Problem jest inny. Wygodniej byłoby mi korzystać z Internetu na komputerze stacjonarnym. Jest to już jednak wiekowy sprzęt z Windą 98 (ze względów technicznych upgrade systemu nie wchodzi w grę). Pytanie czy da sie ten modem uruchomić pod 98? Ktoś z Was próbował może to zrobić? Na stronie producenta nie znalazłem żadnych sterowników
Huawei E220 na Widnows 98
Moderator: Moderatorzy
-
bubol
- Początkujący użytkownik forum
Huawei E220 na Widnows 98
Kupiłem wczoraj ten modem w ofercie iPlus. Na laptopie z Win XP działa bez zarzutu. (wprawdzie - wbrew solennym zapewnieniom sprzedawcy, że "będzie bardzo dobra prędkość EDGE" - łapię tylko GPRS, ale szczerze mówiąc nie spodziewałem się nic lepszego, a na podstawowe potrzeby wystarcza (szybki Internet mam w pracy).
Problem jest inny. Wygodniej byłoby mi korzystać z Internetu na komputerze stacjonarnym. Jest to już jednak wiekowy sprzęt z Windą 98 (ze względów technicznych upgrade systemu nie wchodzi w grę). Pytanie czy da sie ten modem uruchomić pod 98? Ktoś z Was próbował może to zrobić? Na stronie producenta nie znalazłem żadnych sterowników
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Re: Huawei E220 na Widnows 98
A czy ten wiekowy sprzęt posiada port USB, skoro chcesz podłączyć do niego Huawei-a? Jeśli tak, to nie jest aż tak stary, żeby zainstalować na nim WinXP. Ja mam xpeka na PII 350mHz 128MB RAM i działa bez zarzutu. Fakt, że sam system zżera prawie wszystkie zasoby sprzętowe, ale rzadko korzystam z tego komputera - zazwyczaj tylko do ściągania czegoś w nocy, ze względu na energooszczędność i położenie - jest w graciarni, więc nie przeszkadza mi spać
)
-
Engelbert
- Stary wyga bezprzewodowy
Ewentualnie można poszukać wynalazków w rodzaju Windows XP Mini (ponoć wersja 2.1 ma nawet mniejsze wymagania niż Win 98).
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Problem z nimi taki, ze sa nielegalne po prostu. No i nie wiadomo co dokladnie bylo w nich zrobione, czasem czegos zabraknie i sie posypie caly system.Engelbert pisze:Ewentualnie można poszukać wynalazków w rodzaju Windows XP Mini
-
bubol
- Początkujący użytkownik forum
Mam PIII 500mHz, ale tylko 64MB RAM i bardzo mało wolnego miejsca na HDD. Więc z tym XP nie byłoby chyba tak prosto. Zresztą ponowne stawianie systemu i instalacja od nowa wszystkich programów to chyba gra niewarta świeczki.Blido pisze:A czy ten wiekowy sprzęt posiada port USB, skoro chcesz podłączyć do niego Huawei-a? Jeśli tak, to nie jest aż tak stary, żeby zainstalować na nim WinXP. Ja mam xpeka na PII 350mHz 128MB RAM i działa bez zarzutu. Fakt, że sam system zżera prawie wszystkie zasoby sprzętowe, ale rzadko korzystam z tego komputera
Wyjścia USB mam. Wprawdzie 1.1., ale to chyba nie jest problem. Problemem (jak mniemam) jest brak odpowiednich sterowników do Win98. Pytanie zatem pozostaje aktualne - czy komuś udało się uruchomić ten modem pod 98?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Z tego co widzialem problem byl poruszany na forum Huawei ale rozwiazania brak - bardzo wiec watpie, zeby dalo sie cos zrobic. Choc ta informacja nie jest ostateczna 
- bob
- Guru bezprzewodowy
Będzie ciężko bo Microsoft wycofał się całkowicie od wsparcia tego systemu i nakazał usunięcie wszystkich sterowników, które udostępniali inni w sieci. A więc ten system to wrak na dnie oceanu. Czekać tylko na powtórkę zagrywki z XP.bubol pisze:czy komuś udało się uruchomić ten modem pod 98