Toby z miejsca zablokowali Ci ustawowo tyle MB ile powinno być.szachu-cad1 pisze:...ech gdyby jeszcze odblokowali porty do torrentów…![]()
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Moderator: Moderatorzy
Toby z miejsca zablokowali Ci ustawowo tyle MB ile powinno być.szachu-cad1 pisze:...ech gdyby jeszcze odblokowali porty do torrentów…![]()
Nie, nie mylisz się niestety. Dzwoniłem w tej sprawie do BOK ery, ale nic zadowalającego nie usłyszałemdziobak99 pisze:mylę się??
Być może nie rozłączałeś neta nawet na sekundę i dlatego. Jedno rozłączenie witaj limicieMAREKMAREK pisze:normalnie przekraczam limit o jakieś 1,5 GB i brak przycięcia (mam tylko EDGE), czyli wychodzi na to, że wszystkim tak dokładnie nie przycinają...
Czyli jest inaczej gdyż masz jakiś prezent od Ery.MAREKMAREK pisze:co mi się blokada cały miesiąc utrzymywała, a z nią ta prędkość tragiczna, ale reklamację uwzględnili i jak na razie wszystko jest ok.
Błąd na serwerach Ery. Jak się połapią to go naprawią i wtedy ograniczanie prędkości będzie działać prawidłowo.Inc0gnit0 pisze:Jak myślicie, co może być przyczyną takiego stanu rzeczy
... może być, takiej opcji się naprawdę boję, a przez takie tematy jak ten, jakieś łby z Ery wezmą się za to jeszcze szybciej niż się nam wydaje...wojteks pisze:Błąd na serwerach Ery. Jak się połapią to go naprawią i wtedy ograniczanie prędkości będzie działać prawidłowo.
No to ostro.Inc0gnit0 pisze:Zdarzało się, że w ciągu jednego okresu rozliczeniowego zasysałem około 65 GB danych.
Jakiś błąd u operatora, ale jakbym nie wnikał.Inc0gnit0 pisze:Jak myślicie, co może być przyczyną takiego stanu rzeczy?
Mi na HSDPA nie odpuszczają. Wprawdzie zawsze ściągam ponad limit, ale tylko dlatego że się spóźniają z przycięciem. Zawsze coś tam zdażę sciągnąć. W listopadzie ub.r przegapiłem koniec limitu (tzn nie zacząłem nic ściągać tuż przed jego przekroczeniem), to mi przycięli po przetransferowaniu 600MB. 100MB gratistomok7 pisze:Jak myślicie jest też u mnie zasięg 3g ale nie mam modemu ciekawe czy na HSDPA by przycinali ????
Albo potwierdza się teza inwigilowania forum przez pracowników EryInc0gnit0 pisze:Otóż chyba potwierdza się teza że ograniczanie prędkości zależy od obciążenia danego pasma.
Szkoda że o mnie zawsze pamiętają, mam BC 49 od lutego 2008 i w każdym miesiącu mam limit, tylko w grudniu zabrakowało mi 2 dni żeby limitu nie było, a tak to zawsze po około 10 dniach przycinajątomok7 pisze:O mnie era też zapomniała na dobre mam bc 49 1gb od września i ani razu nie przycieli .Na fakturce mam zawsze jakieś 3-5 gb bo na edge więcej nie wyciagne![]()
Jak myślicie jest też u mnie zasięg 3g ale nie mam modemu ciekawe czy na HSDPA by przycinali ????
Nie wiem jak u innych, ale u mnie to nie działa. Limit wchodzi nawet w trakcie połączenia, po prostu prędkość spada do 16kb/s i tyle. Zauważyłem jednak że nierozłączanie się już po przekroczeniu limitu opóźnia nieco zmniejszenie prędkości, dlatego zawsze kiedy kończy mi się limit nie rozłączam się i ściągam ile wlezie. Era spóźnia się z przycięciem nawet o 24 godziny, a przez ten czas zawsze coś sobie ściągnędawid910 pisze:Witam, mam takie pytanko o pewność sposobu "na nierozłączanie"
Kiedyś działało. Teraz operatorzy coś pozmieniali i kiszka. Ja w Plusie kiedyś pociągnąłem chyba 1.5GB bez rozłączania. Teraz niestety z chirurgiczną dokładnością sami rozłączają i tną prędkość. U reszty operatorów chyba jest podobnie.Blido pisze:Nie wiem jak u innych, ale u mnie to nie działa.