Panowie prosze,bo popadne w nieodwracalna depresje..bob napisał/a:
A dokładnie 49 zł netto.
wiem,wiem...licencja GPRS![]()

Moderator: Moderatorzy
Panowie prosze,bo popadne w nieodwracalna depresje..bob napisał/a:
A dokładnie 49 zł netto.
wiem,wiem...licencja GPRS![]()
Ja zaczynam wierzyć, że nie będzie faktycznie limitów i że Play odniesie sukces.ja.michal pisze:No i widać kto się pakuje i jakie będą modemy w Play.
Przy takim wpompowaniu pieniędzy pewnie będzie sukces.bob pisze:nie będzie faktycznie limitów i że Play odniesie sukces.
Bardzo ciekawie się to zapowiada. Coraz mocniej mnie to zaciekawia i trzymam kciuki za Playaja.michal pisze:Przy takim wpompowaniu pieniędzy pewnie będzie sukces.
Czy ja wiem czy ten Play to takie zagrożenie? Niby ma być bez limitu, ale co z tego, jeśli zasięg jest tylko w dużych miastach. Dla przykładu: Jadę sobie pociągiem z lapkiem z netem Play-a, i łapię sygnał tylko na w czasie przejazdu przez duże miasta. Oczywiście mógłbym wtedy korzystać z ich szybkiego internetu w nastepujący sposób: W czasie postoju na stacji otwieram mnóstwo stron, które mnie interesują, w czasie podróży przez bory i lasy zagłębiam się w ich treść, a w następnym mieście klikam w linki które mnie zainteresowałyYaHooo pisze:mały wyścig żeby Play nie odebrał im klientów
Kto wie może będzie jak w sieci Three. Mają nadajniki 3G a jak nie ma ich zasięgu to leci na GPRS/EDGE w roamingu wewnętrznym.Blido pisze:lay na pewno by wymiatał, gdyby Plus udostępniłby mu do przesyłu danych swoją sieć GSM, ale to na pewno nigdy nie nastąpi, bo w ten sposób sam sobie wykopałby grób.
Ale w dużych miastach mamy dużo potencjalnych klientów. Wiadomo dużo jest osób niezadowolonych z usług pozostałych operatorów komórkowych. Części z nich kończą się umowy i najprawdopodobniej skorzystają z usług Playa.Blido pisze:Niby ma być bez limitu, ale co z tego, jeśli zasięg jest tylko w dużych miastach.
Dokładnie. Ja tam najwięcej korzystam z internetu GSM w domu (a BTS Playa mam jeszcze bliżej niż Plusa), wiec mogę na wyjazdy mieć jakiegoś prepaida.Sundance_kid pisze:Dobra oferta na stacjonarny internet. Na mobilny już nie. Ale zastanawiam się nad nią.
Chyba w większości.bob pisze:Ale te 1,1 miliarda to chyba na te nadajniki między innymi.
Zapomniałeś, jakie mamy realia w PL.ja.michal pisze:Kto wie może będzie jak w sieci Three.
Pamiętam dlatego mówię o takim rozwiązaniu a nie full internet w roaminu plusa.Blido pisze:Zapomniałeś, jakie mamy realia w PL.
No to rzeczywiście wcześniej wspomniane niebo leży baaardzo nisko. Jak się podłączy więcej ludzi to transfer będzie jak u innych operatorów po przycięciu prędkości po limiciePatryk_ pisze:często ich nodeB mają łącza 2 Mbit/s dzielone na kilka stacji![]()
Nie zrobiłeś błędu w tym? Chwalili by się, że są najdroźsi?KrissTofferr pisze:Nowy Play Abonament 50 : 5gr/10kB
Tą ulotkę dostałem dziś w salonie Play - jak zapytałem o opłaty za przesył danych.Sundance_kid napisała:
Nie zrobiłeś błędu w tym? Chwalili by się, że są najdroźsi?
Czyli na razie takie hasło reklamowe u nas na forum zostaje.YaHooo pisze:niebo leży baaardzo nisko
Raczej nie ma. Test robiłem i za 3MB z hakiem poszło koło 16zł.Sundance_kid pisze:Nie zrobiłeś błędu w tym?
Chyba raczej miałeś na myśli hasło antyreklamowebob pisze:Czyli na razie takie hasło reklamowe u nas na forum zostaje.![]()
Antyreklama to też mocne narzędzie reklamy.YaHooo pisze:Chyba raczej miałeś na myśli hasło antyreklamowe
Też racja, ale za pomocą autoantyreklamy raczej nic dobrego się nie zdziałabob pisze:Antyreklama to też mocne narzędzie reklamy.![]()
http://www.tygodnik.com.pl/kontrapunkt/04/moris.htmlAntyreklama błyskawicznie osiągnęła ekstremum właściwe do niedawna tylko dla sztuki. W istocie rzeczy jest oczywiście mocniejsza od reklamy klasycznej, a zatem lepsza, bo lepiej sprzedaje reklamowaną markę.