Model TD-W8910G
Ale do podlaczenia brakuje mi rozgaleznika (ADSL SPLITTER) czy bez tego moge podlaczyc router?
Bo mam neo i zastanawiam sie czy mozna odpiac kabel o modemu i podlaczyc do routera i czy by to bylo ok?:D
zgory dzieki

pozdr.
Moderator: Moderatorzy
Jeśli modem ADSL śmiga to znaczy, że splitter gdzieś już jest (pewnie przy telefonie), drugiego nie potrzeba. Podłączaj śmiało.desch pisze: Ale do podlaczenia brakuje mi rozgaleznika (ADSL SPLITTER) czy bez tego moge podlaczyc router?
Bo mam neo i zastanawiam sie czy mozna odpiac kabel o modemu i podlaczyc do routera i czy by to bylo ok?:D
Czy kompa podłaczasz do portu LAN routera? jeżeli tak to jakie IP dostaje komputer i jaka jest brama?desch pisze:tylko nie chce mi wczytac tego IP
Ten adres masz nie z tej podsieci z której jest router. Powinien być 192.168.1.2.Adres IP: 192.168.0.2
Nie bardzo rozumiem - a co chcesz osiągnąć?desch pisze:Ale teraz powiedzcie mi jak wpisze http//:192.168.1.1 to co mam dalej robic bo wszystko mam po angielsku
Jest świetna rzecz, która ułatwi Ci zadanie :desch pisze:jest tam wszystko po ang. instrukcja tez
A dlaczego telefon nie miałby działać - trochę za daleki wniosekJo_gurt pisze:Zresztą splittery są potrzebne do podłączenia telefonu, bez tego telefon nie zadziała a neo będzie się rozłączać.
Działać może i działa, ale ja np. słyszałem mocne zakłócenia. Ale faktycznie, może za mocny wniosek. Tak czy inaczej działanie bez splittera da się dość łatwo zauważyć.Borg pisze:A dlaczego telefon nie miałby działać - trochę za daleki wniosek