Opisywany na stronie operatora w samych superlatywach:
Nowy wygląd, szybsze działanie i stabilniejsze połączenie to tylko niektóre z jej wielu zalet. Dzięki nowej wersji jeszcze wygodniej będzie można wysyłać SMSy, pobrać lub zaktualizować pakiet antywirusowy Kaspersky, czy skonfigurować VPN.
Swoje pytanie kieruję do tych, którzy korzystali wcześniej z aplikacji w wersjach 1.xx: jak oceniacie najnowszą wersję? Oczywiście zaznaczam, że pytam tych, którzy nie potrafią się obejść bez aplikacji
Ja potrafie bez niej sie obejsc ale z ciekawosci ja mam i jest Faktycznie mniej obciaza system i poprawiono w niej wiele bledow - glowny chyba najwazniejszy w czasie sesji mozna juz wysylac sms
szalony pisze:[...]glowny chyba najwazniejszy w czasie sesji mozna juz wysylac sms
Żadna to rewelacja, aplikacje innych firm (3G Watcher Sierry) już to dawno uwzględniły w swym działaniu.
A ogólnie i tak połączenie dial-up jest najmniej obciążającą formą połączenia.
Mam takie pytanie do was jak u was w tym menadzeze sprawuje sie wskaznik sily sygnalu ? Bo u mnie "niby" mam dobry sygnal w gsm do bts 800metrow na netmonitorze z telefonu sila sygnalu 70-80dBm a w aplikacji Iplusa mam 3-2kreski z umts jest jeszcze lepiej do nodeB mam 5km i sile 0-1 ale predkosci 80-120kB/s , tak z ciekawosci jak daleko jestescie od bts/nodeB by wskaznik sygnalu w Iplusie pokazywal wam 4-5kresek ?
Sundance_kid pisze:Tak, są. O zbliżającym się końcu limitu i przycięciu też.
No to jak czasem włączę Mobile Connect to przychodzą, o zbliżaniu się oraz o przycięciu. Ale ostatnio nawet o przycięciu nie dochodzą. A podziękowanie jeszcze nigdy nie doszło.
szalony pisze:Cos sie chybaw Plusie syplo bo ja takze nie dostaje sms powiadamiajacych ze limit zbliza sie do konca i ze predkosc zostala zmniejszona .
A możliwe, że te sim karty są już przeładowane sms`ami i ich nie widać jednocześnie ?
Ja mam podobnie jak timo. Ale czasem SMS o przycięciu potrafi dość nawet kilka dni po tym jak się rozpocznie nowy okres rozliczeniowy. A z komórki dochodzi natychmiast. Ale na dobrą sprawę to ja ich SMS'ów nie potrzebuję.
Używałem iPlus Managera do wersji 1.94. Była to ostatnia wersja z którą dało się normalnie działać. "Dwójka" zajmuje cały pulpit, do tego w kwestii zasięgu myli się jeszcze bardziej niż starsza. Szczytem było, gdy po odłączeniu modemu manager pokazywał mi dwie kreski zasięgu
Do tego zdarza się (miałem już trzy takie przypadki), że wersja 2.0 nie działa z modemem Huawei E220, a w salonie nie potrafili mi wyjaśnić dlaczego. Ponieważ pracuję w serwisie komputerowym, zrobiłem klientom połączenie poprzez DialUp.
P.S. Pamiętacie akcję z wizytówkami forum? Każdy klient który szuka pomocy w sprawie internetu komórkowego w naszym serwisie dostaje śliczną i kolorową wizytówkę forum i dodatkowo zachętę do odwiedzenia tegoż.
WiFi System = 10 Mbit (w nocy 2 razy szybciej)
Orange CDMA
iPlus LTE
Ja właśnie spowrotem wróciłem do wersji 1,94. / 2.0 zainstalowałem z czystej ciekawości myśląc że może będzie faktycznie lepszy szybciej działający itp. ale jakoś znaczącej różnicy nie widze (przynajmniej ja) i potwierdza sie jak już niektórzy pisali że z zasięgiem jest coś faktycznie nie tak (niby centrum dużego miasta Warszawa - a i tak na sile sygnalu 1 max 2 kreski i to z rozłożoną antenka) na podstawowej wersji 1,94 lekką ręką mam zasieg 3 do 4 kresek... a i jakoś sie do niej już zdążyłem przyzwyczaic...
Mówiąc krótko - zainstalowałem zobaczyłem i jednak come back wer. 1.94
Poszukuje wcześniejszych wersji iPlus menago dla bratanka który ma win2000 i niezbyt szybkiego laptopa.
Wdzięczny za namiar lub za podesłanie na adres [email protected]