IMHO na 95% to będzie dostęp do Internetu...czy w końcu bez limitów ?

Moderator: Moderatorzy
Patrząc to występuje na reklamie słówko limit, ale tym limitem jest nieboPatryk_ pisze:czy w końcu bez limitów ?![]()
Może coś takiego jak ta czeska oferta? Ciekawe co Plus na toYaHooo pisze:W sumie ucieszyłbym się żeby to było coś bez limitów
Zapewne mieli by dużo nowych klientów.Sundance_kid pisze:Może coś takiego jak ta czeska oferta?
Pewnie by się coś ruszyło w kwestii ofert u reszty operatorówSundance_kid pisze:Ciekawe co Plus na to![]()
Było by pięknie...bo na pełne HSDPA bez limitów nie ma co liczyć,to chyba oczywisteSundance_kid pisze:Może coś takiego jak ta czeska oferta?
Ja też.YaHooo pisze:W sumie ucieszyłbym się żeby to było coś bez limitów
mi się rozwijają jak po LSDJo_gurt pisze:Heheh, widzę już wizje się rozwijają
zaczynają stawiać nodeB w miastach ~10k mieszkańców - vide dwa miasteczka przeze mnie wymienione,w których niedawno byłem,i zeskanowałem 3G playa...regedit pisze:Poza tym zasięg Play'a jest tylko w większych miastach.
Obyście się nie przeliczyliregedit pisze:Wierzę, że play wchodząc na rynek z bezprzewodowym internetem trochę na nim namiesza i zmusi konkurencję do obniżenia stawek...
Jo_gurt, czy Ty zawsze musisz tłumić nadzieję ?Jo_gurt pisze:Obyście się nie przeliczyli
Obawiam się, że dobrze mówisz.Jo_gurt pisze:Dobra, już nic nie mówię
Kiedy to tak fajnie będąc w naszym kraju pofantazjować... Bo cóż innego zostało?regedit pisze:dobra... trochę mnie poniosło... wystarczy tego fantazjowania
w zachodnich sieciach,w których nie ma limitów (lub są one bardzo duże,np.włoski Wind) wszelkie p2p albo w ogóle jest wycięte,albo przycięte do 32-64 kbit/s...de_stroy pisze: Realistycznie - jakie sa możliwości nadajników play 3g, żeby jednocześnie uciągnąć bezlimitowego maniaka torrentów (i to powiedzmy nie jednego),
Rzeczywiście tak by musiała wyglądać oferta, ale niestety nikt czegoś takiego nie stworzy. Jednak chciałbym się mylićregedit pisze:za 50zł - 5GB Play / 0,5GB w roamingu Plus'a
za 100zł - no limit Play / 1GB w roamingu Plus'a
No można i tak - chociaż ja te torrenty tak sobie podałem. Po prostu chodziło mi o obciążenie łącza. Jednak dzisiajszy internet to już nie tylko stronki html, ale i flashe, telewizja, youtube (który jak gdzieś czytałem, zabiera najwięcej ze światowych zasobów łącz internetowych), pobieranie plików z szybkich serwerów, skype itd. Jeśli to wszystko złożyć do kupy, pomnożyć przez ilość ludzi siedzących na jednym nadajniku, to ile play mógłby wytrzymać? Nie orientuję się na jakiego typu btsach ta sieć pracuje, jednak wydaje mi się, że odpowiedź na to pytanie jest kluczem do informacji, czy będzie dostępny tani (i stabilny) internet bez limitów.Patryk_ pisze:wszelkie p2p albo w ogóle jest wycięte,albo przycięte do 32-64 kbit/s...
na chińszczyznie firmy generała Armii Ludowo-Wyzwoleńczej Rena Zhengfeide_stroy pisze:Nie orientuję się na jakiego typu btsach ta sieć pracuje
Limity będą - limity prędkości,wątpię,żeby powyżej 1 Mbit dali bez ograniczeń ilości przesyłanych danychde_stroy pisze:że odpowiedź na to pytanie jest kluczem do informacji, czy będzie dostępny tani (i stabilny) internet bez limitów.
blue_orc_ pisze:limit 8Gb
Widać nisko to niebo wisi.blue_orc_ pisze:SKY IS THE LIMIT
Galowie w Asteriksie bali się że im niebo spadnie na głowę. Chyba coś w tym kierunku się dziejeWidać nisko to niebo wisi.
Jakaś słaba ta ofertablue_orc_ pisze:50zl / limit 2Gb
100zl / limit 8Gb
powinna być przynajmniej.Patryk_ pisze:Limity będą - limity prędkości,wątpię,żeby powyżej 1 Mbit dali bez ograniczeń ilości przesyłanych danych
Lepsza od tego co obecnie nam proponują. Dwukrotnie większe limity niż w Plusie.YaHooo pisze:Jakaś słaba ta oferta
Dodam, że nadajnik prawdopodobnie 1.8 z tego co testowałem na karcie prepaid playa. I to nie był roaming plusa tylko nadajnik playowski.Patryk_ pisze:na chińszczyznie firmy generała Armii Ludowo-Wyzwoleńczej Rena Zhengfei- Huawei...
![]()
Ale już tylko o 2GB większy od Orange więc z tym sky to trochę przesada.Sundance_kid pisze:Dwukrotnie większe limity niż w Plusie.
Ale w Plusie przy przedłużaniu umowy możesz dostać dwukrotnie większy limit.Sundance_kid pisze:Dwukrotnie większe limity niż w Plusie.
A tu dostajesz na dzień dobryAle w Plusie przy przedłużaniu umowy możesz dostać dwukrotnie większy limit.