Niektórym zupełnie komercji brak.marens pisze:Nie są nastawione tylko i wyłącznie na komercję.

marens pisze:Ja jestem, tylko wcześniej nie zauważyłem tego topicu.

Moderator: Moderatorzy
Niektórym zupełnie komercji brak.marens pisze:Nie są nastawione tylko i wyłącznie na komercję.
marens pisze:Ja jestem, tylko wcześniej nie zauważyłem tego topicu.
AAC+ jest fajny.marens pisze:Proszę zwrócić uwagę jak AAC+ 24 kbps bije na głowę MP3 48 kbps
Niestety na laptopie nie słychać większej różnicy.marens pisze:Proszę zwrócić uwagę jak AAC+ 24 kbps bije na głowę MP3 48 kbps
Jeżeli masz na myśli wbudowane w laptopa głośniczki to rzeczywiście. Natomiast wystarczy podłączyć jakiekolwiek słuchawki (nawet te za 3.50 zł z kiosku) to już się daje odczuć wyraźną różnicę.bob pisze:Niestety na laptopie nie słychać większej różnicy.
No dokładnie.YaHooo pisze:Jeżeli masz na myśli wbudowane w laptopa głośniczki to rzeczywiście.
Sprawdzę jutro na moim sprzęcie HiFi.YaHooo pisze:Natomiast wystarczy podłączyć jakiekolwiek słuchawki (nawet te za 3.50 zł z kiosku) to już się daje odczuć wyraźną różnicę.
To raczej sobie daruję bo raczej na takich słuchawkach nie da się słuchać muzyki.YaHooo pisze:(nawet te za 3.50 zł z kiosku)
Też racja, ale usłyszeć różnicę możnabob pisze:To raczej sobie daruję bo raczej na takich słuchawkach nie da się słuchać muzyki.![]()
To akurat mogę sprawdzić dokładnie na sprzęcie, którym dysponuję. Moje głośniczki powinny raczej prawdę powiedzieć.YaHooo pisze:Tak na gołe ucho AAC+ 24kbps ma jakość podobną do mp3 128kbps w joint stereo.
Zatem czekamy na opinię Twoich głośniczków. Ale myślę, że nie będzie ona odbiegała za bardzo od tego co wcześniej napisałembob pisze:To akurat mogę sprawdzić dokładnie na sprzęcie, którym dysponuję. Moje głośniczki powinny raczej prawdę powiedzieć.![]()
Wprawdzie potrafią czasem mówić ale opinię ja postaram się wydać.Zatem czekamy na opinię Twoich głośniczków
To ja tak robię ale z nokią E51.marens pisze:Ostatnio się wycwaniłem i jak jadę na wycieczki rowerowe po mieście to laptop do plecaka i słuchawki
U mnie N80 łyka wyższe wartości.ja.michal pisze:96kbs streaming i ani razu po warszawie nie zerwało.
Ok rozumiem i komunikuję, że 128 idzie bez problemu i nawet 256 ale czasem niektóre stacje są jakieś przeciążone i niezależnie od jakości potrafią się "zrywać".ja.michal pisze:bob wyzszych nie testowalem po prostu.
Mój komórkowy też nie, ale przenośny tak.bob pisze:Wracając do ACC+ to niestety mój sprzęt nie supportuje tego formatu
A antenkę masz?marens pisze:Na GPRS czasami nie daje rady, ale przeważnie jest ok.
Zwiększyłem z 64kb na 128kb. Zobaczymy co z tego wyjdzie jak będę w zasięgu GPRS. Jja.michal pisze:marens, zainstaluj foobara i bufora nie ustawiaj za dużego na gprs bo jak zerwie to długo będzie znów buforował. 256KB starcza.
jezdziłem tak kiedyś,jak jeszcze dedykowane nawigacje czy palmtopy były koszmarnie drogie.marens pisze:GPS na USB
Właśnie to mam na myśli....Patryk_ pisze:chyba,że pasażer robi za nawigatora
Kod: Zaznacz cały
http://streampoint.radioio.com/streams/692
zastanawiam się nad kupnem tego cacka( GPS na USB ) , tylko słyszałem że trzeba mieć dodatkową aplikacje ,mapke ... jak to z tym jest??jezdziłem tak kiedyś,jak jeszcze dedykowane nawigacje czy palmtopy były koszmarnie drogie.
Nie warto,jest to wyjątkowo niewygodne,wręcz niebezpieczne,chyba,że pasażer robi za nawigatora
Pasażer nie musi robić za nawigatora, GPS nawiguje za pasażera - mówi jak masz jechać.DJMETRIX pisze: Nie warto,jest to wyjątkowo niewygodne,wręcz niebezpieczne,chyba,że pasażer robi za nawigatora
Warto dopłacić 50zł i kupić wersje na BT ~ 130złDJMETRIX pisze: zastanawiam się nad kupnem tego cacka( GPS na USB ) , tylko słyszałem że trzeba mieć dodatkową aplikacje ,mapke ... jak to z tym jest??
działa też z laptopem??Warto dopłacić 50zł i kupić wersje na BT ~ 130zł
Jest bardziej uniwersalna, można sparować z komórką, PDA, lapkiem.
Tak właśnie napisał marens, tylko użył słowa "lapkiem" czyli laptopem.DJMETRIX pisze:działa też z laptopem??