzy wiedzą że mam już drugą MaxDatę (ECO 4011 IW) i pomimo utraty właśnie przez serwis poprzedniego modelu (ECO 4000 A) obecny został mi odkupiony przez sklep, w którym oddałem poprzedni do naprawy(padł dysk). Więcej można o tym poczytać tu: http://forum.laptopy.info.pl/viewtopic. ... 180#132180
Chyba masz jakiegoś innego laptopa na wyjścia do opery ?
Hey chyba nie wymagacie od amerykańskiej firmy super jakości wykonania przecież to jest jak z samochodami a flagowym przykładem popularnego amerykańskiego sprzętu jest Chrysler ... Jak chcecie mieć elegancki sprzęt to Sony albo co innego a nie HP czy Dell. Ale to nie oznacza, że nie ma to dobrze działać.
BliSki pisze:Ja mam HP Compaq i jakość wykonania jest
Ja też muszę to przyznać, że jakość wykonania mojego Compaqa jest bardzo dobra Z resztą kupiłem go bo mi się podoba jego proste wzornictwo. Bez żadnych niepotrzebnych dodatków i dziwnych kształtów.